Ett litet sportlovsavsked!

Så drar man utomlands på lovet då! Jej skall snakke lite norsk! Imorgon åker vi till farmor och mellanlandar lite. Söndag till torsdag flänger jag runt på snowboarden i Trysils backar, har inte varit där förut så ska bli kul att testa ett nytt område! Jag önskar verkligen att jag var en av alla de där snygga, tuffa tjejerna som trots stora jackor och överdragsbyxor lyckas se sådär oförskämt bra ut. Ni vet vilka jag snackar om. Själv är jag världens tönt med hjälm, kort, havlockigt hår och med markanta märken i ansiktet efter skidglasögonen. På torsdagen åker vi ner till farmor igen och på fredag är jag back in town. Ska bli härligt med sportlov! Längtar efter att ta en gulashsoppa i en toppstuga, eller kanske en varm choklad med vispgrädde. Och att åka snowboard såklart. Men jag och mamma brukar ta ganska många pauser och fika istället, för att "fylla på våra energiförråd" som vi förklarar för pappa och Henrik som outtrötterligt åker upp och ned ända tills liftarna stänger. Hörs om en vecka med andra ord, ha ett fint lov♥

 


Ledig (igen)

Jag har eh typ haft ett liv igen om ni har synpunkter på mitt usla bloggande. Igår bar det alltså av till thaien i Trollbäcken för ekonomernas klassfest, ja jag vet, jag tycker också att det var ett märkvärdigt val av plats, men skylten utanför lovade "Nattklubb med grym musik" och något otippat blev restaurangen på kvällskvisten ett enda stort dansgolv (nog för att ordet "stort" är relativt). Hade askul, det är intressant att beskåda vad lite alkohol kan göra för förbrödningen mellan folk! Vid tolv skjutsade Liza barmhärtigt nog hem mig och jag sprang, bokstavligen sprang, hem där min fina pojkvän låg och väntade i sängen på mig.

 



Trots att jag endast druckit en tequila och lite smuggelsprit vaknade jag upp något bakis, man blir påverkad av mindre nu för tiden. Till min förskäckelse verkade också datan ha gått paj så med gråten i halsen ringde jag upp min datatekniska vän Manda och bad om råd. Med en fin hänvisning till kundservicen så redde det hela till slut ut sig (tror jag, har inte vågat stänga av datorn än). Har sparat de viktiga dokumenten eftersom varningstexten hotade med "delete all data". Issa tipsade mig om att det kan ha att göra med att jag har en skiva i datorn, ska ta ut den nu med en gång.

Hur som haver, begav mig in till stan en kortis efter att Martin åkt till jobbet. Shoppade lite med råfett hår och mötte upp Westman för fika på John Chris. Från stan åkte jag direkt till mitt första möte med MUF för att slutligen hamna på hemmaplan för omkring 40 min sen. Hur ser då resten av planerna för dagen ut? Att gå ut känns vid närmare eftertanke halvkul, hur nice blir det att sitta bakis i bilen upp till Dalarna imorgon? Ska antingen chilla med mor som annars blir ensam ikväll eller försöka ta reda på om Fellan har bilen så att vi kan ses. Måste också packa! Det här inlägget är långt. Jag slutar nu.

Plugg

Meh. Nu hinner jag inte alls shoppa som det var tänkt. Blir jättestressigt, har precis pluggat och kommer inte vara inne förrän efter tre. Och klockan halv sju måste middagen som ska lagas av mig stå på bordet eftersom Henke ska iväg på träning (den som ändå kunde träna...). Aja, får skjuta på det tills imorgon helt enkelt - ledig då också nämligen, vi kan väl konstatera att det går bra nu. Idag har jag för övrigt varit duktig och ätit riktig lunch, blir vanligast typ mackor när jag ska äta lunch hemma. Men idag bröt jag trenden och köpte sesamnuggets nere på Ica, skulle vilja kalla dem en smärre succé!



Nu ska jag fortsätta vara flitig och börja med filosofin. Ikväll ska jag tydligen på klassfest, men inte min egna. Känner mig dock något som en medlem i ekonomiklassen, så det ska bli trevligt. Visst anar jag att Fellan bjöd med mig eftersom Issa på grund av sjukdom inte kan närvara, men jag låter det förbli osagt och följer med ändå!

Ledig!

Nice, är ledig både idag och imorgon på grund av att lärarna har flängt i väg på kurs, man tackar och bockar! Har ändå en del att stå i som en 70-årig tant skulle uttryckt det, så det blir inget slapp à la tonåring här inte. Har hittils hunnit med att göra en (ouppskattad) frukost till min älskling på morgonen, tagit farväl av densamme samt städat huset (och haft sönder en högt aktad ljuslykta....). Nästa sak att bocka av är att gå och handla mat till mormor (som är sjuk) samt mat till oss själva i familjen Nordlander. Ska laga middagen ikväll, så ska strax ta mig en titt på arla.se och hitta lite inspiration. Resen av dagen ska ägnas åt en shoppingtur i stan och plugg så att det står härliga till. Filosofin hänger över mig som ett ångestladdat moln. Riktigt risigt att jag inte kommer kunna plugga ett endaste dugg under lovet, men det tycker jag är bra, för jag värnar om ordet "lovs" betydelse. Tjing!

Lästime

Jag hade en fin tanke om att jag skulle plugga filosofi ikväll. Tyvärr känner jag mig inte alls känslomässigt beredd för att at mig an Sartre, Nietschze, Shopenhauer eller Kierkegaards tveklöst intelligenta teorier och jag tycker det är onödigt att pressa in en sådan besvärlig information i skallen. Jag bedyrar att jag ska råplugga imorgon (eller i övermorgon). Tänker nu fortsätta läsa min hysteriskt roliga bok "100-åringen som gick ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson (påhittigt namn). Alltså jag skrattar verkligen högt, fick till och med en fnissattack under samhällslektionen här om dagen när jag drog mig till åminnes vad som står skrivet. Även om ni inte vanligtvis tycker om att läsa så ger jag er ett råd: lääääääääääääs den! Den som inte skrattar betalar jag ur egen ficka en humorkurs för!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann - Jonas Jonasson


Träningsskador suger

Är Tyresö Gyms elit finally beaten down? Man skulle kunna tro det: först Fellans trasiga knä (kryckor införskaffades igår, ska bli en fröjd för ögat att se henne stappla fram som en riktig martyr) och nu mina vader som endast tillät 30 min uselt tränande idag. Jag känner mig dock inte besegrad utan tänker kämpa till sista blodsdroppen, en tanke jag delar med Libyens president (i något skilda meningar förstås). Ska ändå överväga att inte träna fram till Trysil, vore ju onödigt att paja benen när de behövs som allra mest.

