Nyår imorrn alltså?

Imorgon är det nyårsafton (inget bloggande att räkna med). Jag ska jobba fram till fem (ja just det, jag jobbar lite här och där nu under lovet, men på lördag blir det sista omgången för det här jullovet) och sedan blir det snabba puckar hem till Issa där jag ska göra min iordning inför kvällens bravader, vilka ännu äro oklara. Först ska vi i alla fall (vi = jag, Issa, Aro, Tove, Felicia och hennes pojkvän Philip) äta middag tillsammans. Utifrån där spretar kvällen lite åt olika håll. Tänkbart är att de stora ska ut på krogen, men att Fellan och Phille stannar med mig på antingen en fest eller någon annan trevlighet. Ska upp i gryningen dagen därpå för att slafsa upp lite hamburare och pommes igen, men nog lär väl kunderna ha överseende med en eventuell slöhet sådär på nyårsdagen? För övrigt är jag en rolig prick på McDonald's. Jag äter nästintill aldrig deras mat, alltså man skulle kunna räkna gångerna jag beställt någonting annat än kaffe eller glass. Idag åt jag, för första gången på flera år, en McFeast (specialgjord för mig av mina kära kamrater inne i köket). Smakade väl helt ok. Absolut ingenting jag direkt tycker om, nä fet mat är inte min grej. Nu hinner jag väl bli 30 innan jag äter någonting därifrån igen. Men det var inte precis min ovilja inför fettig mat som det här inlägget skulle handla om, heliga Birgitta vad lätt det är att trilla in på sidospår! Nej, nyår var det barn! Eftersom jag inte kommer hinna säga det här imorgon, så säger jag det nu....



Vad sägs om en årsresumé på lördag? Jag kirrar't!


Dag 24 - Mina rädslor

Sååå, mina rädslor. Det första, helt spontana, är ormar. Fy satan vad jag är skraj för ormar! När vi var på Mallorca för ett par år sedan, hade hotellet arrangerat en ormshow på kvällen. Jag började seriöst att böla när de gigantiska, ondsinta, lömska varelserna släpptes lösa på golvet och kutade därifrån. Annars är jag ganska rädd för mörker, då sprudlar min fantasti hej vilt och jag hinner knåpa ihop miljontals läskiga scenarion under loppet av bara ett få sekunder. Jag är rädd för att åldras också. Att hitta det första gråa håret. Märka att hörseln inte funkar lika bra som tidigare. Inte kunna gå utan käpp. Annars är jag inte särskilt rädd av mig. Tro på er själva så märker ni hur få saker man egentligen har att noja sig över!

Alperna med min älskling!

Kom hem från jobbet för en stund sedan, skulle egentligen åkt till Nils men på grund av trötthet, donken-stank och jobb imorgon så var jag tvungen att boka om. Synd, I miss my boy. Appropå boy så ringde min pojkvän mig för en stund sedan med ett makalöst förslag till plan på påsklovet.... VI SKA ÅKA TILL ALPERNA (99% säkert)!!! Han har en stuga i den österrikiska delen, så vi ska åka ner tillsammans med hans pappa under ett par dagar. Alltså haja hur stööööört mysigt??! Shit, vad jag längtar! Ser verkligen fram emot det! Tråkigt att Martin och hans pappa är skidåkande mästare, medan jag är en halvtaskig snowboardåkare. Får träna stenhårt under sportlovet, när jag åker till Trysil i Norge med familjen. Varm choklad i en toppstuga, pussar i liften, svischa ner för backen... Ohhhh♥


Världens bästa julklapp ever!

Idag fick jag min julklapp från Henrik, alltså fyfaaaaaaaaan vad han är bäst!!! Han hade ju rimmat på någonting om hem, och jag var helt inställd på hus och lägenheter. Men, han syftade på Hogwarts elevhem! Fick en Ravenclaw-halsduk, Harry Potter alltså!!!! När vi diskuterar, har vi kommit fram till att jag skulle blivit sorterad till Ravenclaw nämligen, där de intelligenta och ambitiösa blir placerade. Jag blev så lycklig att jag började störtböla och hoppade upp i hans famn. Har haft på mig den hela dagen. Jag kommer använda den flitigt! Åh det här kan ingenting i världen slå!

 


Biomys!

Heej! Idag har jag gått på bio med familjen och några av mina kusiner och sett Narnia, fy fabian vad bra den var alltså! Ni hajar väl vad det är för typ av filmer jag älskar? Sagor, magi, andra världar.. Amazing, shit pommes frites. Efter filmen åkte vi hem till Sara och co och åt middag! Nu funderar jag på om jag ska leta rätt på Narnia 2 och kolla ikväll, blev helt upprymd. Annars blir der nog Norska Hollywoodfruar på tv3play, tänkte ge det en chans!


Vi hör ihop!



Det är bara det, att ni aldrig kan haja, hur det är att ha en bästa vän som är den perfekta avbilden av en själv. Att känna att någonstans måste man härstamma från en gemensam gren, för man är så lika, som om man vore två pusselbitar som endast går ihop med varandra. Den här vackra tjejen slutar aldrig förundra mig över vilken absolut enastående vän hon är. Gång på gång på gång. Vad i hela fridens namn skulle jag ta mig till utan dig? Det är nästan så att jag tar ordet själsfränder i min mun. Nej, strunt i nästan, jag gör det. Felicia Moreau, tusen gånger tack för att du är den underbara människa du är. För dig kommer jag alltid göra allt.


To put on a smile, can be the hardest thing to do

Nu har nyss älskade Westman släntrat hem i mörkret! Vi har slappat i min säng hela kvällen och pratat, kollat på Svenska Hollywoodfruar (som jag missade igår, nooo sista avsnittet!), ätit pepparkakor, löjrom och After Eight. Supermegamysigt!

Just nu känner jag dock att jag skulle behöva något av det där som jag skrev om i föregående inlägg. Allra helst skulle jag vilja att Martin fanns här och höll om mig tills jag somnade. En varm famn. Det är precis vad jag behöver. Jag bara undrar, hur kan det bli så fel, när man vill så rätt? Jag är trasig. Mer eller mindre hel, beroende på dag. Tom. Tomhet. Trött. Ledsen. Arg. Sårad. Turbulent innanvälde. Dags att gå och lägga mig innan det här förvandlas till en manodepressiv blogg, men ibland måste man få skriva av sig. Om än ytligt, ytligt. Egentligen har jag allt att glädjas åt. En note to myself. Kram och godnatt♥

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Få somna tätt intill min älskling. Få skratta med mina vänner. Få uppmuntran; en chokladkaka på sängen med en liten lapp, eller en extra kram. Ett telefonsamtal från Martin nu när han är i Egypten (och alltid annars också förstås). Få en kopp kaffe på morgonen. Eller en stor, stor frukost. Ett gulligt sms. Få veta att jag är älskar och behövd!







Coop-Anna informs you

Jahaja, ja reseletandet igår gick ju som det gick... Inte ett snäpp närmare faktiskt, nu är vi inne på Rhodos-spåret igen också. Gah! Kom i säng strax över tolv och snarkade sött som en prinsessa bredvid Issa. Sex timmar senare ringde väckarklockan, halleluja, jobbet väntade. Känner mig redo för att ta mig an helgpassen, mer eller mindre i alla fall. Dagen förflöt ganska problemfritt, förutom att jag är helt lost när det gäller snus. Kund: så tar jag en grov lös också. Jag: Okej, vilket märke? Kund: Men alltså grov är ju alltid grov. Jag: Javisst, men fortfarande, vilket märke? Kund: Men jag sa ju grov. Jag: Ja, jo men... Kund: Grov är alltså märket. Tycker ändå jag ska ta det som någonting positivt att jag totalt saknar kunskaper inom tobaksvärlden! Slutade fyra, men tro det eller ej, så skriver jag från jobbdatorn. Åkte nämligen till Haninge centrum för att köpa ett par skor, och på tillbakavägen lurade Issa av mig från bussen. Så nu är jag fast tills hon slutar. Om 40 min. Men möjligheterna är väl obegränsade på ett Coop Konsum? Hon har i alla fall fixat min facebook-chat åt mig! Men nu lurade hon just ut mig på lagret, misstänker starkt att orsaken till varför jag skulle gå av bussen är för att hon hoppades på lite hjälp med städningen. Tar beskydd på kontoret!

