Nothing compares to you

Tjena snyggingar! Har just ätit middag och ska fixa mig lite smått, ska in till Café 60 med Issa för lite söndagskvällsmys. Det är egentligen så dåligt att Stockholm inte har fler caféer att erbjuda såhär på kvällstid, det är ju helt perfekt att kunna att gosa in sig på ett café om kvällarna med sina vänner, i synnerhet under höst/vinter-halvåret. I vilka andra storstäder som helst är det ju fullt håll igång hela nätterna med caféer, matställer, affärer och allmänt folkliv. Åh, i ♥ New York, inte undra på att jag är som besatt av Sex and the city!

PS: This is good music, my friends:




Nighttttttt

Åh, helt proppmätt efter en bastant middag med grillad (!) oxfile, därefter godis och grönsaker med dipp! Älsklingen har kommit över, nu ligger vi i sängen och tittar på gårdagens Idol-avsnitt på tv4play som vi missade. Mina favoriter är:

 

Vi tre, en outfit härom dagen


Godmorgon!

Helt totalt otippat, så har jag precis ätit frulle. Notera att klockan är efter tolv. Det blev trevligt igår, fast det var nog ändå bäst innan vi drog till själva festen. Satt ute hela kvällen (förvisso självvalt) så blev rätt nerkyld, och när jag skulle gå hem tog jag sällskap av några grabbar som verkligen var tvungna att släpa fötterna efter sig = ännu längre tid ute i kylan. Strax efter att jag kommit hem så dök Martin upp och somnade bredvid mig. Jag vet inte alls vad jag ska göra idag, Martin och hans vänner ska i vilket fall gå bus eller godis.... Antar att det blir en chilldag: sex and the city, läsa, äta, möjligen plugga. Men jag har som standard att inte plugga på lördagar, så tror jag skippar det. Hörs senare, puss!




FRIDAY

Helluuuuuu! Kom nyss hen, har satt på ris åt mig och Henkisen som får äta middag ensamma ikväll eftersom mamma och pappa är ute med ett par vänner. Har haft en underbar eftermiddag, dock något varm eftersom det var varit fantastisk höstsol hela dagen. Efter skolan promenerade jag och Issa  till centrum, köpte nåt skräp och fikade på Espresso House. Kan inte hjälpa bli att undra... Är slöhet en nödvändig kvalikation för att bli anställd på EH? Jag har då aldrig snabbt och smidigt kunnat beställa mig ens en latte, allt tar hundra år, och det gäller oavsett vilket Espresso House jag befinner mig på. I vilket fall så drog jag mig vidare mot stan runt tretiden för att möta upp Frederika som jag inte träffat på flera månader. Vi slog oss ner på caféet i Stadsteatern vid Sergels torg, supermysigt att ses igen! Nu ska jag fixa till mig inför ikväll, som sagt så har Helin sin 18-årsfest ikväll. Om bara någon timme ska jag träffa Marre och Liza för att föra lite, så det är hög tid för mig att slänga på mig lite smink och någonting i klädväg!

 
Mmm, Felicia, det var någon som sa någonting roligt som jag log åt.

Chailatte så fort jag kommer till Gullmars!


Skratt åt Felliflue

Jag sitter och småfnissar åt Fellan blogg (www.feliciala.blogg.se). Om man scrollar ner kan man läsa om hur hennes nya vana startar med att springa en runda runt Fornudden vareviga kväll. I de kommande inläggen lägger vi märke till att hon faktiskt släpar sig ut i mörkret varje dag och man får ett sting av avund inför hennes kampanda och glöd. Vi kan följa utvecklingen som sedan tvärt avstannar när Felicia bittert konstaterar att hon har drabbats av lungvägsinflammtaion (till följd av hennes löprundor ute i kylan). Haha! (Fellan, jag tycker synd om dig, men lite ironiskt är det ändå).

Det utsatta offret uppdaterar

Okej, jag har haft en skräcknatt, överdriver jag när jag är sjukt uppjagad för denne bedragare som tagit kontakt med mig? Men DET ÄR MINA PENGAR som verkligen inte bör hamna i händerna hos någon kriminell. Efter lite research har jag kommit till underfund med att jag förmodligen ertappat någon med bedrägeriformen phising. Har försökt ringa Nordea nu på morgonen här ifrån skolbiblioteket men det var ju självklart att man var tvungen att ha någon personlig kod som jag inte har en susning om vad denna kan tänkas vara. Fyfan för bedragare, fyfan för kriminella, fyfan för oärliga människor. Nu ska jag återgå till mitt skolarbete, projektet står på schemat i de kommande tre timmarna. Den här fredagen ser ut att bli riktigt bra (förutom att jag skälver av oro inför bedragaren, nej jag kommer inte sluta tjata om honom <----- utgår ifrån att det är en man). Efter skolan ska jag nämligen åka in till stan och möta upp min fina Frederika som jag jobbade med innan, har inte setts sedan i somras! Ska bli supermysigt. Därefter framåt kvällen ska jag fira min pangpolare Helin som fyller 18 år imorgon, min plan är att supa så pass mycket att jag inte känner den isande kylan när jag går hem. Hörs!

