Helt galen i dig

Hooho! Mitt i all skivglöd förtär jag en välsmakande keso, beblandad med peso, enligt mig en sensation! Till min lycka hade mina lektioner idag halverats, och jag började inte förrän strax efter tolvslaget. Detta äro anledningen till att ni förvägrades ett inlägg igår, eftersom jag istället tog tillfället i akt och var med min fina älskling såhär mitt i veckan. Vi tittade på Sex and the city hela kvällen, så jag tog sovmorgon imorse, tätt ihopkurad med min fantastiska man. A♥M


Oanad släkting och födelsedagsfirande

Idag har jag kommit till insikt om två saker:


1: Jag är brunhårig, en värdelös och intetsägande hårfärg. Vill färga svart som natten, men då kommer väl håret trilla av.

2: JAG ÄR SLÄKT MED EN AV MINA BÄSTA VÄNNER, MAGDALENA!!!!!!! Heeeeeeeeeeeeelt sanslöst!!! Jag är helt upprymd, känns som om jag fått en syster! Helt sjukt!!! Vi kom på det helt och hållet av en slump, båda ville väl skryta lite om att vi är släkt med Helge Skoog. Reaktionerna var likartade från bägge håll. "Vafan... Är du släkt...? Men då måste ju vi vara....?!!!". Hennes farfar visade sig vara min mormors kusin! Shiiiit!! Vi har en gemensam historia!! Vi är släkt! Blodsband! Ihopknutna! Åhh, Mag!!!!


Nu ska jag sansa mig och fixa iordning mig litegrann, snart hämtar Fellan upp mig nämligen. Ikväll ska vi och några andra av tjejerna äta middag i Södergården för att fira att vår älskade, fantastiska vän Isabelle fyller 18 år idag! STORT GRATTIS TILL DIG MIN FINA ÄNGEL!



Underliga beteenden

Idag har jag noterat två konstiga beteenden:

1. En man kommer in i en nästan fullsatt spinningsal. Det är helt tyst (för vi svenskar tycker om att ha avstånd och blir skrämda och obekväma med plötslig närhet eller över huvud taget kontakt med någon man inte känner). Mannen säger med en hög och klar stämma "Hej!", fick nästan känslan av att det var lite utmanande på något sätt. Typ "yes, I made it, I did it!". Uppenbarligen förväntade han sig inte respons, ville väl vara den ända i rummet som hade mod nog att bryta mot svenskhetens normer. Eftersom jag tyckte synd om honom när han inte möttes av något som helst gensvar, och i alla fall jag upplevde ett par pinsamma tysta sekunder, så hälsade jag tillbaka med en precis lika hög röst som han själv använt. Man hade ju kunnat tänka sig att han då skulle ha givit mig en tacksamhetens nick med tanke på att jag trots allt räddat honom ur en - i mitt perspektiv - jobbig situation. Men icke! Vad mannen istället gör, är att han blänger på mig, utan en tillstymmelse till varken tacksamhet eller ens ett litet leende. Varför sa han då hej från första början?

2. Detta rör mig själv. Jag hade glömt busskortet hemma och hade verkligen ingen lust med att betala bussbiljett fram och tillbaka från gymmet. Med min stolthet i högsta hugg vägrade jag däremot att erkänna mitt lilla missöde för busschaufförerna, ville inte vara den typiska friåkaren som vädjar sig till att få åka med ändå. Jag avskyr nämligen sådana. Istället började hela proceduren redan i busskön. Då började jag leta - först lite lättsamt men sedan med en allt mer frenetisk inlevelse - i sportväskan efter busskortet jag visste inte fanns där. När jag nått fram till dörrarna la jag på mig en bekymrad rynka och letade extra intensivt den sista biten. När jag nått fram till busschauffören hade jag ett hopplöst ansiktsuttryck och sa med oroad och lätt stressad röst "alltså förlåt, jag måste bara leta fram mitt busskort". Jag blev vidarevinkad av bägge chaufförerna, en vänlig gest om att det var okej ändå. Trots det vägrade jag erkänna mitt friåkande och sysselsatte mig under båda resfärderna med ett konstant letande efter det obefintliga busskortet under ett par välplacerade suckar, enbart för synes skull. Jag undrar varför jag gjorde mig mödan?

Önskelista från Evfa Attling (snart julafton?!)

image1
From here to eternity
image1
Tiden kommer, Time will come
image1 
Och favoriten! Så himla fint!


Hey you my soulmate

Hej underbara söndag! Jag som i vanliga fall älskar att planera, hatar att ligga framför teven en hel dag, måste göra något, "ta tag i dagen" klev inte upp från sängen förrän vid halv fyra. Det är helt sanslöst att man kan vara så kär! Missade första bussen till gymmet, kastade mig på nästa och deltog i ett BP-pass. Nu ska jag laga citrondoftande pastasnäckor med parmaskinka och pinjenötter till min familj, duka och tända ljus så att mina föräldrar riktigt känner på djupet vilken fantastisk dotter de har skapat. Lugna favoriter är på i bakgrunden, vilken ypperlig stämning!