Nu ska jag fortsätta skriva på min engelska bok-uppsats. Har gjort upp en plan att skriva en sida/dag fram tills fredag, då har jag ju fått ned åtminsonte nästan alla sidor och kan ta lov med gott samvete. Sista sportlovet. Maffigt.

Schlutt!


Born to be alive

I know, I know, ni blev bortprioriterade igår och jag inser att det kändes som et rejält hugg i ryggen. Men som plåster på såren offrar jag en stund av min lunchrast för att vi inte ska riskera hamna på kant med varandra och med det anser jag att vi kan stryka ett sträck över gårdagens missöde. Igår hade jag ett liv, kära läsare. Direkt efter skolan åkte jag in till Söder och mötte upp Issa, Martin, Jonte och Kim. Vi åt middag på Chill. Jag hade beslutsångest gällande matval men föll sedan för grupptrycket och beställde in kycklingburgare med klyftpotatis och sweet chilisås. Festade även till med ett glas rosé, utan att behöva legga, och kände mig sådär allmänt mogen som man gör ibland. När vi skrapat tallrikarna tomma så begav vi oss mot Underbara Bar ett par hundra meter längre bort, en supermysig lokal visade det sig, som på tisdagskvällar hyser Stand up Maffia Club. Riktigt lyckat, alla komiker var helgrymma förutom en stackars kvinna som drog sitt genomgående skämt om att vara adlig alldeles för långt utan att åstadkomma mer än ett tröstskratt från publiken.



Mysigt och jag kände att sånt här ska man göra oftare, bryta vardagsmönstret och göra någonting värt typ varje dag! Var hemma vi tolv och då var det herre min Gud läggdags för länge sedan, så jag la mig genast raklång i sängen och somnade på fyra röda. Issa lurade i mig att vi skulle gå ut ikväll, hedra lillördagen, men tydligen var det inget annat än ett underligt skämt. Elakt, jag var verkligen superglad.

If you're lost, you can look and you will find me, time after time


I totally adore you. Ibland är det jobbigt att ha en bästis som är jordens snyggaste, men jag gör mitt bästa, trots att din yta är kvar och min är borta. Du är bäst och jag finns alltid här för dig♥


USA BOKAT!!!!

När jag hoppade av spinningcykeln var jag lite irriterad, passet gick helt åt skogen av två anledningar. 1: Felicia har pajat sitt knä och kunde inte delta och 2: Måndagsspinningen blir alltid lite halvkass om jag tränat 4 gånger föregående vecka. Hur det nu än var med den saken, så tog jag upp min mobil för att kolla om jag varit älskad och efterlängtad under de 70 minuterna. Och vad låg i inkorgen om inte ett sms från mami med texten "USA HERE WE COME!". Yeyyyyyyyyyyyyyyy!!!!! Den 17 juni bär det av till Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco...... Jag dööööööööööör! Jag ska få se Hollywood-skylten!! Jag ska få bada på Santa Monica beach!! Den här sommaren kommer bli gryyyyym!


Las Vegas

Los Angeles

San Fransisco

Be kind, and others will be kind to you

En kopp varm mjölk och en chokladpralin som pluggtillbehör. Måste skriva en engelskauppsats, trots att jag har noll motivation eftersom det handlar om att analysera en bok. Det är typ det tristaste jag vet. Till min förtret ska den ligga på 5-6 sidor också och jag har det kämpigt med att ens plita ned ett stycke, så utsikterna ser ju lovande ut. I vanliga fall vid uppsatsskrivningar så sticker mina texter alltid iväg åt 20-sidorshållet, men just det här, är verkligen inte min grej. Får hålla ut fram tills dess att det är dags att ta bussen till träningen. Ska förbi mormor och lämna ett kort i hennes brevlåda också, som en liten överraskning. Jag tycker man ska visa uppskattning lite då och då för de man tycker om. Igår hade jag lagt chokladbitar på mamma och pappas sovkuddar som var inslagna i papper med texten "I love you" och "you're the best på". Det är faktiskt enkelt att göra någons dag lite bättre! Tänk på att alltid hälsa glatt på busschaufförerna, de skiner nästan jämt upp! Dagens moraltips!




Puss och godnatt!



PS: Läsare, ni är verkligen söta! Vad mååååånga gånger ni besöker min blogg varje dag haha! Känner mig behövd, *min roll på jorden är bekträftad*

Kan hon, så kan jag:



Extremt snygg. Så snygg att jag dör lite. Och nu tar vi en närmare titt på hårlängden. It works! Nu ska jag sluta klaga och försöka ge mig på fönen och mammas volumemaster istället! Men jag tycker alltid att kortare hår är finare till våren/sommaren, så om jag håller ut till framåt april så kanske jag kan få tillbaka ytan åtminstone då. Shit vad snygg hon är! Älskar stilen. Älskar diademet. Älskar naglarna. Älskar Solsidan! Kan våren komma nu? Den är så oerhört efterlängtad.

I need a vacation

I need to get away. Resa bort. Göra någonting nytt!! Bryta vardagsmönstret, skaffa mig erfarenheter, uppleva, göra tabbar, lyckas, träffa nya människor.... Gymmet en söndagseftermiddag är ju så himla givet. Man ska inte kunna kartlägga mitt liv! Jag ska vara här och där, ha ett projekt på gång, vara på väg, ha ena foten på hemmaplan och den andra på bortaplan. Dricka vin på en restaurang i Paris, jobba på en skola i Kenya, slappa på en strand i Thailand, hyra häst på den amerikanska landsbygden, dansa folkdans på en pub i Skottland, praktisera i London och dyka i de australienska korallreven.




Här ska det inte sovas!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Mamma
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov bredvid min älskling

Vad gjorde du för 15 min sedan: Läste Tyra.se (aldrig annars, men håller mig uppe..)

Det sista du sa högt: "Love you" till Mart

Det senaste någon sa till dig: "Love you" haha, vi år så geekiga

Vad har du druckit idag: Kaffe, latte, cappuchino, öl, vin, champagne, cola, vatten

Vad var det senaste du åt: Fruktsallad

Vad var det senaste du köpte: En bh

Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit

Vad är det för väder hos dig nu: Rysskyla

Godaste glassmaken: vanilj, choklad, wienernougat, m.m., m.m

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, jag och Martin var ganska pang på röbetan haha

Sover du tungt: Olika! Men det är nog inte så önskvärt, jag snarkar nämligen då

Drömmer du mardrömmar: Inte ofta

Trivs du med ditt jobb: I do not work

Favoritklädsel: Svart underdel och vit överdel, bor i mina byxor

Favoritlåt just nu: I want it all med Queen

Vad ser du om du tittar till höger: Min säng

Vad gör dig glad just nu: Tanken på att jag har hela mitt liv framför mig

Vad ska du göra härnäst: Komma på någon ny syssla som hållet mig vaken, Henrik svek HP

Höger eller vänsterhänt: Höger, helt lost med vänsterhanden

Humör just nu: Glad över att Martin kommer!