Slam, slam oh hot damn

Jobbet gick galant, takterna sitter minsann i! Att ropa saker som "en Big kvar i skåpet" eller "hur lång tid på McFish?" kändes mer eller mindre hemvant. Som tur var hade jag min fina Frederika där också, min favorit hihi. Jobbade bara tre timmar, gick snorfort, så promenerade ner till stan för att undersöka rean. Herregud, galningarnas mecka! Snacka om att förlora sin yta i dubbel så snabb takt som i vanliga fall! Åkte därifrån till gymmet för att delta i ett spinningpass. Det visade sig att det bara var jag och två ytterligare tappra själar som släpat sig dit, men det gick bra ändå. Astmakvinnan var dock sårad över att jag tagit hennes plats, förstår verkligen hur hon känner. Finns alltid ett par jävlar som roffar åt sig mina och Fellans platser på scenen! Men idag var jag själv, Fell har fått hit sin man från Falkenberg och är lika anträffbar som en ailien.

Nu har jag verkligen snabbat mig här hemma, ska strax bara på bussen mot Issa! Ikväll ska hon, jag och Tove en gång för alla fixa med vår resa i sommar! Efter många turer hit och dit vart vi ska åka, har vi beslutat oss för Barca. Det känns bra, riktigt bra. Är sjukt taggad!


Söndagsmys

Nu är det Wallander, godis och pepparkakor med la familia + farmor som gäller! Honsetly, vad tar Annas pepparkakor? Fullkorn är en riktig höjdare, särskilt med ost på! Ska upp ganska tidigt imorgon, ska återinta kassan på McDonald's under ett par dagar den här veckan! Hoppas takterna fortfarande sitter i. Har tyvärr inga byxor, hoppas problemet löses på plats! Har ni vägarna förbi Östermalmstorg, så är ni välkomna på besök!

Idag är det för övrigt prick en vecka kvar tills min älskling kommer hem igen! Ni anar inte vad jag längtar, jättetomt utan honom!


Igår & idag

Hellu, märkte just att jag inte skrivit om igårkväll. För att inte komma ur fas är det väl bäst att vi drar igenom det. Fellan kom och hämtade upp mig med bilen och vi körde hem till henne. Var vardagshjältar på vägen och plockade upp diverse personer som såg att frysa och vara i behov av skjuts. Fellan hade hyrt filmen Farsan, och just som vi hade satt oss till rätta framför teven ringer henens far och ber oss åka med hans bil hem till honom. Två problem uppstod: Felicia hade tappat bilnyckeln och den andra bilen, som vi skulle använda oss av för att åka hem till hennes pappa för att hämta extranyckeln, satt stenhårt fast i snön. Det var bara att plocka fram spaden och börja skotta! I uppskattningsvis två timmar stod vi ute i vinterkvällen och försökte få los bilen. Vi ringde in extraförstärkning i form av vår sanna vän Christoffer som utan tjat kom till vår undsättning. Jag och Fellan fick spänna våra Bodypump-armar och anstränga våra spinning-ben och putta på bilen medan Chris satt i förarsätet och gasade. Efter många om och men gick det vägen och jag och Felli slumrade sedan sött bredvid varandra i hennes konungasäng.

(Här var tanken att en bild skulle infogas. Vet dessvärre inte hur man överför bilder till datorn från min nya mobil. Likaså har jag tydligen satt den på ljudlös. Fattar nada om hur jag ska återställa den).

Idag tog jag, pappa och Henrik fordonet till Sickla. Jag hade en önskan om att hitta en ny vinterjacka, eftersom min både är 50 miljoner år och dessutom svinful. Hittade förstås ingen. Stressade därifrån fram på de glashala vägarna för att hinna i tid till släktlunchen hemma hos mormor där det vankades saffranspankaka (som är betydligt godare än vad det låter) och andra smarrigheter. Övervägde två sekunder att skita i träningen, men beslöt mig ändå får att man även i juletider behöver röra på fläsket, så tog bussen till Tyresö Gym. Nu är det här inlägget orimligt långt, känner att jag bör avsluta ögona böj, som mamma brukar säga när hon är arg på mig.

Dag 22 - Det här upprör mig

Håhåjaja. Det är en del, men man vill väl inte låta som en surtant såhär i mellandagarna! För sakens skull får jag väl ändå ta risken. Småsaker som att skriva sms eller småprata under lektionen när läraren pratar. Större saker som att inte våga ha en egen personlighet eller egna åsikter, vända kappan efter vinden är förjävla mesigt. Att inte behandla andra med respekt, oavsett vem det är. Homofobi - jag tycker det är världens mest självklara sak att det är upp till var och en att själv bestämma vem han eller hon vill vara kär i. Att Twilight snodde Rob Pattinson från Harry Potter. Att kvinnor på sina håll i Afrika får sina underliv sönderbrända för att de inte ska kunna föda barn, de binds praktiskt taget fast över en lägereld. Könsstympning överhuvudtaget. Dödsstraff. Stening. Sexhandel. Svek. Bäst att sluta här, blir deprimerad!


Här är Robban i sitt rätta jag! Cedric Diggory! Förstår inte riktigt hysterin kring honom. Det råder ingen reda på hans kalufs!


King Arthur!

Har precis slappat i soffan tillsammans med mamma och Henke framför King Arthur. Har faktiskt aldrig sett den tidigare! Loved it. Älskar Kiara Knightley, är det inte världens vackraste kvinna?! Det har jag alltid hävdat. Älskar soundtracket också, den brukar vi ha på torsdagsspinningen... Haja hur grymt tungt det är när den sätts igång (rövmusklerna knakar):




Dag 20 & dag 21

Missade ju att skriva en dag igår, så tar två idag! Hatar oorganiserat.

Dag 20 - Den här månaden

What to say? Den gick ruskigt fort! Hann aldrig riktigt med december. Hur som helst en av årets mysigaste månader! Ljusstakar, lussebullar, tända ljus, filtar, varm choklad, tofflor, snö, te.....

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ehh... Är det någon som hajar?

Juldagen!

Godmorgon och god fortsättning! Hade en underbar julafton igår! Vaknade till julmusik, åt långfrukost med familjen och farmor (givetvis drack jag choklad med vispgrädde) och åkte strax innan ett till mina kusiner för att fira med släkten. Där åt vi god mat, kollade på Kalle och hade allsång till låtarna och fick besök av tomten. Vid sjusnåret begav vi oss hemåt, missade Karl Bertil Jonsson (!!!) och öppnade fler paket. Därefter spelade vi Med andra ord och åt ost och kex med morbror Magnus. Jag har fått en ny mobil, två parfymer, kläder, halsband, ögonskugga från Make up store, skor, pengar, väska och biljett till musikalen Hair (dock först i april, den har inte börjat gå än). Alla kusiner ska gå, mysigt, jag älskar musikaler! Från Henrik är det ännu oklart vad jag har fått, han har tydligen beställt något från USA som inte kommit fram än... Han hade dock rimmat fint, någonting om att jag ska hitta det rätta huset? Nämen en lägenhet Henrik, det var väl lite för mycket!

Nu sitter jag återigen proppmätt efter ännu en gigantiskt frukost. Synd att inte gymmet har öppet idag, skulle verkligen sitta fint med en runda. Planerna för idag är väldigt ospecifika, hoppas på att träffa Fellan ikväll i alla fall. Ska ta det lugnt en stund till, njuta av julen och av att jag har lov!


Jag har världens finaste kusiner, åh vad jag älskar min släkt!


Dan före dan....