Hon som inte är 18

Hello my dearest♥


Kom precis hem från mormor, har ätit middag där eftersom mina föräldrar är i Köpenhamn. Vet ni vad jag har gjort idag, fullständigt oväntat? Jobbat. Med bollskolan. De ringde vid nio och behövde akut hjälp, men eftersom jag sov med Martin kunde jag inte komma förrän efter lunch.  Hann i alla fall avverka tre grupper, kändes som om jag aldrig varit borta! Var tyvärr tvungen att avboka mina planer med Manda, förlåt tusen gånger än en gång för det! Blev erbjuden jobb igen, men kommer inte tacka ja dels på grund av bekvämlighetsskäl och dels på grund av föräldrarförbud. Det är så ovärdeligt skönt att inte ha uppbundna tider på helgerna att anpassa sig till, jag har så mycket mer tid över (som ändå allt som oftast känns knapp).

Ikväll ska jag.... plugga. Medan de andra tjejerna drar ut på krogen ska jag alltså dra fram religionsboken och sitta och häcka i soffan. Som tur är kommer Martin hit! Han får vara på mitt rum medan jag är där nere. 



Vi har två godispåsar, två påsar chips samt en naturgodispåse. Guess we'll be alright!


Grattis till världens underbaraste människa!


GRATTIS TILL MIN UNDERBARING SOM FYLLER 19 ÅR IDAG! Älskling, du har gjort mig till världens lyckligaste tjej. Jag blir mer och mer kär i dig för varje dag som går! Du är fantastisk! ♥


Signing in

Det vilar en förbannelse över mitt gym, en ondsinnig sådan som ämnar lura mig och andra tappra gymmänniskor att äta pepparkakor i förtid, eftersom vi hela vägen från bussen till gymmet aggresivt förföljs av den mest ljuvligaste av dofter från den närliggande fabriken. Regeln är naturligtvis att inte en enda pepparkaka bör förtäras innan första advent, men prova själv att ta svängen förbi Annas pepparkakor och se vilken utmaning det är att låta bli! Bara namnet. Annas pepparkakor. Vilket hån!

Nu vill jag ställa två mycket angelägna frågor.

1. Är det bara jag som tycker om pepparkakor med apelsinsmak?
2. Är det bara jag som fortfarande lyssnar på Estet (pa-rapparen)? Jag skäms nämligen lite över detta. Vilken patetisk självmordsmusik! Det värsta är att jag i åttan verkligen satt och sjöng med i texterna och tyckte att varenda ord stämde in på mig och mina problem. Så liten, så oskyldig, så förundransvärd naiv.


Romanstisk bild tillägnad min fina pojkvän! Han fyller 19 imorgon!!

JAG ÄLSKAR MUSIKALER SÅ MYCKET ATT JAG BLIR TÅRÖGD NÄR JAG LYSSNAR!

När jag var i London såg jag den bästa musikalen någonsin, Queen the musical. Musikaler är bland det roligaste jag vet! Får rysningar! Måste åka på en musikalresa till London över en weekend!

Försökte hitta ett bra klipp från uppträdandet från musikalen, men hittade inte rätt artister. Håll till godo med detta, i och för sig likt förbannat fantastiskt:


Everybody will find somebody to love

Jahapp, så har bästisen slagit läger på Bus4you efter ett års trånande efter den fördömda bussresan ner till Falkenberg. Själv sitter jag och tänker på bussfärden. Hur hemskt tråkigt det måste vara och hur mycket Felicia ändå tenderar att avguda bussen och alla dess faciliteter. Har just avslutat min svenskaläxa efter en halvhjärtad insats. Avser plugga projektarbete, beslutet svävar dock i högsta osäkerhet. Sex and the city lockar och verkar överbemästra mitt förnuft. Och fy tusan förresten vad jag saknar min loverboy som förresten fyller 19 på fredag♥♥ Nä nu ska jag svänga ihop en middag, resten av familjen är ute på språng i för mig okända ärenden men gissningsvis work, work, work. Pussis!


(Det var länge sen sist alla egobilder fyllde upp bloggen, men nu är ångan uppe igen!!!!)


Boobs, boobs, boobs, boobs!

Jag fyller 18 om några månader. Då har jag mina föräldrars tillåtelse att operera mina bröst. Ingen dramatisk förändring, men ett par storlekar upp. Naturligt, men ändå kurvigt, inga pangtuttar som står i högan sky liksom. Jag har en sådan fruktansvärt beslutsångest! Just nu är jag helt övertygad om att yeah, I'll go trough with it, medan jag så sent som i förrgår tvärtom var mer inne på det andra spåret. Acceptera. Inse. Såhär är jag född, varken mer eller mindre, det här är jag, platt som fan men funkar ändå. Människor betraktar också det här på så olika sätt! Vissa tycker att bättre inga tuttar än opererade, medan vissa tycker att det är helt okej med opererade så länge de inte utstrålar fake, fake, fake. Jag vill heller inte få någon nedsättande stämpel på mig, eller att folk refererar till mig som "aa men du vet Anna, hon som opererat brösten!". Ibland kan jag själv se skönheten i de små brösten, medan jag vid andra tillfällen avgudar kvinnligheten med ett par rejäla bröst på plats.