Favoritgodis: De svarta lakritsgodisarna, de med hål i mitten ni vet?

Kläder just nu: De just omnämnda byxorna och fan i mig en vit tröja haha

Sommarplaner: USA (berättar later!), Barca, Varberg. Jobb är bannlyst!

Hur många kuddar sover du med: Fyra

Spelar du något instrument: Nej är ganska dålig på det tyvärr

Morgon eller nattmänniska: Tveklsöst en morgonmänniska
Vad är viktigast för dig: Min familj, mina vänner och min pojkvän! Helt klart!

Är du kittlig: Väldigt kittlig på revbenen

Snarkar du: Som sagt... Men jag tror Martin överdriver

Stjärntecken: Stenbock

Äckligaste insekten: Larver *rysningar*

Längtar du mest efter just nu: Att Martin ska komma så att jag kan få krypa ihop i hans famn och sova! Ibland kan man tycka att jag ska snacka mindre om Martin, men I am a girl in love!


Filosof

Jag tycker känslor är läskigt. Att jag liksom bokstavligt talat känner i mitt hjärta när någonting är rätt eller fel, när jag är glad eller ledsen. Hur vet hjärtat? Och hur kan jag avläsa känslan? Och varför skrattar inte människor på olika språk? Vad är det egentligen för något konstigt ljud? 


Inga galenskaper = it's a good day anyway

Afton, gott folk! Som klockslaget avslöjar är jag inte ute och utnyttjar mitt legg idag heller, men ni behöver för den sakens skull inte bekymra er för att jag inte fått smutta på alkohol denna lördagkväll! Kom nyss hem från en typ sjurätters-middag hos mina föräldrars vänner (i min åsikt de allra, allra bästa) där jag blev serverad både champagne, öl och vin, så jag har fått min beskärda del så att säga. Mina föräldrars gräns gick vid portvinet till desserten, då fick jag nöja mig med cola. Jag älskar att vara hos den här familjen och blir den där jobbiga igeln som vägrar gå hem och lämna föräldrarna ifred, utan sitter hellre kvar och pratar i flera timmar. Förutom att de lagar himmelskt god mat så är de en sådan där genuint lycklig och underbar familj som man verkligen mår bra av att vara nära. Dessutom är de väldigt intressanta, de äger en egen resebyrå och länder de inte har besökt tillhör undantagen. Deras stories går inte av för hackor, om vi säger så.

Det har i övrigt varit en riktigt bra dag idag! Under förmiddagen träffade jag äntligen Frederika igen och tog en fika på Espresso House. Fina du, glad över att vi lärt känna varandra! Plockade därefter upp mitt armband på Attling och glad i hågen förberedde jag mig på master shopping tour. Naturligtvis gick shoppingen sisådär med den inställningen, men fick ändå med mig några brukbara saker hem. Nu är planen att hålla mig vaken tills Martin kommer från jobbet, och vad håller mig mer på alerten än en HP-film? Ska bänka mig i soffan tillsammans med Henke. Antar att vi kommer försöka bräcka varandra i att citera replikerna innan de sägs. Det är ganska jobbigt för andra att kolla på Harry med oss.




Svårt att tro, men i jämförelse med andra fans verkar jag ligga i lä...

Den usla flickvännen.

Det var inte Martins kväll heller igår, åtminstone inte på slutet. Jag hade lagt ut nycklar åt honom så att han skulle kunna komma hit när han ville, ha jobbade natt och skulle eventuellt ut senare med sina vänner. Vid tretiden hade jag somnat, trots att jag kämpade med att hålla mig vaken, och väcks efter många om och men av att mobilen ringer. Då hade Martin stått ute i kylan i 20 minuter (han hade dessutom behövt gå hit från centrum) och ringt mig flera gånger utan resultat. Min bror hade nämligen tagit in nycklarna när han kommit hem, och Martin ville inte ringa på. Kallt som ett isblock fick han äntligen komma in i värmen, men inte för att mötas av kärleksfulla kramar, nejnej. Jag var en hemsk flickvän som höll mig på min kant av sängen för att inte smittas av hans köld. Så fort min hårinpackning har sköljts ur ska jag gå upp och pussa på honom tills han vaknar!


Fuck my life

Kolla klockan, Jag upprepar, kolla klockslaget då det här inlägget publiceras. Varför är jag inte ute och shottar tequila och dansar, min oförmåga till trots? Varför är jag inte full, glad och firar att Issa är tillbaka? Varför är inte jag och Fellan ute på rövartåg? Varför behöver inte Aro ta ansvaret för mig ikväll? Jo, det ska jag säga er. Jag glömde mitt flittlegg. Det är sant. Vi tar det igen: jag glömde att ta med mig mitt legg. Detta uppmärksammar jag först när jag ska gå in, det lyste fan i mig lakritsshot i ögonen på mig. Jag är så arg att jag skulle kunna gråta. Jag drömde till och med om ikväll härom natten, har sett fram emot det så sjukt mycket. De senaste helgerna har jag jobbat, och så när jag verkligen ville ut förrföra så kunde ingen hänga på. Och nu glömmer jag legget. Vilar det någon sorts förbannelse över mig? Jag kan fan i mig inte ens prata om det. Och nästa helg, vad händer då? Då åker jag till Trysil i Norge!!!!!!!!!!!!!!!!! Det här är fan i mig inte sant. HELVETEEEEEEEEEE! Det är fittkallt, jag är svinarg, bussen som skulle ta mig tillbaka till stan kom inte. DET ÄR INTE MIN DAG IDAG!!!!!!!!

Äntligen utgång!

Det är fredag, jag har tränat, varit på jobbet (hemma och städat), jag ska bli medlem i MUF:s ungdomsstyrelse, Barcelona-resan är bokad, ikväll ska jag ut. Det är en bra dag, trots att jag bangar på att sätta i löshåret och känner mig som världens töntigaste idiot som ska ut och festa. Saken med håret är den att mitt egna hår har gått av. Är jag tillräckligt full kanske jag glömmer bort det. Vi hörs imorgon!

Hittelön utlovas till den person som hittar min yta.