Det har skett!

Hello all you gorgeous ♥ Har precis käkat, utsvulten som en varg efter ett ihärdigt BP-pass med påföljande löpning. Jag sitter med en stark känsla av att hålla på att bli utsatt för bedrägeri via Eniros köp-&säljsida där jag lagt ut mina i princip oanvända Converse till salu, mest för att se om någon nappade. Har fått en underlig intresseanmälan från någon med mycket konstig svensk grammatik (jag misstänker en sorts internet-språköversättningssajt) som vill att jag ska skicka dessa skor till hennes påstådda son i Nigeria, eftersom han ska fylla år. För detta betalar hon mig betydligt mer än mitt utsatta pris, trots att jag i mitt första svar var villig att sälja dem för en hundring billigare. Jag vädrar fara!!! Är asrädd och vill absolut inte svara henne längre och försöker för stunden frenetiskt få bort min annons, livrädd att hon (han?) på något sätt ska kunna hacka sig in på mitt konto. Panik! Jag har stött på en bedrägare!


Bad feeling, go away

Egentligen har dagen varit rätt kass, men som älskling påpekade så blir den alltid vad vi gör den till. Hade en katastrofdag utseendemässigt, inga kläder och till på råga klippte jag av mig allt hår. Det var sjukt slitet och behövdes verkligen, men nu mår jag psykiskt dåligt och vill montera ner all världens speglar och gå i ide tills dess att det växt ut igen. Helvete också, nu ska jag fan färga det svart. Men vad jag har gjort idag, förutom att ha gnällt över världsliga ring, är att ha pluggat, fikat på EH med Marty, tränat med Fellan och tills alldeles nyss varit på bio med Fells&Aro. Vi såg Himlen är oskyldigt blå och när låten med samma namn låg som bakgrund kände jag att det finns bedrövligare saker här i livet än att ha klippt av sig håret. Himlen är oskyldigt blå, Ted Gärdestad, spelades på morfars begravning och alla minnen av den hemska perioden återkallas snabbt när jag plågar mig själv med att lyssna på den. Jag har haft en konstant känsla av oro i magen hela dagen, vet inte riktigt vad den beror på. Ska läsa nu de sista timmarna innan jag går och lägger mig, förhoppningsvis motas känslan bort.


Myskväll med älskling

Jag och älsklingen ligger och tittar på filmen Robin Hood (inte den tecknade) som vi hyrt, tog en liten paus för toalettbestyr och hämtning av vatten. Martin hade köpt med sig vindruvor, ost, kex och parmaskinka, allt som jag ääääälskar! Min lilla äskling♥ Men nu är han jättejobbig och vägrar låta mig skriva ifred, så antar att vi ska återgå till filmtittandet. Han tyckte dock att det var viktigt att jag lät meddela att vi slagit vad om 15 min massage... Och jag förlorade. Hörs imorgon, godnatt!







Åh, prince charming!


Fellan.... Du vet när du ska bära den här:


Plugggggggar

Heej! Håller på att gå igenom alla enkätundersökningar jag gjort idag, går sjukt segt, men jag är så lättad - min hypotes verkar överensstämma med resultaten! Nu måste jag pausa, har kramp i lillfingret som alltid befinner sig i en stel, konstig position när jag skriver på datorn. Den liksom fladdrar i luften. Ska börja fixa med middagen om en timme, har bjudit min man över också eftersom jag har studiedag imorgon och därför kan gosa så mycket som jag vill med honom ikväll! Som ni vet brukar jag ju läsa min egen blogg rätt ofta, och jag kan bara konstatera att jag verkligen kan låta så töntig! Kanske är det för att jag får min och Fellans förlöjligande röst i huvudet, men vissa meningar är verkligen.. Hallå? Jag skulle inte direkt säga dem i verkligheten. Som det där med "moral-Anna" som jag skrev igår. Haha, jag skrattar åt mig själv och min egen nördighet.