I alla händelser, har jag precis diskuterad med mamma. Vi ska boka in en konsultation nu i höst och disktutera med de som vet någonting om allt detta virrvarr som de olika teknikerna och inläggen innebär. Det som är viktigt för mig, är att jag kommer kunna amma mina framtida barn och att jag behåller känseln!

En av världens vackraste kvinnor är vid närmare eftertanke rätt så plattbröstad



Å andra sidan, har vissa av bombnedslagen bröst så att det räcker och blir över 



HJÄLP JAG ÄR SÅ KÄR ATT JAG FÅR MAGONT!

(Vidare förklaring av rubrikval anses inte nödvändigt)

Jag försöker verkligen skriva min svenskauppgift, men den är så förbannat tråkig -precis som resten av kursen -att det faktiskt inte går! Svenska har alltid tidigare varit mitt favoritämne, nu tillhör det de allra tråkigaste. Vänta, det är nog faktiskt längst nere på botten! Uäk. Vad hände med att svenskan handlade om fritt skrivande, debatter, föredrag?

Håhåjaja. Valresultatet igår då. Känner att ni längtar efter att få höra mitt uttlåtande. Jag är kluven i mina känslor!  Jag är förstås oerhört tacksam och glad över att Alliansen fått fortsatt förtroende, men samtidigt är jag fundersam över hur den kommande mandatperioden kommer att se ut med en minoritetsregering utan egen majoritet i riksdagen. Det är bäddat för problem! Jag är irriterad över att SD slunkit in bland Sveriges regenter, de har ingenting där att göra. Jag är också irriterad över allt vad detta innebär. Alliansen kommer i syfte att stänga ute rasisterna tvingas söka samarbete med MP, som är ett väldigt vänsterinriktat parti och står helt annorlunda än högerblocket i många vitala frågor. Kaotisk stämning. Jag undrar vart det här bär av. Nu har i alla fall trenden med främlingsfientlighet fått genomslag även i Sverige. Innebär det att Europa på sikt kommer stänga sina gränser? Med tanke på de pågående konflikterna och de kommande naturkatastroferna vore det förödande, människor behöver vårt skydd.

Valvaka!

  

ÄNTLIGEN VAL!

Hoohooo alla finisar! Jag har just kommit hem och väntar på middagen. Till förrätt blir det svampsmörgås  (mamma har tydligen spenderat hela dagen ute i skogen tillsammans med några vänner och plockat svamp) coch till huvudrätt oxfilé med tillbehör! Ohh likey likey! Själv har jag spenderat dagen i armarna hos the love of my life, någon som är lite småavis på att jag har världens finaste pojkvän måhända? Ikväll släpar han sig dessutom ända hit för att valkvaka tillsammans med mig! Åh, satans så spännande det kommer bli! Det är helt sanslöst att jag inte får rösta!!! Min familj har gjort ett avtal. Vinner de rödgröna skandalöst nog, så tar vi vårt pick och pack och lämnar Sverige. KOM IGEN MODERATERNA♥


Just det, en liten passus för dig Nils... Jag har rotat fram en annan mössa!!

 

 


Like boom boob boom

Gahhh, har hållt på och fixat med mitt projektarbete ett tag nu och det är så svååårt att begränsa sig!! Jag skriver ju om invandring och det är ett helomfattande område: asyl, integration, segration, arbetskraftsinvandring, fördomar, politik... Det är en oändlig tillgång på information, och såklart känns det som om jag tillgodogör mig av den minst värdefulla.. Hur som haver är det jätteintressant, men jag har en stark känsla av att jag kommer behlva kapa av slutprodukten av mitt arbete med åtskilliga sidor.

Nu ska jag duscha och sminka mig ikväll ska jag nämligen träffa den andra delen av Marts familj för första gången så jag måste ju utrstråla som en liten prinsessa men nej sorry Mart du får ta med mig som det skogsmonster jag är och jag hoppas det går bra ändå och annars kanske du i vänlighetens namn åtminstone kan kasta ut en sovsäck?

Dreams can come while we're awake

Åh, det spöregnar ute♥ Så passande, med tanke på mitt upplägg av dagen: plugg, Sex and the city, läsa I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra, baka scones (om jag orkar) och dricka mängder med te! Ska strax bege mig ner till Ica med paraplyet i högsta hugg för att köpa naturgodis, den som trodde att jag lagt av med den besattheten har kraftigt misstagit sig. Ohh, så mysigt jag ska ha det på egen hand den här lördagsförmiddagen!

PS: Tack Tovisen för igår!

  


Hej från datorsal på p4!

Woooohoo, fredagen är kommen! Just nu sitter jag på min svenskalektion och ska jobba vidare med mitt projektarbete. Stämningen i datasalen är dock inte så studiemotiverande. Mittemot diskuteras kokainintag på toaletten. På min vänstra sida tittar Pontus på nakenbilder och på min högra Oscar spelar datorspel. Och ja, ja jag bloggar ju i och för sig.