Det här är en typisk börja-om-dag, när man egentligen borde få spola tillbaka tiden tills det att väckarklockan ringer och starta om dagen - gör om, gör rätt typ. Har känt mig allmänt nere, har väl vissa spekulationer vad det kan bero på. En av dessa anledningar är givetvis min Förlorade yta som liksom inte har återfunnit sig från det att jag tog ut löshåret. Skitirriterande att Camelia blev ruskigt snygg när hon kapade burret. Allt jag har kvar är en töntig medellängd med en röd framtoning (bortsett från de ljusa vidriga inslagen där utväxten har fått fritt spelrum). Vill färga, men vågar inte riskera att tappa de få stråna som ännu tappert klamrar sig fast i hårsäckarna. Jag vet att det har varit ett evigt tjat om mitt hår på sistione, men I just can't handle it. Jag är en tönt!!!! Hjälp mig, satan vad jag ska shoppa coola saker i helgen att kompensera mitt tönthår med. Och sen är det det här med bröstoperationen också, vet inte om jag har sagt det, men den kommer inte genomföras förrän i höst. Möjligen augusti. Jag är helt totalt lost, det är en djungel av olika kliniker! Hur vet jag vilken som är bäst? Hur vet jag vilken kirurg som kan garantera att jag inte får snea, stela eller på annat sätt missbildade meloner? Vart går jag om jag inte vill behöva operara om mig 50 miljoner gånger för att få till det? Panik. Har skrivit upp 7 potentiella kliniker, ska göra lite research nu innan middagen. Önskar jag kunde få operera mig nu med en gång! Bröst är så snyggt, var glada ni som har dem (Felicia!!)!


Tack för tipset, Maja! Vi ses i Växsjö!




Jag är intresserad av vad "Studieort- Flexibel" innebär. Kan det möjligen vara så att man kan plugga på distans?


Barcelona i sommar!

Nu är det äääntligen ordnat (i alla fall snart, förhoppningsvis redan ikväll)!!!! RESAN ALLTSÅ!! En vecka i Barcelona tillsammans med Issa! Är så sjuuuuuukt taggad!!! Det här är hotellet, det är okej att vara avundsjuk:

Foto av Barcelo Raval, Barcelona

Foto av Barcelo Raval, Barcelona

Foto av Barcelo Raval, Barcelona

Foto av Barcelo Raval, Barcelona

Precis intill La Rambla, huvudgatan, och cirka 10 min från stranden! Fy satan, det här blir gryyymt!

Det ligger minst sagt en poäng i detta budskap:




Nätshopping är opersonligt

Jag är ju livrädd för att shoppa på internet, särskilt efter min incident med bedrägaren som verkligen har ärrat mig för livet. Men, eftersom jag ändå inte har något bättre för mig så glor jag på Nelly.se's hemsida och har hittat några par skor som maybe baby är värda att våga sig på:

Nelly  Shoes - Gabela  Timeless - HolmesTimeless - HeatherSugarfree Shoes - Rachel

(Men troligtvis inte)


Om att den här bloggen är töntig

Här lämnar man sig älskling hemma i sängen, och så är första lektionen inställd! Skulle verkligen försöka passa på att plugga under tiden, men det är ett jävla tjatter i bakgrunden så det verkar inet vara en hållbar plan. Jag måste ha helt knäpptyst när jag pluggar, annars kan jag inte koncentrera mig. Har därför bra med tid att tycka synd om mig själv som har cirka 5 hårstrån på skallen, men satans vad mycket mindre hår jag tappar nu när jag tagit ur löshåret! Lite panik nu när jag tänker efter på hur jag har hårat värre än en hund under det senaste halvåret. För att muntra upp mig själv så läser jag lite bloggar, för tillfället Flues. Jag undrar verkligen vart du får alla dina snygga bilder ifrån? Liksom, vad är dina sökord på google??! Jag hittar aldrig snygga, coola bilder att lägga upp. Min blogg är en töntblogg helt enkelt. Jag har förlikat mig med den tanken, hoppas ni också har gjort det.

Trots kylan är min morgonpromenad till skolan ändå rätt mysig


Tttt-uesday

Har just ätit middag, jag och Martin stod för krubbet, lax med spenattäcke (för att uttrycka oss i enlighet med Kockarnas ordbok), smaken blev dock lite halvkass, något bränd, nu räcker det med kommatecken. Efteråt bjussades det på rester av helgens efterrätt, mamma var väl tvungen att täcka över den betska bismaken med någonting. Nu överväger jag om det finns plats i magen för en kopp varm mjölk, har blivit något av en favorit på sistone. Avskyr kall mjölk, men i varmt format är det verkligen en vinnare! Blir en myskväll med min pojkvän, hoppas att tevetablån har något att bjuda på. Men, det är väl lite för mycket att hoppas på. Utan Hollywoodfruar är utbudet riktigt magert, de 20 minuterna med Solsidan får liksom väga upp för ett i övrigt uruselt programutbud. Kustbevakarna, SOS Gute, Fuskbyggarna.... Come on.


I MISS MY HAIR. Shit pommes, på fredag ska det fan sättas i! Aldrig i livet att jag går ut med tre hårstrån på skallen och den mest värdelösa längden som det går att göra nada med!


Gimme gimme gimme, all night long

Romantisk som man är på Alla hjärtans dag och allt, så sitter jag och slevar i mig middag framför datorn. Svettig och ful, Henrik påstod att jag såg ut som en Dödsätare när jag kom in i hallen. Vid denna kommentar började jag gorma och leka rövare, men nu i efterhand är det ju rätt roligt att vi verkligen väver in Harry Potter-ord i vårt vardagsprat. Ska skynda mig lite med middagen så att jag hinner duscha och göra mig någorlunda representabel inför min älskipälski som såklart är på väg hit en kväll som denna! Jag har någon att fira Alla hjärtans med! Jag är verkligen satans kär i Martin, om det nu inte skulle ha framgått med all den tydlighet jag tycker fodras. Ha en fin kväll ni med!


La bibliotek

Klockan 15.00 ska jag på möte med lärarna för att diskutera upplägget av nästa FN-rollspel, en typisk Anna-grej att göra så jag tror inte att ni läsare blev särskilt förvånade? Slutade redan vid ett, så har försökt dra nytta av tiden och plugga lite. Det går sådär, är trött (det är hemskt att inte få sova ut på en hel vecka!) och har kanonont i huvudet (blev någon urladdning på psykologilektionen eftersom vi promt skulle diskutera ätstörningar i 50 miljoner år. Överraskade mig själv med att bli superkänslig och lämna klassrummet. Nu är jag inte alls ledsen längre, men fick någon panikkänsla av att vara tillbaka på ett av alla de där jobbiga mötena, så det drog väl till sig en del minnen). Ser fram emot träningen ikväll, får alltid en massa energi av att träna. Synd att Pontus börjat ta säckpipelektioner och inte kan spinna vidare med mig och Fellan. När jag tänker efter kanske det är en medveten handling? Jo, så är det nog. 70 min är ingen barnlek, det kan jag säga ert gott folk. Längtar. Mest längtar jag tills passet är slut och "This is it" sätts på som avslutningslåt. Den känslan är svårslagen!