Förresten är min bloggdesign under progress. Har satt Martin på uppgiften, han förvånade mig med att vara usel och inte förstå programmet, men inom några dagar hoppas jag på en förändring. Har förstått att bloggen för de flesta är hälften svart och hälften vit? Irriterande, på min dator är den bara vit. Håll ut, I will make my blog sparkle♥


I plugget

Är på plats i bibblan, förbereder min enkätundersökning för mitt projektarbete! Håller nu på att skriva ut 360 sidor papper, kul att gå igenom det sen! Måste häfta ihop skiten också, tre och tre. Sedan beger det ut i klasserna och hoppas att alal svarar enligt min hypotes. Min hypotes är för övrigt att lågutbildade tenderar bli mer främligsfientliga än högutbildade. Har en en radda bra argument för det också, längtar efter att få komma igång med själva skrivandet! Ska kontakta en sista person också, en person i SSU som inför årets valrörelse var aktiv i främlingsfientlighetsfrågor. Ska försöka boka in ett möte! Nu måste jag gå och kolla till kopieringsmaskinen så att den sköter sitt arbete, puss♥


Lite glädje finns alltid

Kan någon titta följande videoklipp utan att upptäcka sig själv sitta med världens bredaste leende? Sånt jävla skönt bröllop!




Kom precis hem från 70 min spinning med Fellson, fann ett knep som gav mig lite extra motvation att trampa ännu hådare på pedalerna, var rätt slut när passet var avklarat. Hemma väntade oxfilé, gorgonzolaost och potatiskroketter, thank you mama!  Kvällens vidare planer innefattar fortsatt läsning av Tre sekunder, naturgodis och telefonsamtal. Just det! Jag och Fells har planterat en gigantisk förändring i våra tankebanor.. Någonting svart, någonting kort. Herre jesus, längtar!

True


You can say "baby can I hold you tonight"

Åh satans väder! Dagena ursprungliga planer var Skansen med älskling på dagen och sedan höstpromenad med min underbara West bland orangea och röda löv nu på kvällen. Passade inte riktigt ihop med det här duggregnet tyvärr. Nu är West på väg hit hur som helst, ska bli fantastiskt att ses igen, var sjuukt länge sen! Mycket att ta igen med andra ord. Undrar för övrigt vad det var för något polispådrag här i Tyresö igår kväll? Säkert fem polisbilar med sirenerna på, helt vilda, sökandes efter något för mig okänt här i krokarna. Jäkla banditer. Jag har aldrig gjort någonting olagligt. Eller jo, druckit förstås. Och rökt ett par enstaka gånger när jag trodde det var rhäftigt och coolt. Men aldrig, aldrig tagit något eller någonting annat i den stilen. Inte ens fuskat på ett prov. Min lärare Fredrik brukar kalla mig moral-Anna. Tror det ligger en poäng i det.

Love is all you need

Fortfarande oklädd och i sängen! Martin blev till min förnöjelse brutalt väckt vid tio av våra fönsterputsare som intog rummet i sin besittning. Han fick vackert slita sig från sin sömn, flertalet timmar i förväg och istället äta frukost med mig framför Nyhetsmorgon. Har sedan dess legat i sängen och tittat på reprisen av Idol, ätit resterna av godiset och pussats, pussats, pussats. Om några timmar ska jag möta Fellieflue, bör släpa mig upp ur sängen dessförinnan. Men först ska jag se om vi kan ladda ner världens underbaraste film:



I wanna give you my wedding ring

Heej ♥ Ligger i sängen med Martymart, vi äter godis och lyssnar på musik så som:




Jag tror att jag vill att den här spelas på vårt bröllop! Den är så in i helvete vacker! Hör när de sjunger "wedding rings", det är då vi byter ringar och kysser varandra som man och hustru! Åhhh, min älskling är så förbannat underbar.

Idag har jag annars skrivit högskoleprovet. Trots att jag tillägnat mig en sömn på cirka 3 timmar och jag både av den ena och den andra anledningen var totalt utmattad och tom, gick det ändå rätt bra. Orddelen gick som en dans! När det äntligen var över åkte jag till min fina, fina vän Fellan på Racket. Jag har så fantastiska vänner, en sån fantastisk familj och en sån fantastisk pojkvän, jag blir så lycklig över det! Det hjälper till när ens egna förmåga till självöverlevnad är otillräcklig.

Isvindar över Tyresö

Det är knappt hållbart att vistas utomhus om kvällarna längre, det är så sjuuuukt kallt!!!! Så måste man ju härda också, är inte särskilt smart att bylta in sig i vinterjackan redan. Då klarar man ju aldrig den riktiga vintern. Kul inköp det blir för övrigt, den nya vinterjackan. Måste de kosta en miljon? I alla fall hastade jag hem från bussen i ruskigt tempo, glädje när man når ytterdörren och kan stiga in i värmen. Kvällen bestod av Hellenius hörna tillsammans med mamma och Henrik, pappa är och festar loss på Justitiedepartementet eller Regeringskansliet och jag saknar honom för han har varit borta två dygn nu. Inte på festen hela tiden då alltså. Nu har jag precis sagt godnatt till älsklingen och är därmed redo att sova. Imorgon ska jag ha en mamma- och brordag inne i stan, sådana dagar är alltid så mysiga♥

PS: Bästa läsare. Med tanke på den genanta tomheten i kommentarsfältet gällande föregående inlägg, anser jag mig vara berättigad till att dra slutsatsen att ni inte heller är så impade av denna sanning? Är jag den enda som tycker att den är briljant?