Efter skolan ska jag och några andra spillevinker från klassen åka in till stan och kolla på två ytterligare skivlokaler, ska passa på att möta upp min babyboy också! Ikväll var egenligen avsikten att jag och Issa med bihang skulle se Europe på Grönan, men på grund av bristade intresse verkar det tyvärr inte bli av. Vi ska istället hem till Tove och äta middag tillsammans med några raringar, därefter blir det p-p-p-p-p-p-ARTY!


Höstkärlek är nog rubriken!

So I guess you want a update.

Inget särskilt att ta upp. Ska iväg och leka med Felliflue inom kort. Det är väl i princip det. Inte speciellt intressant. Jo. En sak till!Jag älskar hösten också. Alltså verkligen jättemycket, den är så himla mysig! Tänk er att kura upp sig i soffan med någon man tycker om (förslagsvis Mart i mitt fall) och titta på en film medan regnet öser ner på andra sidan fönstret. Eller att skynda sig in på ett varmt och väldoftande café tillsammans med några vänner efter att ha varit ute i rusket, och tina upp kroppen med en varm latte. Eller att ta en höstpromenad en solig oktoberdag, trampa runt bland de fallna löven, ha med sig varm choklad i en termos, slå sig ner i någon dunge och inandas den friska luften. Eller att som jag, Maggie och Freddie ska... Avnjuta ett par dagar i fantastiska Paris! Nu bokar vi tjejer! I♥the fall!


I NEED CHANGE

Jag är en människa som aldrig kommer vara nöjd, belåten eller kunna vara tillbakåtlutad med mitt liv. Jag är född till att vara målmedveten, sträva efter någonting mer, slita, kämpa, uppnå. Kommer aldrig vara tillfreds med ett vanligt Svensson-liv med villa, Volvo, två ungar, en Mallorcaresa varje sommar, ett intetsägande jobb. Jag kommer att bli en arbetsnarkoman som vuxen. Just nu sitter jag med panik över hur kort livet är och hur mycket jag vill hinna åstadkomma under tiden!

Just nu vill jag ha en helt ny stil. Samtidigt som jag vill bli punkare vill jag köpa mig en portfölj. Jag vill vara en rockstjärna, vara känd, resa, uppleva Amazonas djungel och Afrikas öknar, vara äldre, vara samma ålder, ta studenten, fylla 18 och supa skallen av mig även på vardagar, vara aktiv i MUF och kandidera till nästa riksdagsval, kunna dansa, stå på scen, leva som i Sex and the city, ha ett fullspäckad schema med intressanta saker, utvecklas, leva, älska, älska, älska livet!!! 

You can take my breath away


Helt sanslöst att jag haffat den här lille negern, världens underbaraste pojkvän♥


Betyg i teknik: ett slit för VG

När det gäller tekniska prylar och inventioner är jag sällan särskilt bra. Det senaste exemplet var alldeles nyss när jag skulle skicka in min religionsuppgift för första gången någonsin till min nya lärare.

Mail nr 1 Rubrik: Hejhej!! - Var positivt och glatt.

Mail nr 2 Rubrik: Hej (igen..) - Innehöll en ursäkt för att jag inte lyckats få med den bifogade filen i föregående mail.

Mail nr 3 Rubrik: Förlåt... - Ett skamset konstanterade att jag helt enkelt är tekniskt inkompetent. Rundandes av med ett tappert "tredje gången gillt". Såg noga till att filen en gång för alla kom med.


HOUSEWIFEANOEWF

Hua hua, äntligen får jag pusta ut - hann jag precis tänka innan jag kom på att så inte alls är fallet <--- plugga!! Har gått en monsterdag i skolan ända fram tills kvart i sex (!), och precis när jag landade på hemmaplan så var det dags att sätta igång med middagen! Varör känner jag mig som om jag vore 40 och inte 17? Allt är dock i enlighet med min nya deal med päronen som lite kompensation för att jag inte ska behöva jobba längre. Deal = middag och städning en gång i veckan! Det senare är ju rätt så intressant med tanke på att jag aldrig - och jag ljuger inte - aldrig dammsugit tidigare. Jag känner att jag invigt en ny era i mitt liv!

Råa kycklingslamsor förvandlades till...



En kulinarisk smakupplevelse! Kyckling, bulgur, sallad, soltorkade tomater, pesto (I LOVE PESTO SO MUCH!!), chevréost, delikatessoliver. Im the chef. Yeah, bring me that restaurant!



Nu ska jag skippa Idol och istället titta över engelskaläxan. Geishachokladen är väl dold i skafferiet, men jag hittar alltid alltid chokladen som mamma gömmer undan lite här och där i huset. Hon är påhittig med nya gömställen, härom dagen upptäckte jag godsaken i en vas! Det är när allt kommer omkring en väldigt trevlig liten lek. Ungefär i stil med "gissa-benet-jag-knackar-på" som jag lekte med Henrik i hela 30 minuter igår innan läggdags! Utmanande.




Påhopp!