RESAAAAA

Sitter med Björn Axén i burret och hoppas att han vårdar mitt hår som om det vore ett litet barn under den 20 minuters långa verkningstiden. Har nyligen hälsat min morbror välkommen hem igen, han har jobbat i Norge under ett par månader föra att kunna bo tillsammans med sin flickvän, och nu är han här på söndagsmys som vanligt igen. Sista dagen på Coop idag, men att jag kastade in handduken skapade ju inte direkt några tårfyllda avskedskval. Åkte hem till Tove direkt efteråt och bjöds på middag, utsökt! Baktanken med besöket var att en gång för alla boka resan, så nu var resegänget minus en tjej samlade framför två laptops med Fritidsresor och Ving på skärmen. Men nog satan ska väl någonting krångla, nu är det datumen som inte riktigt går ihop för antingen mig eller en annan, så det är ännu en gåta hur detta ska lösas. Kanske blir en semester för 1 istället? Jag drar på egen hand till Cypern eller något, låtsas att jag har tappat bort mina vänner på krogen och hakar på ett annat gäng? Kan ju vara en tänkbar plan B. Nu ska jag skölja ur hårinpackningen så att jag är kapabel att slänga mig i armarna på min man som är på väg hit!

Världens lyckligaste tjej



Jag hajar inte... Hur kunde jag få världens snyggaste kille? Världens snällaste? Världens mest pålitliga, roliga, underbara, fantastiska, omsorgsfulla kille? HUR KAN HAN VARA MIN?????!!!! Gud, vad jag älskar dig älskling! Har aldrig varit i närheten av de här känslorna förut. Fortfarande efter 9 månader känner jag mig helt nykär, tröttnar aldrig, får aldrig nog av dig! Du har hela mitt hjärta. Du är för fin! A♥M = sant

IT'S A WILD BLOG

God afton gott folk! Efter mycket om och men lyckades jag jag hinna hem till Melodifestivalen som jag tittat på tillsammans med Hänky. Hemresan var kaotisk, först fastnade bussen i Norra sköndal och sedan tvingades jag hem från centrum på grund av att en allvarlig trafikolycka omöjliggjorde bussens framfart. För er som inte vet avståndet mellan mitt place och centrum, kan jag meddela att det var en uppfriskande promenad på ca 30 min. Men, å andra sidan, med lite perspektiv på saken så var det förstås tusen gånger värre för de iblandade i olyckan.Traskade rakt in på finmiddagen mina föräldrar håller i för sina vänner ikväll, men de var snälla och lät mig äta vid bordet. Har en mysig kväll med bror och choklad (kunde inte bestämma mig i affären för vilken sort, så det blev både halvssalt och mint), så ska återgå till tevepositionen nu! Ville bara hålla er informerade, det är väl min skyldighet till er som så troget följer min världsliga blogg? Snart är det läggdax, fy satan vad jag ska ta igen nästa helg. Mest för er skull, såklart. Kan ju inte riskera framstå som en töntig hej-jag-kollar-på-Melodifestivalen-en-lördagkväll-tjej. Nu zappade Henke just in på den finska melodifestivalen! Jackpot!! Nu ska det studeras konkurrenter!


Walz (stavas han ens så?) var garanterast bäst ikväll. Givetvis åkte han ut. Svenska melodifestivalen har definitivt sett sina glansdagar om vi envisas med att skicka bidrag som Sanna Nielsens vidare till final. Suck.

What a friday night

SL var tydligen inte alls på samarbetshumör, så Martyparty blev kvar ute på Värmdö. Kvällen har ändå varit riktigt mysig, en Anna-pappa-Henrik-kväll (mamma är på middag med sina vänner). Vi har ätit tacos (när åt jag det senast? När man var liten var det verkligen standarden för varje fredag!) och kollat på Toy story 3. Den var verkligen bättre än förväntat, fast allvarligt talat, vad hände med vanliga, hederliga Disney? Mina ungar ska aldrig få titta på något annat en Lilla sjöjungfrun och resten av den gamla ligan. Jo, Astrid Lindgren förstås, och Pelle Svanslös. Dessa nymodigheter har inte en chans i jämförelse! När filmen var slut upptäckte vi att vi har radio på teven, så vi har haft disco och insett att who needs the club? Nu har jag dansat loss för ikväll och ska gå och lägga mig, mätt och belåten med vaniljyohgurt i magen. Som tur är skjutsar pappa mig till jobbet imorgon, så får sova ut ändå till 06.30.... Sista jobbhelgen, Issa is getting back on track, tjuhu!


Freitag (om det nu stavas så)

Åh, alla planer blir verkligen helt förstörda på grund av det här vädret! Inte för att jag hade så jättemycket planerat, i och för sig. Skulle träna efter skolan och extrajobba. Men inga bussar går och det är en omöjlighet att ens få tag i en taxi, så på sätt och vis är jag fast här hemma. Ska ta mig ut till Ica och köpa lite proviant inför kvällen i alla fall. Naturgodis och mango känns rätt aktuellt, har redan smällt i mig glass, så den delen är redan skördad. Förhoppningsvis kommer min älskling hit ikväll, men det beror på hur pass tillmötesgående SL tänker vara! Hoppas, hoppas hoppas, I miss my looove!

Sommar och sol och vi har kort, tight kjol...

Det kanske är ett skämt? Eller drömmer jag? Står det verkligen på vissa av klassrumsdörrarna att lektionerna är inställda på grund av snökaos? Är verkligen samtlig busstrafik inställd på grund av säkerhetsskäl? Har jag nyligen pulsat fram till skolan i en hård vind? Fick jag skotta för att ens få upp ytterdörren? Kommer jag kanske inte kunna jobba extrapass ikväll eftersom bussarna ut dit har ställts in? Är The day after tomorrow det nordiska folkets obestridliga öde?


It was gone.. And then it came back (vintern alltså)

Satans pissväder, helt otroligt att jag precis varit tvungen att pulsa hem igen. På det har jag fetaste mensvärken, ser ut som om jag är gravid och så tjoar mamma om mat där nere. Jag ska inte göra någonting annat än att värma värmekudden och lägga mig i sängen framför Solsidan. Har rört mig tillräcklig för idag, var nämligen tvungen att åka in till stan en snabbis efter skolan tillsammans med mamma. Vi lämnade in mitt armband på Attling eftersom låset dåligt nog redan gått sönder, och så bjussade mamma även på ett par nya byxor som ersättning för det nuvarande stöldgodset någon har i sin besittning. Ville ta mig en tur inne på H&M också, men det hade mamma noll lust med så jag fick åka hem med ett ostillat shoppingbegär. Hade jag inte planerat in en shoppingdag förra helgen? Den planen gick ju i stöpet, får rikta in mig på nästa vecka istället. Helgen som kommer är nämligen vigd åt jobb och då kan jag ju inte gå loss på annat än bananer, keso, naturgodis, yoghurt och choklad (har en spikad rutt under lunchrasten). Låter i och för sig inte så dumt? Dessutom är det hånande att ens gå och titta i skyltfönstrena nu för tiden. Vårkläder känns vara ett horisontellt behov.