Är det julafton imorgon?! Har inte riktigt hunnit med, noll julaftonkänsla! Hoppas för guds skull den infinner sig över natten! Nu har vi i alla fall precis ätit den första omgången med julmat, har finbesök av både farmor och morbror Magnus. Ikväll ska vi tydligen klä granen också. Vår fula, fula plastgran. När jag, år efter år, starkt kritiserar detta angriper mamma omedelbart och hävdar att riktiga granar barrar för mycket. Men kom igen! Vår gran har typ tre plastbarr kvar eller något. Resten är sedan länge undansopade och slängda i soporna. Trots det vägrar mina föräldrar att hiva granen - för med pyntet blir den ju faktiskt riktigt fin ändå, Anna!

Idag är för övrigt försts dagen på jullovet. Alarmen dånade ändå redan vid 06.00, och det fanns ingenting annat att göra än att släpa sig upp och ta bussen till Coop. Mitt första långpass, mitt i julrushen! Gick ändå kanoners, förutom att jag gjorde ett par missar som att exempelvis skämta med en kund som inte alls fattade jag vad dillade om så jag var tvungen att förklara skämtet. Jag satt även storögt och glodde på den mest underliga grönsaken som rullade fram på bandet. Vitkål, förklarade den bistra damen. Liknande incidenter var mångtaliga under dagens gång. Efter jobbet åkte jag direkt och tränade med Fellieflue. Passade även på att köpa en till julklapp till mamma innan jag högröd av svett i ansiktet äntligen kunde ta bussen hem igen. Nu ska jag återvända till familjejulkvällen!



Dag 19 - Detta ångrar jag

Ja, att jag gick runt i långa jeanskjolar under hela sexan kanske? Eller att jag stolt bar upp en grön jeansjacka i årskurs tre? I stort alla mina hemska kläder jag burit i mina dagar, räcker tyvärr med en återblick på något år för att få kalla kårar.  Som sagt, mina ungar ska aldrig få klä sig som de vill när de är för små. För att vara lite mer seriöst, är det klart som tusan jag ångrar en hel del annat också. En hel radda saker kan tillskrivas kategorin, inte klokt egentligen vad många misstag man kan begå under bara en livstid på hittils 17 år. Försöker ändå tänka på att man inte ska ångra saker man gjort, så länge de inte skadat andra!

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Märks inte det? Den har visserligen inte passerat än, men jag ser verkligen fram emot att fylla 18! Synd bara att det ska vara så förbaskat kallt ute, förtar lite av nöjet av att göra sig snygg och ge sig ut. Nu är det inte många dagar kvar i alla fall! Ska ut på natten den 8:onde, eftersom den 9:onde infaller på en söndag. Kvällen inleds med firning och middag hemma hos mig med några fina vänner. Längtar!

Här har det tagit hus i helvete

Ligger i krig med farsgubben, båda är svinförbannade. Han är dels sur för att jag tänker åka till Fellan och dels sur för att han oförskämt nog anser att jag har pajat datorn där nere. Inte en jävla chans i helvetet att jag stannar kvar här, fyfan vad arg jag är! Är också arg, eller mest ledsen, över att dragkedjan till mina älskade skinnstövlar gick sönder imorse. Hoppas verkligen det går att ordna hos en skomakare!

JULLOV

Så har man jullov då, sista på Tyresö Gymnasium! Var väl inte en sån jättevärd avslutning direkt, så länge man inte har en böjning för för a) skev sång framförd av livrädda elever eller b) tal av en förvirrad rektor som inte riktigt verkade veta riktigt vad hon egentligen ville få fram med allt sitt osammanhängande svammel. Efter att jag tackat för mig och önskat god jul och gott nytt år till alldeles för få människor, mötte jag upp Fell&Bell och tog bussen till Haninge centrum. Där har vi spenderat hela eftermiddagen och bevittnat Felicia spåra ut totalt i allt sitt hästsnack (hon tycker hon är på pricken lik en häst), druckit gratisglögg (men gratis är tydligen inte alltid gott) samt fikat på ett café som endast kunde servera en minimacka om det promt skulle vara utan smör som det är tvunget att vara när jag ska äta.


Felicia i somras

Tog bussen tillbaka tidigare än de andra för att hinna till Tyresö centrum innan de stängde, skulle köpa min nyårsklänning. Den fanns bara i XS, så om ni ser en uppstoppad korv stroppa runt kring tolvslaget den 31:a, så är det ingen annan än jag. Busschauffören var för övrigt helt tokig, svor ogenerat högt och slog i bussinstrumenten vid förarsätet. Det var minsann både "busshelvete" och "jävla skit, jävla skit, jävla skit".

Nu ska jag äta middag! Ikväll kommer farmor. Hoppas jag ändå släppts iväg hem till Fell, tänkte ha julmys med henne och Issa ikväll!

Sista riktiga dagen på höstterminen!

Tuudie! Kom ungefär nyss hem faktiskt, har slängt i mig en andra omgång mellanmål men inväntar ändock middagen likt en utsvulten varg. Tog en sväng förbi allas vårt Tyresö centrum efter skolan. Huvudsyften var att lämna tillbaka ett par böcker på bibblan (Martin hävdade häromveckan att jag är den enda han faktiskt har sett använda sitt lånekort, men det är ju jättesmidigt när man läser så pass mycket som jag ändå gör. Men nu för tiden är det väl Ipad som gäller, fint skare va). Bieffekten av mitt besök blev som väntat en liten shoppingtur. Hade för avsikt att köpa med mig några fler julklappar, men insåg att jag redan förbrukat mina sista slantar. Är ändå rätt nöjd, detta är vad som väntas min kära familj:

Pappsen: En skjorta från Boomerang
Mami: Volumemaster från OBH Nordica
Henke: Ett silverarmband
Mormor: Presentkort på kockar at her place (men kan erkänna att det är jag och Henke som ska laga maten) + örhängen
Farmor: Örhängen

Dag 17 - Favoritminne

Men huuuuuuuur ska man kunna välja?! Men ååkej. Fellan! Den fantastiska kvällen. Will never forget.

Nödvändigt tillbehör


Fan att jag glömde ta med kikaren till skolan idag!

Har snart sista lektionen för idag, Etik och livsfrågor. Sitter i datasalen med grabbarna och äter mellis (risifrutti och Yoggi Yalla). Hörs later, pusspuss!


Fuldagar kan dra åt fanders!!!!!

Snart dags att hoppa i träningsbrallorna och streta ut i snön igen, 70 min spinning är av tradition startskottet för en ny vecka. Har precis suttit och försökt få ut mig några smarta, övertygande meningar som publiceras på min klass globaliseringsblogg, men det är nära skandalöst dåligt. Annars har jag idag varit i skolan (en lektion, var ful ful ful och upplevde därför såklart en hemskthet, har till och med en finne precis över munnen som på grund av att jag inte vet hur man hanterar finnar har förvandlats till en sårskorpa och därmed påkallar allas uppmärksamhet och åhh det var en sådan dag man egentligen inte borde ha gått upp till åtminstone inte om man inte hann fixa till sig ordentligt i alla fall). Moving on. Har också varit på jobbet. Mitt jobb. Nyanställd och fräsch i min gröna skjorta! I like it.

Dag 16 - Min första kyss

Haha, min första riktiga kyss var verkligen hemskt äcklig. Gick i sjuan och var superkär i min dåvarande "pojkvän". Jag var tyvärr livrädd för honom och vågade knappt visa några ömhetsbetygelser överhuvudtaget. Pussas offentligt var det aldrig talan om, nej jag föredrog att skicka hjärtan på msn. En kombination av dålig teknik och för mycket tunga gjorde den sent omsiders första kyssen verkligen till en skräckupplevelse (även om jag osklyldigt nog trodde att allt stod helt rätt till, det var mer liksom "jaha, var det såhär det kändes?!").

Sms från älsklingen

"Landat nu och flyget gick bra, har ett eget singelrum med all inclusive och dygnet runt-serive. Utsikten från balkongen är legendarisk. Saknar dig stört mycket anna, hörs senare. Nu måste jag bada!"