Imorse var det ganska så kyligt när jag skulle bege mig till skolan. Av den anledningen rotade jag fram min mössa från förra året, en härlig stickad som värmer gott om öronen, och tryckte bekrymmerlöst ner den över huvudet precis innan avfärd. Till min förvåning - och yttersta förfäran - haglade de nedsättande orden omedelbart. Det tycktes aldrig finna någon hejd! Martins min var besvärad och han tyckte väl att han formulerade sin tveksamhet över mössan fint, när han försiktigt sa att "oj, där är den där stora mössan igen!". Henriks hån var desto mindre undangömt, då han formligen skrek ut en förfrågan om vad jag hade fått på mig på huvudet. Med ett aning naggat självförtroende bestämde jag mig ändå för att ha på mig mössan, och jag och Martin gick mot skolan. Vid min vanliga mötesplats träffade jag Freddie och också Nils och jag trodde att jag var i säkerhet. Men inte heller de var sena med reaktionerna. "Aha, har du en ny mössa?" löd Freddies konstanterande, pannan var i det närmaste veckad av tankeverksamhet över min huvudbonad. Nisse däremot, följde Henriks exempel och var inte särksilt blygsam med sina entydiga åsikter. "Varför har du virat en filt till en turban??????????". Följt av ett hånskratt.

Mössan försvann illa kvickt så fort jag kom in i skolan. Jag antar att jag köper ny innan veckan är slut. Ärlighetens vänner♥

Här har vi skapelsen! Jag är allt för förkrossad för att ta på mig den igen, men Henrik ställde gladeligen upp, beredd att få mössan att verka ännu fulare än vad den faktiskt är....

 

Monday

Vilken mysig dag jag har haft hitintills! Imorse vaknade jag i min älsklings armar, jag börjar sent på måndagar så vi hann gosa ett rätt bra tag! Åt frukost i sängen och tittade på Nyhetsmorgon (när jag försvann och sminkade mig bytte han snabbt som ögat till 2 1/2 men...... Bara jag som inte tycker det programmet är roligt?). Var i skolan vid elva och hade en ynka religionslektion innan det var dags att traska hemåt igen. Nu ska jag skjutsa in lite mat i ugnen innan jag tar bussen in till gymmet!


Söndagsmys med älsklingen!

Har just ätit middag med familjen och Martin efter en mysig eftermiddag i stan med Amelie. Ikväll ska jag tvinga Martin att titta på partiledardebatten (Reinfeldt mot Sahlin kl. 20.00 i Svt!!!) och för denna gastkramande timme har vi fått med oss underbara muffins från Muffin Bakery. Både Nisse och Viktor jobbade idag, så vi svängde förbi och hälsade på! Nu ska jag klämma in ett par samtal de närmsta minuterna och därefter slå läger framför teven! Har längtat efter debatten hela veckan (fullt allvarlig)!


Äpple/kanel, cheesecake/brownie och morot/valnöt!

Longing for next year

HELLU BABES

Har nyss varit ute och övningskört med pappa, det är hög tid att komma igång ordentligt nu! Ska väl åtminstone se till att ha körkortet till nästa sommar. Under tiden jag körde pratade vi om alla mina framtidsplaner för mitt sabbatsår, jag har så mycket jag vill göra! För det första ska jag ju vara volontär i Ghana (kan inte sluta tänka på det!!!! Det bästa är att mina bästa vänner vill göra det tillsammans med mig!). Sedan ska jag ju ut och resa (ungefär Alanya-gänget med både lite bortfall och lite nytt blod). Vi ska åka till Thailand (och vara elefant-volontärer!!!), Malaysia, Fiji och sen vill jag även till Singapore, Australien, Nya Zeeland.... Så vill jag förstås till USA också, har tänkt att plugga på Miami beach men jag tror att jag får prioritera bort det. Och så ska jag ju förmodligen rensa fisk i Norge. Och vara praktikant i London. Herregud. Ser ut som om jag får ta ett och ett halvt år ledigt för att hinna med allt!

Nu ska jag göra mig iordning, ska in och träffa min fina vän Amelie som jag inte varit med på evigheter!


Fiji. Verkar vara en av jordens absolut vackraste platser!


Attraction

Sådärja, nu har jag pluggat färdigt för idag! Den officiella vilodagen är ju trots allt på söndagar, så jag tycker inte alls som Nisse att jag bröt mot några regler när jag pluggade på en lördag!

I väntandes tider sitter jag med en håglös blick och hoppas på att telefonen ska ringa, så att jag vet när my boy tänkte återinfinna sig här. Hans mobil är helt död och vet inte hur efterhängsen flickvän jag vågar vara som ringer hans kompisar åsyftandes att få mig ett snack? Jag håller ut tills klockan åtta! Så länge ska jag gå ner till vardagsrummet och besöka min bror som tittar på något, antagligen meningslöst, program. Som tur är har vi fyllt kylen med glass, eftersom Hänky nästan inte kan äta något annat med sin nyopererade hals ♥

Plugglördag

Godmorgon! Har inte kommit upp från sängen än, nämligen svårt när man har världens bästa pojkvän att gosa med! Hoffmaestro igår var grymt, sjukt bra stämning! Det var fullt hus på Grönan, men trots det lyckades bandet få alla i publiken att springa både åt höger och åt vänster i en samlad klunga, så jäkla kul! När det var slut promenerade vi från Djurgården till Kungsträdgården tillsammans med några vänner som nosat upp oss i vimlet och begav oss därifrån åt varsina håll (och jag och Mart åt samma som förstått).