TG är ändå grymt

Sweet, kom nyss hem och käkar mackor med philadephia och skinka (en mycket lyckad kombination har jag upptäckt). Jag är full av massa värme och lycka och på det hela taget en awesome feeling. Själva Öppet hus gick okej (besviken på min egen prestation. Jag är verkligen aldrig nervös inför att prata inför folk, eller åtminstone sällan, men just idag av någon anledning, flammade det upp röda utslag på halsen när jag talade på "scenen". Blev något obekvämt, usch vill inte ens tänka på det faktiskt). Det visade sig att jag överlevde utan min förbundsförvant Pontus vid min sida och att Tyresö kanske lockar innestadsmänniskor. Men, det som gör mig så lycklig, är vilka jäkla bra lärare det finns på Tyresö gymnasium. Enormt duktiga, engagerade och kunniga, men framför allt - de får mig att må så bra! Alltså, jag gick runt idag på Öppet hus med ett glädjerus över att de är så genuint omsorgsfulla. Särskilt Fredrik, allvarligt talat, finns det någon form av pris för bästa lärare så borde det tillfalla honom. Han har fått mig att växa 10 cm som människa. Han är bäst helt enkelt, en sån där lärare som det typ existerar 5 exemplar av. Inga ord går att förklara vilken betydelse han har fått för min skolgång, han har varit ett extremt stöd både i form av lärare och människa. Ni vet en sån person som har förmågan att plocka fram det allra bästa ur en? That's him. Hoppas jag också kan bli en sådan inspirationskälla för någon, som han är för mig!


Öppet hus (för sista gången)

Slutade nyligen för dagen, men sitter i skolans bibliotek för att invänta mötet med rektorn kvart över fyra. Ikväll är det nämligen, återigen, Öppet hus och jag ska väl försöka hålla i strängarna en sista gång. Är ju en uppiggande tanke att jag inte kommer hem förrän vid tio ikväll. Öppet hus slutar visserligen åtta, men har en optimistisk tanke om att jag ska åka och träna efter det. Har egentligen noll tid eller lust för att engagera mig i att prata om Tyresö gymnasium idag, skulle behöva plugga och har dessutom inte planerat in vad jag ska säga. Blir alltid en halvspontanare, men jag föredrar det framför den inlästa-manuset-rösten som många talare riskerar dra på sig inför folksamlingar. Favoriten är ju när någon läser rubriker, exempelvis: "Skolans lärare. Skolans lärare är duktiga och intresserade...". Eller de konstgjorda pauserna där man nästan kan föreställa sig personen räkna tyst i huvudet för sig själv innan han eller hon tar ny ansats. Hur som helst, jag skulle behöva sova 20 min, fräscha upp mig och göra mig lite halvsnygg inför tonight, men icke, här får levereras en trött och mossig tjej som åtminstone har betygen i behåll. Vet ni vad jag drömde för ett tag sedan? Att jag inte kom in på juristlinjen och sökte på google "de som misslyckas". Mardröm, ska verkligen ligga i det sista halvåret!

Kockparet

Detta står och puttrar nere på spisen...

Korv Stroganoff med basilikasmak

För en gångs skull liknar faktiskt min mat originalet! Det föreställer alltså någon slags variant av korv stroganoff med purjolök, tomater och tomat- och basilika crème fraiche! Skulle ha valt varmkök som ind.val, det är ju härligt att kunna briljera med kockkunskaper! Har förresten glömt att officiellt gratta min älskling här i bloggen, Martin har nämligen nyligen fått jobb som inget mindre än just kock på Vapiano i Gamla stan! Ikväll kommer han hit, längtar efter honom♥

Den som inga byxor har...

Öööh. Någon jävel snodde mina (alldeles nya) byxor från omklädningsrummet i skolan idag. Snål, kall om benen eller bara ute efter att ställa till det? Blev fan ledsen *man får inte ta saker som inte är ens egna*. Fanns ingen annan råd än att knata hem i träningsbyxorna, kunde inte ens uppskatta att snön höll på att smälta bort under mina fötter. Deeply depressed. Kom hem ett par timmar för tidigt, så har både hunnit plugga och handla mat på Ica. Min dag i köket nämligen. Den vunna tiden uppskattades i och för sig, om vi nu ska försöka vara positiva. Jag har nog en släng av schitzofreni, pratar ofta i plural. Igår på spinningen: "Annika (tränaren), kan du vara snäll att fylla på vår vattenflaska?". Förutsätter alltid att folk förstår att jag oftast pratar om mig och Fellan.


Tyresö Gymnasiums elever ute på promenad

Haha. Apropå att förutsätta. Har ni sett The thin red line? En utomordentligt seg film, men eftersom den är höjd till skyarna och rankad som en av filmhistoriens bästa filmer (det luktar fuffens), så har jag tvingat mig själv att kolla på den. Hur som helst, finns det i alla fall ett skönt citat i den! Officeraren till sin soldat: "du behöver inte alltid säga att du tycker att jag har rätt. Det utgår vi ifrån att du tycker". Stabil attityd!

Jag vill ha körv

Alltså jag är extremt sötsugen. Trots det har jag ändå ätit polly och dessutom en croissant med apelsinmarmelad till mellanmål. Is there a child growing inside of me? Eller så är det som en forskare sa på Nyhetsmorgon för ett tag sedan, att man blir mer sötsugen av mörkret! Hur som helst måste det inhandlas något smarrigt efter träningen. Jag är för övrigt back on naturgodis igen, undra om jag kan klå 5 påsar i veckan? Satte ju ribban ganska högt när jag hade min förra ng-period!

Vet inte riktigt vad jag ville säga med det här inlägget? Att jag vill käka godis och kolla på film? Pussa på min älskling? Att jag är överlycklig över att Issa skickade en facebook-inbjudan till säsongsöppningen av Snaps uteservering? I dunno. Hur som helst, ska Pontus med på spinningen idag! Dags för mig och Fellan att visa vad vi går för! Nu jäklar ska benen knaka och svetten rinna! Undra om han kommer vilja vara min vän efter passet, eller om han tar avstånd från miss red face? Det här blir vår vänskaps första prövning, intressant!

Den diskriminerande sporten

Jag har tänkt på en sak. Kvinnor är överlag alltid underlägsna mannen när det kommer till sport, och egentligen all fysisk utövning. Vi suger på fotboll, på ishockey, är väl hyfsade i handboll och i friidrott, men den enda sporten där kvinnorna verkligen dominerar är.... curling. En (meningslös) sport som går ut på att sopa! Hur ironiskt är inte det på en skala? Kvinnorna kan sin grej liksom. Haha, jag tycker det är klockrent!