Avundsjuk?? Neeej, jag tycker det är jätteroligt att vara här hallå jag fick ju faktiskt pulsa fram i en hel kvart till mormor tidigare idag när vi skulle på 4:e advents fika och då hade allt sminkt runnit bort när jag väl kom fram och frös gjorde jag också och sen kom aldrig bussen heller när jag skulle åka till gymmet och sol och värme lockar ju knappast! Men allvarligt nu,kom igen, hur många hade inte klagat om vi vände på steken och gick med raska kliv mot julafton utan att en endaste snöflinga hade singlat ned? Undra om det finns ett tillstånd där människan är helt nöjd. Tycker i alla fall det är mysigt med all snön, men någon måtta på härligheterna kan det ju för den sakens skull vara! Här hemma är det julstämning i alla fall. En underbar doft från julbaket på nedre plan har letat sig in i mitt rum, får smaka ikväll när vi ska lacka julklapparna. Nu ska jag duscha av mig och därefter fortsätta med att välja ut bilder för fotoframkallning. I början var det kul, det är det inte längre. Vad i allsindar hade jag på mig när vi var i USA? Bara ett och ett halvt år sedan. Skandal! Blir inte många foton jag vågar framkalla därfrån om jag med någon stolhet ska kunna presentera mitt album för framtida barn och barnbarn. Förstå att jag förhoppningsvis kommer bli mormor en gång i livet. Att jag kommer bli en liten skrupplig hagga som ondsint petar med min käpp på små barn som sitter på den pensionärsförbehållna sittplatsen på bussen. Hua.

Dag 15 - Mina drömmar

Att mina tuttar får fnatt och växer av sig själva så jag slipper operers/att någon skänker mig en resa till Thailand för två med avresa i mellandagarna/att jag få Saras långa, svarta ögonfransar/att jag hade en sådan mirakelkropp som inte gick upp ett gram oavsett hur mycket onyttigt jag åt/att som vuxen äga en advokatbyrå eller jobba som domare/skaffa en underbar familj med tre bedårande barn som ska heta Matteus eller Johannes eller Axel och Vera och Enya eller Tilde och de ska vara exemplariska i skolan och vi ska vara den där lyckliga familjen som grannarsna sneglar avundsjukt på och jag ska vara snygg och ball även när jag fyller 40 och mina barn ska inte få välja kläder själva om de vill klä sig som jag gjorde när jag var 12 och vi ska ha en jättestor släkt och fira jul med alla mina kusiner och deras familjer i min vackra sekelskiftsvilla som har stora glasfönster och är vitmålad fast när jag tänker efter kanske jag ska ha en gigantisk lägenhet på Söder eller i Gamla stan istället?/ jobba utomlands som diplomat ja kanske i Bryssel igen eller London för jag älskar London men en lägenhet i New York vore inte heller helt dumt/kunna tala franska, engelska, spanska och arabiska flytande/sitta i sofforna på Nyhetsmorgon i egenskap av någon form av expert som måste reda ut något samhällsproblem för alla tittare/få höra av en musikproducent att jag visst kan sjunga jag har ju faktiskt den där speciella tonen och oj en oanad talang/få publicera åtminstone en roman/att min mormors ben kan bli bra igen/skapa en detektivbyrå ihop med Fellan med tillhörande spionbutik som erhåller allt det material man behöver för lyckat spioneri..... Kan hålla på i evigheter.Allt man kan drömma, kan man göra! Tvek på den där med sången dock. Och tuttarna. Operationen stundar i höst. Borde profilera min blogg innan dess till en bröstförstorings-blogg, kan ju kanske tjäna en kosing som finansierar kalaset?

Fotoframkallning

Godmooooooooorgon! Väcktes imorse av ett samtal av min älskling som skulle boarda planet, en resa till Egypten nu känns ju faktiskt inte helt fel? Borde ha varit förutseende och bokat in nåt till mig själv också. Håller på att fixa med vilka foton jag ska framkalla, jag är lite traditionell och tycker det är mysigare att kolla på kort i ett album än på datorn. Men när jag tänker efter, så kommer man ju ha sjukt många album redan där vid 30-års ålder?


Världens bästa midsommar


Jag har suttit i fem minuter och försökt komma på ett namn till den här rubriken utan resultat

Godkväll! Fellan drog sig just hemåt, så nu blir det ett godnatt-inlägg innan jag ska sova! Efter att kvällens speciella planer sprack, så har vi bara chillat här och framförallt ägnat åt oss favoritsyssla hån samt att prata om allt och ingenting. Har också kollat runt på internet efter megafonåterförsäljare, har hittat ett par riktigt grymma med höravstånd upp till 1000 meter! Kommer bli så fruktansvärt användbar, särskilt framåt vårkanten.  Har inte rört oss från rummet förutom när vi tog bilen ner till Statoil för att inhandla lördagstillbehör ute i snökaoset -minns någon hur det är att svettas utomhus in shorts och linne? En supermysig kväll, alla behöver egentid med sin bästis då och då!

Nu ska jag äta upp min skål med vaniljyoghurt och hemmagjord müsli (i min familj är konserveringsmedel och fabrikstillverkad föda i regel strängt bannlyst) innan jag ska lägga mig i min nybäddade säng. Älskar den känslan, när lakanet och täcket är helt frasiga. Mhhh.... Fattas såklart en person där inatt, ska ta och gosa in näsan i min älsklings kvarglömda tröja för att känna någon form av närhet. Ja, det går att vara nykär i ett sju månaders långt förhållande! Godnatt!

Dag 14 - Vänskap

Vänner är familjen man själv väljer. Så enkelt är det! Jag skulle aldrig klara mig utan mina fina vänner, det är en slags relation man verkligen behöver ha för att fungera som människa. Love is all you need!



Two is now one...

Det är syyyyyyyyyyyyyyyynd om mig!! Har precis sagt farväl till min älskade, förstå hur svår sista pussen var! Nu ses vi inte förrän den 3:e januari, hemskt hemskt hemskt! Hur i allsin dar ska jag klara mig? Nu förstår jag Fellan ännu mer som har sin man i Falkenberg. Åh...... Bäst att rycka upp mig och ta en dusch. Inväntar Henrik som är och spelar innebandymatch, sen är det mer julklappsshopping som gäller! Älskar att handla julklappar!

Nya bombhot?

Aha nice, nu ringde Martin och berättade att de tydligen ska ha utrymt Åhléns på grund av bombhot. Det blir absolut inget stan för mig imorgon, struntar i om folk tycker jag är överdrivet rädd. Jag älskar mitt liv så mycket!!! Visst, hoten kan ju vara påhittade av någon lustigkurre som tycker det är jättekul att dra nytta av situationen, men det kan lika gärna vara sant. Vill inte gå runt i stan och ens behöva fundera på saken! Egentligen är det underligt att ingenting skett i Norge eller Danmark, som är betydligt mer rasistiska än vad Sverige är.  GAH! Nä, nu är det dags att få mig på andra tankar. Ska börja locka håret inför senare, lär bli en superkväll! Hörs imorgon, puss puss ha en underbar kväll ni också!

Dag 13 - Den här veckan

Ja, vad ska jag säga? Sista riktiga veckan innan jullov, woho! Vill komma i ordentlig julstämning nu, spela julmusik och baka julgodis. Lacka paket. Dricka glögg (som jag inte tycker om). Äta brändla mandlar på Gamla stans julmkarknad samtidigt som snöflingorna sakta singlar ned. Klä granen. Äta julmat. Dricka varm choklad med vispgrädde. Julen är verkligen så himla mysig! Om en vecka prick är det julafton, årets absolut mysigaste dag. Längtar♥ Nu ska jag sätta på vinyl som tydligen spelar kontstant julmusik fram tills julhelgen och städa huset!