Nu ska jag strax ta itu med städningen här hemma... Jag jobbar ju numer som hemmafru en gång i veckan, rätt så skönt faktiskt. Därefter har jag en hel del plugg att beta av rörande projektarbetet och eventuellt religionsuppgifterna. Ska också ut på vägarna med papi, wooooooo ho!




På lektion *breaking the laws, breaking the laws*

Hoooooo hooooooo

Har PA (projektarbete) och ska strax bege mig till bibblan för att dyka ner i en massa litteratur angående svensk migrationspolitik! Passar på att blogga nu, kommer nämligen ha fullt upp resten av dagen. Efter skolan ska jag, Issa och Tove till Grönan för att möta upp min älskling och hans vänner. Issa har bestämt att vi ska delta i någon slags 5-kamp, jag är laddad som ett kulsprutarvapen!!!!!! På kvällen spelar Hoffmaestro där också som ni kanske har höry (tydligen är jag den enda som gått miste om den informationen), lär bli en packad sillkartong med andra ord! Ska försöka få med mig äksklingen i Kärlekstunneln också, men vi får väl se hur det går med den planen! Längtar hur som helst♥


Godnatt!

Fortfarande med tankarna långt borta någonstans i en afrikansk by, så ska alldeles strax lägga mig i sängen här bredvid. Min säng alltså, om det nu inte framgick. Min dator står på mitt skrivbord som är placerat bredvid sängen. Framför ett fönster. Utsikt skog. Ett helt onödigt sidospår, men ni kanske vill visualisera mig när jag sitter här och bloggar?

Mina sista tankar går till min underbare bror som spenderar natten på sjukhus till följd av en (enkel) operation, samt till Martin som jag älskar så vansinnigt mycket!♥

OMG JAG ÄR SÅ EXALTERAD!!!

Herregud. Alltså på riktigt. Jag är så jäkla förväntansfull just nu!!!!! Har nämligen världens mest underbara plan att sjösätta under mitt friår som verkligen är exakt vad jag vill göra! Ni vet ju hur mycket jag älskar Afrika?  Okej, håll i hatten nu.... Jag ska bli volontär i Ghana under två månader! Jag ska till och med ansöka om att få bo i en lerhydda! Åh, det verkar så sjuuuukt spännande!! Man får jobba i direktkontakt med Ghanas människor och med den inriktningen jag tänker välja, ska man hjälpa dem att stärka och förstå deras mänskliga rättigheter! Vilken dröm!!! Åhh, allt klaffar verkligen, jag är helt såld!! "Du kommer att se de allra fattigaste människorna klä sig i sina bästa kläder för att gå i söndagskyrkan" står det på hemsidan. Jag är tårögd! Det bästa av allt är att några vänner är redo att haka på! Jag tänker mig att vi dansar afrikanska danser med invånarna på kvällarna, kring en lägereld förstås, och framåt småtimmarna slår sig alla ner på marken och lyssnar till den gamle sagoberättaren... Det här är en dröm!





OHHH GIVE ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Så himla tänkvärt!



Jag sprudlar av idéer inför mitt projektarbete, har så många tankar nu! Det mest intressanta är det som framförs i det här klippet... När vi väl särskiljer individen från kollektivet, när vi ger invandraren en identidet med känslor och drömmar, då är de ju inte så farliga längre - eller hur? Tittade också på ett annat klipp, där en elev med invandrarbakgrund attackerade en SD-medlem som höll hov på hans skola. Det har verkligen satt sig i min hjärna, när den här eleven skriker "hur fan kan du göra det här? Du har ingen rätt att slänga ut mig härifrån". Så sant. Det är tid att inse att Sverige är ett land för många.

Nu ska jag titta på Idol!

Harry Potter-land!!!

Åhh, sitter inne och kollar på Harry Potter-lands hemsida och längtar som en toking tills jag åker dit! Shit. Nu sitter jag och kollar in webshopen... Tror jag behöve det här:


En Ravenclaw-dräkt! Jag tror att jag skulle hamnat i det elevhemmet nämligen. Ravenclaw är för de intelligenta och ambitiösa. Där eller Slytherin (som gör allt för att nå framgång). Men vill helst inte förknippas med det senare.. Mörktets härskare är ju trots allt arvvingen till Slytherhins grundare.. Ruskigt!!



Kuddar! Jävligt fula i och för sig, men tänk vad ballt att ha dem i rummet!


En trollstav från Ollivanders! När jag åker till Harry Potter land kan man köpa en där som har "valt" en själv!