Hejhopp

Min pojkvän är sur, trots att vi precis myste i 3 min och 15 sek till de norska idolernas version av Hallelujah. Vad har hänt med blogg.se? Varför går det inte att klistra in youtubeklipp längre? Ni får helt enkelt ta saken i egna händer och söka på Kurt Nielsen Hallelujah, it's magical! Ska strax äta middag och sedan pluggilugga lite till. Klockan 20.00 är det Solsidan, och därmed är dagens höjdpunkt spikad. Undra om Solsidan är typisk svensk humor, eller om det skulle gå hem även utomlands?


Kurt! Han är helt maaakalöst bra!! Diggar hans söta glugg.

Herråå!

It's a beautiful day

God morgon världen, vilken uuuuunderbar dag! (Någon som minns Jimmy Janssons gamla dänga?). Solen skiner och jag är på topphumör! Hade en underbar kväll igår med älsklingen! Vi åt middag på En till grek på Söder, mysig restaurang och supertrevlig personal. Vi skippade bion och satt istället kvar längre på restaurangen. Därefter svängde vi in på ett närliggande Ica och köpte med oss godis, mango (har fått något för mango på sista tiden, äter det jääämt) och granatäpple. Granatäpplet visade sig dock vara en rejäl besvikelse, några kärnor and that was it liksom. Hade sällskap hem med en viss herr M, nu vet vi vem vi ska vända oss till om vi behöver tips på drinkar, eller vad säger du Martin? Hehe. Vi fortsatte kolla på The thin red line innan vi somnade. Åh, vad jag älskar min man!





Nu ligget älsklingen fortfarande kvar och sover, och jag låter honom väl göra det ett tag till. Tänkte passa på att plugga under tiden! Sen tänker jag dra med honom på en vinterpromenad i det fina vädret! Pusspuss! Gud vad många utropstecken det blev, men det är för att jag är glad!


Inge bang!

 

9 månader med älskling!



Idag är det på pricken 9 månader sedan Martin undrade om jag ville vara hans flickvän! Visade sig vara en jäkla tur att jag svarade ja, för som ni vet, gör han mig så lycklig. I ♥ you! Ikväll ska vi fira med middag någonstans inne i stan (ska kolla runt nu, dags att boka bord) och bio! Vi väljer biofilm varananna gång, idag är det Martins tur. Gissar att han vill ge igen för Svinalängorna?

Ska hoppa in i duschen och tvätta bort gårdagens smink. Oj, livat, tänker ni, partyanimal all the time? Fast sanningen är, simpel som sådan, att jag glömde att tvätta bort det igårkväll, så jag vaknade upp sådär fräscht mosig i hela fejjan hemma hos Issa imorse. Ser för övrigt verkligen fram emot att Issa blir totalt återställd igen, det blir ett andra startskott för mitt 18-åriga liv med stand up, spelningar, knasiga events... Längtar♥

Tillökning på min Klagolista

→ Jag avskyr att inte ha i mitt löshår, fy satan vad jag hatar att vara korthårig! Jag saknar mina tofsar, mina flätor.... 
→ Idag är det fredag och dessutom min jobbfria helg. I två veckor har jag sett fram emot en totalspårad utgång, hade till och med planerat klädsel (känns just nu ganska så komiskt). Tror ni inte då, att exakt hela världen har någon form av förhinder?! Inte ens Sara, som är ute två gånger i veckan always garanterat kunde gå ut! Skidresor hit, jobb dit, resa till Falkenberg bläääähhhh, fira någon jag aldrig hört talas om gahhhh, sjukdom åhhhhhhhh!!!! Hade planer tills för en stund sedan, då en viss herr P pajade dem.
→ Jag hatar min hårfärg, men kan inte färga det eftersom burret befinner sig i ett fasansfullt dåligt skick.
→ Garderoben har slukat mina kläder.

Sätter hoppet till Issa som räddar mig från denna gräsliga dag. Vi ska förhoppningsvis kolla på resor ikväll så att vi kan boka något snart! Vågar nästan inte skriva att vi ska göra det, har gjort det så många gånger nu utan att ha kunnat leverera någon resultat. Men nu jävlar, jag vill reeeeeeesa!


Ett irriterat inlägg.

På riktigt dåligt humör. Sprängande huvudvärk och till råga på allt spelas den hemska, avskyvärda låten Mandy av Westlife på radion . Så katastrofalt urdålig! Håller på och städar huset, men det går inte när mamma är hemma. Har du verkligen tagit här? Det här får du göra om! Så tar du det där också, va? Idag är en sådan dag när jag blir extra irriterad på att vi aldrig flyttar härifrån och en sådan dag när stör mig ännu mer än vanligt på mina föräldrars oförmåga att ibland ta tummen ut ur röven och sätta igång med saker och ting. Exempel på hur extremt tröga mina päron kan vara:

1.Flytten. Vi har seriöst kollat på hus från det att vi kom hem från Belgien. Det är... kring 8 år sedan.
2. Jag köpte en hylla för två år sedan som jag ville sätta upp på väggen i mitt rum. Den står fortfarande kvar i förrådet.
3. Mamma och pappa köpte en ny teve till sitt rum för omkring ett år sedan. Trots det, står den gamla kvar bredvid (självfallet oanvänd).
4. Ett par av stolarna jag hade vid firningen av min 18-årsdag står fortfarande kvar i köket.

Och detta är bara ett litet handplock av aktuella irritationsmoment. Det är dagar som idag då jag bara vill flytta hemifrån, inreda min egen lägenhet och få göra precis som jag själv. Jag älskar att bestämma. Något av ett intresse faktiskt. Det går såklart aldrig att samarbeta med mig, vet inte när jag deltog i ett grupparbete sist. Mitt sätt är ju det bästa för mig!

Never too cool for school!

Effektiv, effektiv. Börjar inte förrän tjugo minuter, men har sedan ett tag tillbaka redan intagit en plats i datorsalen för att färdigställa en materialanalys som jag totalt glömt bort skulle vara inlämnad den här veckan. Idag har jag bara två lektioner (men en feting på två och en halvtimme). Press the like buttom, please. Tänkte chilla vidare till gymmet efter det, hoppas att vaderna bär mig. Utan Fellan blir motivationen sisådär, men icke bör jag ligga på latsidan för det! Just det, får inte glömma mötet med rektorn (igen). Ska diskutera hur vi ska presentera nästa veckas Öppet hus. Att försköna verkligheten har blivit något av en specialitet ♥ (skämt åsido Fredrik, TG är grymt!!!!!!!!!)