Två av de absolut vackraste jullåtarna:




Dag 12 - I min väska

Använder lite olika väskor, men i den jag hade idag kan vi finna följande:


The Great Gasby (läser för engelskans räkning), bläckpenna, blyerspenna, suddigum, hårclips, smink, YSL handkräm, tamponger, plånbok, plastsked (alltid redo att äta)


Mest ett inlägg om att jag har ont i magen

Åh satan också, fick just jätteont i magen. Har varit vrålhungrig sedan två, så nu när jag kom hem kastade jag i mig mellis på bara några minuter. Nu ska jag insupa vetkspapen om att jag är tvungen att missa träningen ikväll på grund av att jag är på väg att bli sjuk igen. Har världens hosta och svullna halsmandlar, inte direkt de bästa förutsättningarna. Måste piggna till tills imorgon, har en kanonkväll inplanerad! Först ska vi fira Tove som fyllde år i veckan, och sedan när de andra drar ut, ska jag och Martin åka hem och gosa så att vi klarar oss under de två veckorna han är i Egypten. Han åker på söndag, men på hela lördagen ska han fira jul med sin släkt. Fredag blir alltså sista möligheten att ses på evigheter! Gräsligt, vet inte alls hur jag ska stå ut. Nu ska jag kravla över till sängen här bredvid och lägga mig raklång framför teven, hoppas magontet släpper snart!

A står för ambitiös

Min religionsuppgift är 10.5 sidor, när maxgränsen är satt på 10. Hatar att ta bort text, vet inte alls hur jag ska få ihop det när jag har tusentals mer saker att skriva om. Det är ändå på något sätt tur att jag har det problemet, och inte tvärtom; vissa sitter ju med skrivkramp redan innan de ens har börjat. Nu underhålls jag för fulla muggar på face av Issa som antagligen har tråkigt, eftersom hon ägnar tiden åt att göra massa filmer om mig. Gahhh, känner att jag måste köpa en riktig datorstol till mitt rum, får ont i ryggen av att sitta på en vanlig såhär länge. Om en vecka prick får jag jullov för övrigt, yeyy! Ska faktiskt jobba lite under lovet, hörde av mig till min gamla chef. Perfekt, de pengarna ska gå raka vägen till mitt ♥hej-jag-är-18-och-får-gå-på-krogen-konto♥.


Dag 11- Mina syskon

Jag har en lillebror som heter Henrik. Han är 16 år, det skiljer 1.5 år mellan oss. Å ena sidan har vi en typisk syskonrelation: vi bråkar, skriker, och ibland blir jag så jävla irriterad på precis allt han gör och känner då hur mycket jag vill skicka ut honom ur huset för evigt. Vi känner varandra så jäkla bra så vi vet precis hur vi ska göra för att reta upp den andre så mycket som möjligt. Men det fina med vår relation är hur nära vi står varandra och hur roligt har i varandras umgänge. Henrik är liknar mig på många sätt, på insidan framförallt (tycker inte vi är lika utseendemässigt) men också i beteende. Vi har samma minspel och ibland när han pratar slår det mig att "shit, han låter exakt som mig". Henrik är världens finaste kille, förutom Martin såklart, med världens största hjärta. Om det är en person jag skulle behöva offra livet för, så är det för honom. Min lillebror är verkligen fin!


låååååååång skoldag

Har precis kommit hem från skolan, såg på Hotell Rwanda under sista lektionen (Etik och livsfrågor). Jäklar vilken bra film, men helt fruktansvärd! Nu känner jag ännu mer hur rätt det är att jag åker till Afrika om ett år och är volontär! Ska nog rikta in mig på barnhem.

Ska läsa Edward Finnigans upprättelse (av Roslund & Hellström) en stund nu innan det är dags att inta köket för att laga middag! Tycker den där middags-biten i mitt hemmajobb faktiskt är jättekul, är en helt okej kock måste jag ju säga. Ska nog ta och ringa min babyboy först, I miss him very much.

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Svarta byxor, gråa knästrumpor, höga stövlar, vit topp, klocka, smycken. Yiii-ha!


Om Lars Vilks och lite annat

När jag precis var på väg hem från gymmet möttes jag av världens gladaste 40-åring i backen: samtidigt som han skrattade, tog han sats och kanade ner för isen, gång på gång på gång. Ashärlig!

Satt precis och diskuterade helgens terrorattacken  med mamma och pappa. Jag är så fylld av känslor och åsikter! Vi spaltar upp dem.

1. Terror-attacken var uppenbarligen ett misslyckande, och enligt rykten ska terroristen ha varit på väg till T-centralen - men bomben detonerade för tidigt. Detta var alltså exakt samtidigt som jag själv just skulle ta tunnelbanan hemåt. Jag, tillsammans med hundratals andra stockholmare, ska med andra ord vara lyckliga över att vi har livet i behåll. Förstå vilken total katastrof det hade inneburit om mannen hade lyckats med sin plan! Förödande.

2.
Med tanke på att attacken nu mest framstår som ett pinsamt försök till terrordåd, kommer det inte sporra andra extremister att göra om samma sak, på riktigt för att återskapa någon slags respekt och fullborda uppgiften? Den sprängda terroristen framhåller ju för övrigt att han inte är ensam, utan har stöd.

3. Lars Vilks. Suck. På många sätt och vis stödjer jag honom: vi lever i ett fritt och öppet samhälle som vilar på grundpelare som yttrande - och tryckfrihet. Det förtar dock inte det faktum att vi trots det kan leva i respekt för varandra. Vi kommer aldrig lyckas förstå hur helig Muhammed är för muslimer och varför det är så viktigt att man inte får avmåla honom. Vi tycker det känns löjligt, och det må så vara. Jag har inte lust att sätta livet till för att Wilks ska få måla onöda målningar på Muhammed. Han ska till och med ha målat av terror-händelsen! Wilks bör rimligen känna skuld och ett ansvar i det här, men det verkar han inte göra ens en gnutta. Trots att hela Stockholm står under terror-hot som delvis sägs motiveras med hans verksamhet.

4. Jag ska egentligen in till stan i helgen och köpa de sista julklapparna. Nu känns det faktiskt lite olustligt, och jag funderar på att ta Nacka Forum istället. Det gör mig sjukt arg på mig själv! Det är precis vad extremisterna vill, att vi ska vika oss för skräcken! Och gör vi det, då ligger världen riktigt risigt till. Vi bör stå upp för vår fina demokrati, för våra principer och för våra tankesätt. Frågan är, vad som blir priset. Hur kommer egenligen vår värld se ut om ett år? Två, tre, fyra, fem? Just nu är jag fan rätt skakis.



Inte så värst smart


Dag 9 - Min tro

Efter det att jag konfirmerade mig blev jag en övertygad kristen. Nu på senare tid har jag dock börjat fundera över vad jag egentligen tror på. Många är så skenheligt troende, utan att egentligen alls leva efter religionens principer. Det tycker jag är fel, då behöver man inte kalla sig troende överhuvudtaget. Jag tror i många avseenden på någon slags högre makt, en kraft. Jag har dock börjat fundera över om jag inte tror att den kraften egentligen utgår ifrån människan själv? För det tror jag allra mest på: mig själv som människa och min egen kapacitet. Samdigti står det någonstans i Bibeln att "Gud är inom er". Det kanske antyder precis det jag säger mig tro på? Men samtidig, vem är då Gud vars avbild vi är? Jag tror inte på att det är en människa, men är vi verkligen avbilder av en god kraft? En kraft i en människans gestalt, alltså? Det är så svårt med tro, eftersom det just är det - tro - och därför inte kräver några logiska svar. Egentligen vore det så mycket enklare och förmodligen fredligare också, om det inte fanns några religioner alls. Kanske är det bara människans påhitt. Kanske inte. Tills dess jag är säker på vad jag själv tror, så tror jag på mig själv.


Grattis Tove 18 år!

Först och främst ett grattis till fina Tove som fyller 18 år och lämnar mig sist kvar som 17:åring!



Kom just hem från skolan, nu ska jag plugga religion. Islam för den delen. Upptäckte att vissa var upprörda angående mitt inlägg om terrorister? Ni inser väl att det är skillnad på islamister och muslimer? Jag har ingenting emot muslimer! Jobbet gick för övrigt galant idag, men nu blir det till att plugga in varu-koder!