Vårt stora problem

Så jag antar att min klass står inför ett problem. Trots att det återstår flera månader tills studenten och det mest känns som en illusion i fjärran, är det faktiskt dags att boka skivan! Jag är hur angelägen som helst att fixa the skiv of the year som kommer sitta inpräntat i peoples mind i evigheter, och vill helst boka någon riktig pampig lokal med utrymme för uppåt åtminstone 500 pers. Tyvärr är min klass en säregen grupp bestående av 14 själar. Vi i teamet (jag, Mag och Fred) beräknar med ett deltagande från cirka 10 av dessa. Blir det som vi diskuterat, grabbar vi tag i 5 personer från naturklassen också. (Just taste the sound of it... SAM-NATUR-SKIVAN!!!! WILD TIMES!!!). Detta innebär i praktiken att vi komme kunna ordna en lokal som inhyser ungefär 200 pers, och detta i sin tur medför att vi obarmhärtigt slits bort från Stockholms trendiga klubbar och istället landar på ett litet mossigt hak någonstans på ett litet undangömt hörn i det förglömda. Meet us in the cloaks.

Såvida inte alla vill punga ut med x antal tusen kronor, förstås. Jag hatar att vara cynisk men ibland krävs det för att kunna diskutera resonligt. Nåväl, på fredag ska vi ut och inspektera några lokaler "för små sällskap", vissa ser faktiskt riktigt lovande ut! (Ska komma från någon med noll erfarenhet i uteliv bortsett från Alanya). Risker: för liten lokal= trångt, folk trampar varandra på tårna, en irriterad stämning och alla har pisstråkigt. För stor lokal: vi blir tvungna att inhyra megafoner för att gästerna ska kunna höra varandra från de olika hörnen. Det är allt för rymligt och (de ansträngda) skratten ekar tomt bland väggarna.

Vilket långt inlägg om min studentskiva?! Så fruktansvärt ovärd läsning för er som inte är insatta (men desto mer ovärt är det ändå att radera det).

Här...



Eller här...


This is it, this time I know it's the real thing


Hejhej hemskt mycket hej!

Helluu! Blir ni förvånade om jag säger att jag nyss tittat på partiledardebatten på Svt? Förmodligen inte eftersom I'm the geek nr 1. Bör förmodligen avhålla mig ifrån att diskutera politik de närmaste dagarna här i bloggen, blir lite enformigt för er som av någon bisarr anledning faktiskt inte är särskilt intresserade av det (hur man nu inte kan vara det. Ni bryr er alltså inte om hur er vardag ska ta form?).

Annars då kan vi sammanfatta dagen med svett, slit och kärlek. Nu längtar jag ihjäl mig efter min fina pojkvän, sängen är odrägligt tom! Jag ska väl ta och hoppa in i duschen och därefter slå läger framför Sex and the city, det var ett tag sedan nu!


Vilket jävla game!

Jaha, dags att gästblogga..
Anna som just nu är otrolig sugen på "into the wild", en utav tidernas bästa filmer, missade den igår tack vare att hon föredrog att sova.
Så vad gör jag nu? Ska jag titta på filmen igen för fjärde dagen irad?
Skulle inte tro det!

Ni som har förväntat er ett storslaget blogginlägg kommer bli besvikna, det är nämligen så här att annas dator hatar mig.
Den byter rader och skriver fel bokstäver, jag blir så ARG, går inte att skriva såhär.
Signar ut nu chillers, ha det bra och chilla med jaoet!




Älskar min tjej, hon gör allt för ladd!♥

Irritation på en söndagskväll

Få personer upprör mig mer än vänsterpartiets förskräcklige ledare Lars Ohly! Någon mer än jag som bevittnade hans fruktansvärt pinsamma framträdande alldeles nyss i Svt? Redan efter fem minuter kröp det i skinnet på mig av obehag på grund av hans inställsamma leendena och den genomsyrande falskheten och svar efter svar befäste hans position som den svenska politikens skamhund. Stackars (?) lilla Mona som måste sitta och gråta sig halvt fördärvad där hemma nu, Ohly gjorde ju ingenting annat än att belysa alla de områden där partierna inte lyckats komma till stånd med någon överenskommelse! Som någon tittare kommenterade: vill Ohly ens delta i det här samarbetet? Ohly är verkligen en drömmare. Han var helt allvarlig då han menade att svenska fotbollsspelare borde få betala mindre skatt än kirurger. Det här förslaget är helt uppenbart baserat på hans egna intressen. Ja, men vad kul. Om jag blir politiker ska jag och mina vänner kan hoppa över bostadsköerna. Och så ska choklad delas ut gratis. Givetvis behöver du heller aldrig äta skolmaten, varje dag får du framföra ditt önskemål till lärarna om från vilken restaurang du idag vill ha din mat levererad! För detta svarar ju mot mina intressen!

Jag skulle kunna hålla på i en evighet med smutskastning av Vänsterpartiet, för det är ju så tacksamt. Men nu sitter min underbar pojkvän som en hök här bakom, så får nog infinna mig med att avsluta det här. Nu ska vi kolla på film! Yeyyy, myspys!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!♥


Tur att min älskling vet vilken sida han bör hålla sig till!

4 månader!