Asglad

Är så extremt, extremt lycklig! Jag äääälskar torsdagsspinningen! Det går inte att förklara stämningen i gruppen, jag mår alltid så jäkla bra när jag får träna med den! Jag gick seriöst och log för mig själv efter passet på väg till bussen! Ledaren är underbar, människorna fantastiska, musiken världsbäst.... Speciellt en person, jag och Fellan brukar kalla honom för Den Barnslige, tycker jag särskilt mycket om. Smeknamnet har han fått eftersom han jämt skulle tävla med mig och Fellan, när vi gick på torsdagarna, om platserna på scenen (vår lilla tron, där bara två av elitcrewet får sitta). Det slutade med att han tog en tidigare buss för att hinna paxa en av de två platserna, och om vi någon gång råkade komma samtidigt, så sprang han upp för trappan för att hinna före. Hur som helst, vi har riktigt kul ihop! Idag var ju inte Fellan med, hon är i Falkenberg hos sin man, så det blev jag och han på scenen. Alltså vi kivas hela tiden med varandra, skriker, sporrar, konkurrerar, skojar... Och ledaren var grym(MEEEEER MOTSTÅND - INTE DU ANNA!!!!!!!). Åh, har vaderna kvar i behåll och till på köpet ett toppenhumör! Måste boka spinning nästa torsdag igen. I♥my gym!

"I'll be there for you, cause you're there for me too"

Vilken mysig dag! Slutade redan vid ett, eftersom den sista (långa) lektionen blev inställd. Åkte in till centrum och fikade på Espresso House med Manda. Det var länge sedan. De senaste månadern har varit omtumlande och jag har fått lära mig att finna värdet i vissa saker, ovärdet i andra, min sinnesstämning har flygit upp och ned, och slutligen har jag hamnat här, on the point of accepting. Det har visat sig att en viss vänskap är så pass stark, att den verkar nästintill odödlig. Det är ett bevisligen starkt band jag och Manda har skapat under åren. Ett sådant bör man vårda. Men nog om personlig utblottning! Efter att Manda åkt hem för att... låt oss nöja oss med att säga uträtta ett visst behov, stannade jag kvar i centrum och mötte upp Issa. Slutligen anslöt sig även Aro, men vid den tidpunkten var det dags för mig att tänka på refrängen och ge upp mitt centrumhäng för denna dag. Tänkte nämligen ge mig på träningen ikväll, har ändå vilat en vecka nu så hoppas det ska fungera smärtfritt. Störande om det inte funkar och jag måste avbryta med en gång. Men då ska jag vara duktig; bita i det sura äpplet och ta bussen hem igen - och inte som förra torsdagen fortsätta pressa tills det att tårarna var nära att spruta *vill låta som en sportfanatiker*. Måste ha kvar vaderna till sportlovet, åker ju till Trysil i Norge med familjen då!

Kokosnötskväll

Ska vi ta ett Harry Potter-fritt inlägg? Kör till. Väntar på att Martyparty ska komma hit, under tiden gosar jag i mammas knä i fåtöljen framför teven. Ska försöka knäcka en kokosnöt nu, hör dock redan "far, jag kan inte få upp..." inuti huvudet. Har aldrig tidigare köpt hem en kokosnöt, bara ätit på stranden när jag köpt en redan delad av en sån där försäljare som dag ut och dag in går längs strandkanterna och skriker sig hes i sin marknadsföring. Få försäljare är väl ändå lika uppskattade som dem, vem säger nej till en saftig melon i 40 graders hetta liksom, eller en smakrik ananas? Åh, fy satan, nu vill jag utomlands igen!


I have entered the wizard world, for real



Sagolik! Underbar! Storartad! Kraftfull, oövervinnerlig, skapad av en fågel Fenix ena fjäder, halvbror med staven som tillhör Du-vet-vem. Har lirat runt med den lite nu under kvällen, och vi trivs verkligen bra ihop, det märks att staven verkligen har valt mig! Har bland annat testat lumos, nox, muffalo (kommer bli oerhört användbar), obliviante och självfallet vingardium leviosa, en klassiker! Det råder inga tvivel om att jag och staven från och med nu kommer vara oskiljaktiga. Och framförallt... Jag är officiellt inte någon mugglare längre!


I can barely keep the secret


Hår i förfall

Äntligen har magen slutat råma efter mat, mellis med yoghurt, smörgåsar och dagens fjärde banan täckte igen det tidigare avgrundsjupa hålet. Kom annars just hem från centrum, tog en promenad dit efter skolan för att inhandla några, förhoppningsvis asgrymma, hårprodukter från Björn Axén som jag hoppas kan genomföra stoddåd med mitt krisartade hår. Hårstrå för hårstrå, håller det nämligen på att förfalla i en oroväckande hög takt, så nu är alla hjälpinsatser hjärtligt välkomna. Passade även på att svänga in på bibblan och låna ett par böcker om Moon-rörelsen, arbetar om den sekten i religionen.  Trots att jag växt upp under Internet-tiden, är jag av den traditionella typen som föredrar gamla heliga böcker framför elektroniskt förmedlad kunskap. So much more feeling! Idag har jag förresten fått ännu en aaaawesome 18-årspresent!!!! Nisse och Oscar har visst bestulit en viss Harry Potter på sin trollstav... Har precis testat den! Körde en enkel Accio-formel, och det fungerade utmärkt! Ska visa upp det mästerliga trähantverket lite senare för er, kära läsare, men nu ska jag undersöka hur den bemästrar lite svårare magi. En humano revalio lämpar sig nog bra för den uppgiften!


Hermione? Jag? Likheterna är slående.

Åldersbesvär

Att vara hemma vid fyratidenn en tisdag hör inte till vanligheterna, enligt schemat ska jag ju befinna mig innanför TG:s väggar ända till kvart i sex. Men, idag var det ju en välkomna-och-övertala-niorna-att-gå-på-samsam-dag, så fick sluta lite tidigare. Kändes heeeelt sjukt att stå inför alla småkidz, alldeles var jag ju en av de där niorna och tyckte jag visste allt och hade upplevt det mesta? Har jag åldrats? Växt? Förändrats? Även om det på sätt och vis känns som jag alltid gått på Tyresö, känns det samtidigt som om de tre åren har gått på ett litet kick. Det här är sista terminen. Vet inte om jag riktigt har hajat det? Jag har blivit trea, stor, myndig, folk i nian tycker jag ser vuxen ut (eller åtminstone såå mycket äldre än dem själva). PANIK! Åldersnoja. Fy fasiken vad jag måste åstadkomma sensationer det sista halvåret. Leave an impression liksom.

Nu ska jag gå ned till Ica och inhandla ingredienser till middagen! Ska svänga ihop några laxburgare med mangosalsa, mmmmh!

Laxburgare med mangosalsa


RSS 2.0