Update: Ooooops, kollade just min statistik! Hello and welcome! Prestationsångest, hehe.

Ville bara informera..



... Jag var brun i somras.

Nu är älsklingen på väg hit igen, kommer väl hinna umgås med mig i typ en timme? Ska upp 6.00 imorgon på grund av att jag börjat jobbet 8.30! Hoppas det går bra. Sitter och mumsar på en lussebulle och firar tredje advent framför datorn. Känner att det är läge att krypa ihop i soffan med resten av familjen och titta på Beck istället. Imorgon är ekonomerna tillbaka i skolan, yeyy!

Dag 8 - Ett ögonblick

Ska jag återge ett minne? Hur ska jag kunna välja...?

Okej, vi kör berättelsen om när jag och Mart blev tillsammans! Vi hade setts i ungefär en och en halv månad tror jag. I början ljög jag för mina föräldarar hela tiden om vart jag var och vart jag sov, men mamma genomskådade mig nästan omedelbart ändå. Under den här tiden gick vi i samma skola, nu har ju Martin gått ut. Jag sms:ade honom och bad honom komma till min mattelektion, och vi möttes utanför klassrummet. Var pirrig och kär som en liten barnrumpa. Konversationen löd:

M: Jag ska åka till pappa nu och hämta pengar.
J: Vad ska du med pengar till?
M: Ska köpa en present till min flickvän.
J: Varför ljuger du för?
M: Om vad?
J: Om att du har en flickvän?
M: Gör jag verkligen det?
J (nervös, stressad och superrädd): Ehh... Jag vet inte..
M: Du har 30 sekunder att ge mig ett svar.
J (efter ett par sekunders tystnad): Ehhhh... Nää... Du ljuger nog inte.

Så den 5 maj blev vi tillsammans! Gissa hur stort mitt flin var när jag gick tillbaka in i klassumet, hihi.

Dag 7 - Min bästa vän

Med anledning av att jag inte hann skriva om någon "dag" igår, tar jag igen idag och skriver om två ämnen!

Mina bästa vänner är

Fellan, min andra halva. Hon har gång på gång bevisat vilket fantatisk vän hon är och jag vet att jag oavsett vad kan räkna med henne. Vi fungerar på samma sätt, och jag tänker alltid när jag inte är med henne att "fan, nu skulle Fellan varit här, hon hade förstått!". Vi har så sjukt kul tillsammans, oftast i situationer som ingen annan skulle tycka var roliga. Felicia är världens bästa vän helt enkelt som jag har växt ihop med till följd av 16 års vänskap. Jag försöker skriva någonting mer, bra, så att ni hajar. Men det går inte att förklara hur otrolig hon är!



Issa, världens finaste tjej som visat sig vara en sann vän. Helt grym, hon får mig verkligen att förstå hur en riktig vänskap ska vara. Jag kan lita på henne till 100 %. Hon har precis samma humor som mig och om jag ska ut på bravader vill jag alltid att hon ska följa med. Ett härta av guld! Kan inte sätta ord på hur tacksam jag är över att ha lärt känna henne. Jag har alltid tyckt att det är svårt att lära känna någon riktigt bra såhär "sent" i livet, man har oftast redan sin jargong och humor på något sätt, men Issa visade att det visst är möjligt.



Martin, min älskade pojkvän. Han finns alltid där för mig och vi kan diskutera precis allt. Han får mig så lycklig! Han har visat mig att äkta kärlek och vänskap kan gå hand i hand! Samtidigt som han är min pojkvän, är han samtidigt en vän som jag har roligt med och kan göra saker ihop med. Det första jag föll för hos honom är att han verkligen kan få mig att skratta. Jag var helt förvånad över att jag både kunde vara kär och skratta så att jag fick ont i magen på samma gång.


TERRORISTJÄVLAR I STOCKHOLM

Igår spatserade jag i godan ro runt inne på Stockholms gator samtidigt som en terroristjävel förberedde ett dåd precis där. Jag undrar bara, vart fan är världen på väg? Ingen ska tvingas vara rädd när vi går runt på stan för att köpa julklappar!!! Jävla terroristjävlar, vad är deras syfte? Sätta skräck i hela världen? Vad är det för fel på dem? Vad är det för fel på Mellanöstern? Vad är det för fel på alla islamistiska fanskap som anser sig ha rätten att ta livet av oskyldiga? Fyfan säger jag bara, kriget mot terrorismen får fan ta och vinnas nu. Jag undrar vad det är för någon slags världsordnig vi går emot. En hel västvärld som tvingas underkasta sig en minoritet fundamentalister? Kommer alla tvingas bli muslimer och inrätta sharia-lagarna i sina regelsystem?


Hej jag är kär i Martin

Och nuuuuuuuu kom jag typ hem. Spenderat hela dagen inne i stan med älsklings-Lina och shoppat mer julklappar! Köpte även två saker till mig själv utan att ha testat dem först, men efter en liten catwalk framför spegeln rådde det inga tvivel om att de måste lämnas tillbaka snarast. Fick dock med mig nytt löshår också, åh ska bli så fantastiskt att sätta i det imorgon! När vi hade shoppat klart åkte jag direkt hem till Sara för att fira henne, var ytlös så att det bara smällde om det, men det fick gå ändå. Mysig kväll! Nu väntar jag på att min käreste ska anlända, saknar honom som bara tusan! Bara för det ringde han precis, han står där utanför! Ska gå och slänga mig i hans famn nu!


Fan ta busstrafiken

Omg. Det tar 2 jävla timmar att ta sig till Vallentuna (dit jag ska ikväll). Dags att köpa färdkost?

Vi hörs imorgon! Fasiken att jag missar Idol-finalen ikväll, men Jay bara måste vinna! Minnah är helt ok, men verkligen inget mer. Förstår inte att hon har tagit sig till final, hon sjunger likadant som tusentals andra svenskar. Undrar förresten om de svarar på ryktena ikväll huruvida de är ett par eller inte? Säkert skitsnack från Expressens sida bara. Well, får gå med ögonbindel imorgon så jag inte läser på någon löpsedel vem som kammade hem det. Ska kolla på tv4.play imorgon med älskling!


Dag 6 - Min dag

Morgon: Vaknade pigg som en mört 6.07. Gick upp och åt frukost, gjorde iordning mig och knatade till skolan.
Förmiddag: Färdigställt mitt projektarbete. Skicka just iväg det. Gulp.
Eftermiddag: Ska hem nu, städa och sedan ta mig in till stan.
Kväll: Ska kolla på när min kompis Emma har spelning med sitt band, spännande! Sover över hos henne, myyyysigt!


Godnatt!

Har i sista sekund fixat källförteckning till mitt projektarbete! Inlämning imorgon, är skraj som tusan. Fick jobbet idag förresten som Issas vikarie, så say hello to Coop-Nord! Astaggad, hoppas jag får jobba med Issa sen när hon är back on track! Svängde förbi centrum på vägen hem och köpte en varsin julkapp till mormor och farmor:



Mötte senare upp Fellson och drog en vända på gymmet, also known as my second home. Älskar verkligen mitt gym, skulle aldrig få för mig tanken att byta! Det går inte att förklara, kan bara att upplevas av mig och Flue. Vi har verkligen kul. Nu ska jag ringa min älskling Marty och sen sova, hörs imorgon! Godnatt alla fina♥

Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek är vackert. Olycklig som lycklig, ibland är tårar lika vackra som ett skratt. Förmågan att kasta sig in i något, utan en garanti på att lyckas. Att kunna offra någonting för en annan. Att våga förlora fotfästet.


GRATTIS SARA!

Stoooooooooooooooooooort grattis till min fina som fyller 19 idag! Love you big time girl!



Idag är det för övrigt min namnsdag också, minns att Sara alltid var sur över det när vi var små. Hon fick liksom alltid dela dagen med mig. När jag vaknade låg det ett kort från mormor bedvid sängen med lite namnsdagspengar i, så gullig! Nu väntar jag på att min samhällslektion ska börja. Efter skolan ska jag på möte med Issas chef, ska förhoppningsvis få ta över hennes jobb under ett par månader. Håll tummarna!