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i 4 underbara månader! Man skulle ju kunna tro att vi därav spenderar dagen i sängen framför en film/på ett café med ett fat kärleksmums/på bio där vi ser på en romantisk komedi i spänningsfyllda mörkret. Som ni av detta säkertligen förstår, så gör vi ingetdera! Jag slängde i panik ut Mart för ett tag sen för att komma till bukt med min ångest inför projektarbetet och beta av böckerna jag har släpat hem. Jag är så stressad! För det första, så har jag ingen frågeställning och vet därför inte vad det är för någon information jag söker. För det andra, är jag inte hundra på ämnet. Hade föredragit att skriva om ätstörningar, så nu vet jag inte om jag gjort det arbete jag redan gjort i onödan i det fall att jag ändrar mig. Helvete, skulle legat kvar i sängen med älsklis istället och struntat i det här tills dess att jag har tankarna på banan igen.



Plugg!

Godmorgon alla raringar♥


Idag har jag en rätt så planerad dag framför mig. För det första, ska jag ta itu med den här högen av böcker:



Det är sammanlagt nio stycken böcker som berör invandringen i Sverige. Det är alltså detta som mitt projektarbete ska komma att handla om! Ska dock dela upp arbetet, så tar fem böcker idag och fyra imorgon. Givetvis läser jag dem inte från början till slut.

Jag ska också hinna med att övningsköra, klippa mig, besöka Felli på jobbet samt vara med min kärlek!  


Happy friday

God afton! Har just varit på mysig tjejmiddag för att fira Mallanbrallan som just fyllt 18 år (grattis igen hjärtat!). Var tvungen att bege mig hemåt när de stora tjejerna tog bussen in mot krogen för att förväntansfulla möta nattens festligheter -ja, det är stundtals tråkigt att vara blotta sjutton år! Å andra sidan har jag ju fördelen att få krypa ner i sängen framför några Sex and the city-avsnitt, så helt tokigt är det förstås ändå inte. Förutom det faktum att det hade varit roligare att parta loss på en cool klubb. Och möjligtvis den lilla detaljen att jag längtar ihjäl mig efter min underbara ♥pojkvän♥. Jag har väl sagt att han är världens bästa? ♥Hjälp, vad kär jag är♥

Arbetslinje mot bidragslinje, valet bör vara lätt!

Jag har precis suttit som fastlimmad vid teven tillsammans med min familj och tittat på Svt:s utfrågning av Fredrik Reinfeldt. Det är svårt att påstå någonting annat än att han representerar trygghet och stabilitet! Han gjorde en suverän insats trots de listiga programledarna, utan att för den sakens skull slingra sig ur obekväma situationer. När han klämde till med sina paradord "ordning och reda i finanserna" så kunde jag lättat luta mig tillbaka i fåtöljen. Med både han och Borg vid rodret kan vi svenskar känna oss lugna!

Det är så frustrerande att jag inte får delta i årets val, men jag ska för den sakens skull ändå valvaka.  Det här är så spännande! Kom nu inte och säg någonting i stil med att det inte är någon större skillnad på blocken. För kom igen. Jag avfärdar verkligen inte all den socialdemokratiska politiken sådär på rak arm, självfallet kan vissa förslag häpnandsväckande nog faktiskt ha en viss poäng (förutom det där med butlers i tunnelbanorna då... Löjeväckande, men det var nog på skämt?). Vad ni vänsterhejare kanske inte inser, är att med ett socialdemokratiskt styre så är även vänsterpartiet en mycket inflytesrik aktör. Vänsterpolitik och socialdemokrati är i de flesta avseenden vitt skilda saker. Jag tror att den här cirkusen med ett rödgrönt alternativ blir Sahlis fall, för hur många är egentligen beredda att låta kommunistmonstret Ohly härja fritt?


Hallå, vad har hänt? Robyn är gryyyyym!


My heart stops when you look at me

Hahaha, sitter och skrattar åt Alanya-filmen som Issa just lagt upp på Facebook (vilket resultera i att flingor flyger ur min mun i takt med mina frustningar). Försöker borste från det faktum att jag verkligen avskyr min röst - stor eloge till er som orkar vara med mig! - och istället bara njuuuta av alla fina minnen! Det var verkligen det allra roligaste jag någonsin har gjort, vill åka igen!!!!

Ska strax slinka in i duschen, har varit och tränat. Satsade på ett corepass idag, vilket visade sig vara totalt värdelöst. Det var mer någon slags balansträning för dem som nyss kommit igång med sin träning, rätt så ostimulerande med andra ord. Jag vill att det ska ta ordentligt, vara helt färdigpumpad när det är över!


Jag hava inte mycket att orera om!

Det blev inget husköp. Så överraskande! Mina föräldrar is too damn förälskade i vår trädgård. Jag bör snarast förlika mig med den insikten.

Har nyss vänt upp och ner på mitt rum i jakten på Det Försvunna Häftet som återfanns fastklämt mellan sängen och väggen (ett omedvetet försök att förgöra det?). Antagligen är det jag och uppskattningsvis fem till som orkat ta oss igenom det tills imorgon, eftersom det är proppat av obetydlighet efter obetydlighet. Men är det en läxa så är det, hade praktiskt taget ena foten utanför dörren i beredskap att gå tillbaka till skolan för att få ett nytt (steg 1 i hur man blir den fläckfria eleven). Har hällt i mig två koppar kaffe för att klara av att inte somna halvvägs in i texten. Krävs förmodligen ytterligare två stycken för att fullfölja uppdraget.


RSS 2.0