Dag 4 - Det här åt jag idag

(O)intressant ämne? Men sure:

Frulle: Fil med flingor och en skivad banan i, kaffe
Lunch: Ägg och smörgåsar i brist på fantasi
Middag: Varken mami eller papi är hemma, så fick svänga ihop en pastasallad med keso och lax
Övrigt: Pepparkakor, apelsin, banan, choklad, mer kaffe. Lär väl bli någonting mer innan jag går och lägger mig, är så ruskigt trött bara och då försvinner matlusten lite. Äter vanligtvis 5 gånger/dag, it's good for you. Man ska äta 1/2 kg frukt om dagen, jag ligger säkerligen strax över den gränsen. Alltså minns ni när jag åt hysteriskt mycket naturgodis? Var uppe i 5 påsar i veckan. Stört att jag inte tröttnade? Attans också, nu blev jag supersugen på det.


Den absolut bästa sorten är den med lite knögglig framsida, om ni ser? Valnöt med 70%:ig choklad!


In school, tro det eller ej

Vad kul. Jag hade percis skrivit klart en inlägg, när det raderas. Av sig själv (möjligtvis under påverkan av mina korvfingrar som råkade trycka på en annan tangent samtidigt som jag tryckte ner en annan. Hur ska det gå med min touchmobil jag förväntar mig i julklapp? Ni kan med all säkerhet förvänta er obegripliga sms, åtminstone under min nybörjarperiod).  Befinner mig i skolbiblioteket, men börjar inte förrän om 45 min. Det finns ingen logisk förklaring till att jag redan är på plats, mer än att jag drivs av en märkligt pluggis-ådra. Även om jag var tidig, tar ändå Imran här bredvid mig priset - efter en lätt schemamiss har han varit här sedan 8.15! Har bara en lektion idag, ett underbart engelska C-test bjuds det på. Har med mig gymkläderna i en optimistisk tro att jag ska åka direkt till gymmet när den delen är avklarad. Känslan i mina ben är att de till hälften är fyllda med bly, så vi får väl se. Men i vår ska jag anmäla mig till massa lopp, så det gäller ju att ligga på topp *fniss åt mitt eget rim*. Hejdå nu måste jag dricka vatten, min mun är torr som fnöske blandat med stänk av sandkorn från Sahara-öknen!

Mongosyskon




(Kolla Henkes mongoansikte, ser ut som om han precis blivit träffad av någon konstig trollformel)


Jag suger på att komma på rubriker

Är ledig idag igen, kommer få en chock nästa vecka när allt blir som vanligt igen. Men underbart ändå på sätt och vis, I♥ekonomiklassen. Får panik av alla mina fria dagar också, värdelöst eftersom alla andra är ute på praktik eller i skolan på andra håll. Idag har jag hur som helst varit med Issapissa i centrum under hennes lunchrast och sedan hängde jag med Marre resten av tiden fram tills dess att det var dags att infinna sig på utvecklingssamtal i skolan. Nu ska jag börja skriva de första raderna på religionsarbetet, förhoppningsvis fulla med smartheter. Kulkul. Fellan upplysde mig imorse om att det är 1 månad och 2 dagar tills jag fyller 18. ♥Mitt liv börjar sakta men säkert återvända♥

Dag 3 - Det här får mig att gråta

Hmm. Jag gråter ganska sällan. Jag kan bli ledsen över saker, men ofta försöker jag vända det till ilska istället, det är en skönare känsla och lättare att hantera. Fast ibland är det förstås skönt att gråta ut tills tårarna tar slut. Jag har aldrig gråtit så mycket som mär jag förlorade min morfar. Jag har svårt att gråta till filmer, men det är klart att en och annan tår föll när Dobby dog sin ärofyllda död i den senaste HP-filmen. Eller scenen i Titanic, med det gamla paret som håller varandras händer när vattnet forsar in i hytten. Snyftade faktiskt ikapp med resten av biopubliken till under The last song också, när pappan dog i cancer. Annars är gråta inte min grej faktiskt! /Tuff_tjej__ynka_17_år

Ibland dras två motsatser till varandra och bildar en fulländad enhet

Hohojaja, hemma efter ett råsvettigt spinningpass. Nu är det dags att varva ner med facebook fram tills klockan 21.00 när jag och mamma i vanlig ordning ska bänka oss framför Hollywoodfruar.  Ska gotta med lussebullar och godis, det är priset vi elitidrottare har förstår ni! Borde sätta igång och läsa en engelskabok som ska vara utläst nästa vecka, men det är skönare att lyssna på musik (dirty dancing) och inte göra någonting just nu.


Ääääääääälska vintern ♥


Dag 2 - Bloggfavoriter

Läser inte så många bloggar, men de här besöker jag dagligen:

- Felliflues, www.feliciala.blogg.se
- Maja och Ellis, www.elliplusen.blogg.se
- Blondinbella
- Kenzas

Nu ska jag plugga, plugga, plugga. Älsklingen ligger kvar och sussar i sängen, så man måste ge mig cred för att jag har släpat upp mig och lämnat hans varma famn! Är ledig från skolan en sista gång på måndagar nu, nästa vecka börjar mitt vanliga schema igen!


Dag 1 - Om mig

Ska försöka hålla mig tämligen kortfattad! Jag heter Anna Nordlander, är 17 år men vill hellre vara 18. Jag hoppade över sexårs när jag var liten för att jag var både bright och mogen (en bedömning inte bara jag själv gjorde) och ramlade in mitt i terminen i ettan. Där blev Felicia min fadder, och sen dess har hon varit min bästa vän. I trean flyttade jag till Belgien eftersom min pappa hade fått jobb på den svenska EU-representationen i Bryssel. Vi stannade där i två minnesvärda år. Jag vill inte skryta (men gör det ändå), för skolan jag gick på är faktiskt klassad som världens bästa internationella skola. Från och med sjätte klass började jag bli superstressad över skolarbetet och från och med sjunde klass övergick det till sjukliga symptom. Jag fick minnesluckor, sömnproblem, svimattacker och ätstörningar så från och med åttan gick jag kontinuerligt hos psykologer och sjuksystrar. Ätstörningarna har varit särskilt jobbiga och har följt med mig som en skugga ända fram tills nu, men nu har jag äntligen fått en sund inställning till mat och träning som jag är stolt över, för jag har kämpat hårt och länge.  

Jag är en ambitiös och driven tjej med många mål och drömmar. Jag älskar barn och pensionärer, choklad och chailatte. Jag äter alltid fil med en skivad banan i till frukost. Jag är ruskigt förälskad i min pojkvän som är en sådan där drömkille som alltid bryr sig om mig och sätter min lycka i första hand. Jag har världens finaste vänner som jag hoppas finns vid min sida resten ut. Jag är en djuptänkande person som reflekterar mycket över olika saker som händer, är snäll och får lätt dåligt samvete. Jag är stolt äver vem jag är och över vad jag presterar. Jag har spelat piano och blockflöjt , spelat fotboll och gått på ridning i 10 år.  Mitt motto är "sikta mot månen, för missar du hamnar du ändå bland stjärnorna".


Åh, så roligt! Nu lär ni äntligen känna personen bakom storbloggen Nords

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Bloggfavoriter

Dag 03
– Det här får mig att gråta

Dag 04
– Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vänskap

Dag 15
– Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick

(Snodde från Maja och Ellis blogg)


A hjärta M = sant

Ni anar inte vilken fantastiskt mysig 7-månadersdag jag har haft! Först åkte vi till Skrapan och lämnade tillbaka ett par svinsnygga skor jag köpte igår med anledning av de icke nådiga klackarna som skulle leda till en och annan fotfraktur om de användes nu i vintertider. Därifrån tog vi tunnelbanan till Gamla stan och gick på julmarknaden! Vi var två snäpp ifrån att vinna på chokladhjulet, men det var väl inte särskilt oväntat att vi inte kammade hem 2000-grammaren med tanke på att jag aldrig har vunnit mer än tröstpriser på lotterier. Jag har som tur är ändå en Marabou scweizernöt här på bordet som Martin köpte med sig igår, så jag har väl så att jag klarar mig åtminstone för ikväll. När vi hade insupit tillräckligt med julefrid slog vi oss ner på mitt absoluta favoritcafé, Kaffekoppen precis vid Stortorget. Det var inte svårt att låtsas att jag befann mig mitt i en Harry Potter-film i den medeltida miljön, i en lokal som saknar elektricitet och använder sig av levande ljus, och att jag smuttade på en honungsöl istället för min varma choklad och att min underbart goda smörgås med senap och kalkon var gjord av några husalfer istället för en svettig kökspersonal. Fantastisk dag och jag är superkär i min fina älskling!

 
Var tvungen att sno bilder från Google! Men bilderna gör verkligen inte cafét rättvisa, belysningen är mycket mer dov och det är en helt annan känsla när man befinner sig därinne. Rekommenderas!


7 månader!

Jag med ful mittbena och en ruskigt onykter älsklingspojke! Idag har vi varit tillsammans i 7 månader, tiden går svindlande fort när man har roligt! Hoppas vi gör någonting mysigt idag, men just nu ligger han och sover. Väckte honom precis, men direkt när jag inte är där och pussar på honom så slumrar han till igen! Har förstås ändå redan fått världens underbaste 7-månaderskyss redan strax efter 12 inatt. Men nu ska jag gå och rycka honom i öronen tills han vaknar igen!


Den rödhåriga uppdaterar

Sååååååådärja, hemma från en supermysig dag med Lina inne i stan! Sjukt mycket folk inne nu! Köpte en del julklappar (till oss själva från mormor, hihi). Fick även med mig en ljuslykta, en partyväska (nu laddar jag!) och en mössa hem som jag ser gränsen till för tokig ut i, men den var varm och jag har fryst tillräckligt om öronen för i år. Hade tänkt att svänga förbi Taj Mahal (so very classy) och köpa nytt löshår, men hann inte. Antagligen var det tur eftersom jag inte var på humör för mental breakdown idag. Känslan när de plockar fram deras allra rödaste färg skulle äta på mitt självförtroende. Funderar på om jag trots allt ska färga håret svart? Risken finns att jag blir identisk med Skalle-Per till följd av kemikalisk chockreaktion. Men frågan är, hur länge kan jag gå runt som Rödluvan? Jag mår psykiskt dåligt.

 
Kate Perry. Satans snygg i sitt svarta hår (och i sina 10-poängstuttar). Det snygga med svart hår är att allt får en helhet! Dessutom träder ögonen fram mycket mer.

Nu inväntas hur som helst älsklingen! Vi lär kolla på Idol, fast jag har redan hört att det är Jay och Minnah i final. Förstår inte riktigt grejen med Minnah, men å andra sidan gillade jag inte Olle heller så det var väl skitsamma vem som gick vidare av dem två. När Weise och Linnea åkte ut tappade jag hoppet på svenska folket och deras usla röster. Förutom på Jay då, som är suverän!


Första vändan julklappsshopping!

Godmorgon! Har precis ätit frukost och ska strax göra mig redo för att åka in till stan och möta upp Lina för julklappsshopping! Egentligen skulle Sara med också, men hon har tyvärr blivit sjuk. Tänkte trotsa kylan idag och satsa på skinnjackan, det är bland det absolut värsta jag vet att trängas inne i stan med min supervarma vinterjacka som klarar -30 grader. Ska i vilket fall bli supermysigt, älskar att handla julklappar (och att vara med min söta kusin)!

Efter att ha hängt med de här Vännerna under eftermiddagen, är det dags att träffa de verkliga!


Skrattat högt för mig själv! Det blir till att köpa boxen snarast möjligt, men förslagsvis efter julklappshandlandet! Nu ska jag traska över till West, ha en underbar kväll♥


TJENIXEN ALLA SNYGGA KISAR!

Sitter och mumsar på solrosfrön (förvisso saltade och rostade) och längtar efter redigt godis, inte det här hälsosamma nyttokrafset! Lär bli en shoppingrunda på Ica innan de slår igen portarna för dagen för att stilla mitt begär. Idag är det fredag. För de flesta är det numer synonymt med utgång, drinkar, dans, svett, klackar, smink, klänningar. Som icke 18-åring är detta endast en fjärran horisont, men snart jävlar smäller det, så jag hänger förväntansfull kvar ändå i livhanken. Vilken tur jag har som har fått min fina pojkvän att gosa med på kvällarna istället! Fast vi ska förstås inte gosa ikväll, för jag ska nämligen äääääntligen hänga med Westman och Linnéa! De har blivit drabbade av Harry Potter-vindarna som dragit över världen, så vi ska ha maraton-kväll! Förstå min hejdlösa lycka? Ska bli superdundermegahärligt ♥


Nu ska jag ägna mig lite åt mitt projektarbete innan det är hög tid att inta rollen som hemmafru 40 barre och laga middag åt min familj! KRAMKALAS!


TUNISIEN I SOMMAR?!

 

Är helt upprymd! Håller på att kolla resor till sommaren med Issa, lutar just nu åt något av ovanstående hotell i Tunisien! Ser aaaaaaaaaasnajs ut! Åhhhh, vill åka nuuuuu!

Humor och stolhet blandat i ett


Naw, kolla vad mina stolta föräldrar satt upp på kylskåpet! Nackas tidning var det visst det hamnade i! Måste visa mormor, hon kommer bli stoltast av dem alla! Hon tror stenhårt på att det ska komma upp stora plakat på mig runt om i Tyresö.

Hörrni, jag måste säga ett jätteroligt skämt jag drog härom dagen när jag hade på mig mina fjäderörhängen!

David: Men kolla dina stora örhängen, de måste ju vara astunga"
Jag: Nejdå, de är fjäderlätta!

Hahahha. Skrattar fortfarande.

Är jag nördig om jag precis haft KUL på Öppet hus?

Kom nyss hem från Öppet hus, har verkligen haft sjuukt kul, önskar jag hade filmat allt. Först var det en presentation för de intresserade av sam-programmet och därefter  skulle jag stå och promota sam-sam tillsammans med Pontus. Eftersom de flesta var intresserade av sam-beteende så kunde jag och Pontus istället ägna oss åt stepp, sång, dans och grimastävling (för Pontus del i alla fall). Det roligaste var när vi kom på att varje elev skulle få en arabhäst som premie (fuck datorer eller körkort liksom) och när vi senare glömde bor ordet häst så det bara blev "arab" istället. Okej antar att det blir dödstråkigt för er om jag radar upp massa småskämt, men i stort: riktigt lyckad kväll! Det känns som sam-sam är min lilla bebis.

Hade dock varit lite väl optimistisk i min tanke att jag skulle hinna iväg till gymmet (varför skrev jag rasta av mig i föregående inlägg? Sjukt fult när jag tänker efter). Det var tråkigt när jag fick lunka hemåt med oanvända träningskläder. Men imorgon kör vi så det ryker igen, woho, I feel so good♥

Snart är projektarbetet klart!

Hellu! Har suttit och pluggat alldeles för länge nu, mina axlar värker av att ha suttit stel framför datorn! Nu ska jag bege mig ut i den vackra vintern för lite småärenden, vilket givetvis kommer sluta i ett besök på Ica för någonting smarrigt. Vid halv sex ska jag befinna mig på skolan för att vara elevambassadör, som det så fint heter, på öppet hus! Jag har blivit lovad inträde till lärarrummet (kaffemaskinen!) samt en biobiljett (HP en tredje gång!). Tar med mig träningskläderna så jag kan åka direkt till gymmet och rasta av mig lite. Förresten! Jag är med i Tyresö Nyheterna. Ska absolut visa en bild senare så att ingen missar denna sensation! Snart samlas väl alla mina fan här utanför, bäst att jag tar mig ut nu innan det är försent...




RSS 2.0