Min värlsdrevolutionerande teori

Håll i er nu, för nu kommer någonting som är avgörande för hela världsbilden! Jag har nämligen nått av en invigelse som ger oss svaret på det som filosofer i århundranden har diskuterat: hur kan det vara möjligt att universum är oändligt? Jag vet. Jag har kommit på det! Jag förstår inte varför reaktionerna runt mig inte riktigt varit fullt så imponerande och hänförda som jag väntat mig, men jag antar att det kommer när chocken har lagt sig! Såhär lyder min nyskapta teori: Universum växer ständigt därför att alla själar ska få plats. Efter döden ansluts i min mening allas själar i unversium, men det blir ju rätt trångt eftersom alla människor och djur sedan jordens begynnelse ska samsas om utrymmet - därav måste unversum expandera! Jag måste nästan skicka in det här någonstans! Ska bli kul att ta emot Nobelpriset!


Sovmorgon med my love

Åhneeej, bara jag som verkligen känner mig ledsen för Blondinbellas och Nils skull?! De kändes som radarparet, men nu verkar det som om Blondinbella förskönat derad "perfekta" förhållande en hel del!


It's over now.............

Annars då, fortfarande kvar i sängen med älsklingen, ingen av oss börjar frörrän kvart över tolv idag. Vi leker "knips-på-tung-leken", sjunger och kör snabbmassage. Nu ska vi försöka ta oss upp! Min intensiva skoldag har kortats ner till bara tre lektioner idag, sköönt, och därefter är det städning och BP som gäller!


Kvar i skolan

Sitter i biblioteket, har egentligen redan slutat med eftersom jag signat upp mig på samtliga elevuppdrag som finns att åta sig så väntar numer en del möten utanför skoltid. Idag är det programråd, jag och Nisse ska driva idén om kaffemaskin i vårt nya Sam-sam-rum och jag ska även försöka få skolan att bidra till vår student (quess that won't happen, min skola är så snål att den varken har på element eller delar ut kranvatten i cafeterian). Under tiden jag väntat på att mötet ska börja har jag letat upp ett recept jag ska laga ikväll, lagar middag en gång i veckan. Det ska bli...

Champinjonfisk
... Champinjonsfisk. Antar att min färdiga produkt inte alls kommer likna den äkta varan på bilden. Älsklingen kommer också över och ska delta i måltiden, antar att jag bör göra mitt bästa för att visa upp mina godafärdigheter som framtida fru!


Lista (Miss Aktiv Bloggare)

På den här listan får du bara svara med ett (1!) enda ord.

 

1. Var är din mobiltelefon?

 Bordet

2. Var är din andra hälft?

 Värmdö

3. Ditt hår?

 Tråkbrunt

4. Din mamma?

 Omsorgsfull

5. Din pappa?

 Trygghet

6. Det bästa du vet?

 Frukost

7. Din dröm inatt?

 Bortglömt

8. Din dröm/ditt mål?

 Advokatbyråägare

9. Rummet du är i?

 Mysigt

10. Din hobby?

 Obefintlig

11. Din skräck?

 Misslyckande

12. Var vill du vara om 6 år?

 Stockholm

13. Vart var du igår kväll?

 Gymmet

14. Vad är du inte?

 Lat

15. En sak du önskar dig?

 Bröst

16. Var du växte upp?

 Tyresö

17. Det sista du gjorde?

 Telefon

18. Dina kläder?

 Jeansbefriade

19. Din TV?

 Perfekt

20. Ditt/dina husdjur?

 Obefintliga

21. Din dator?

 Bärbar

22. Ditt humör?

 Seg

23. Saknar någon?

 Ja

24. Din bil?

 Vinröd

25. Något du inte har på dig?

 Orange

26. Favoritaffär?

 H&M

27. Din sommar?

 Jobb

28. Älskar någon?

 OHJAAAA

29. Favoritfärg?

 Vitt

30. När skrattade du senast?

 Nyss

31. När grät du senast?

Förra-veckan


Resten av dagen

Jag vet inte varför jag hoppade över hälften av dagen i min tidigare resumé. Efter skolans avslut vis halv sex åkte jag till centrum och mötte upp Fellan&Aro. Skulle introduceras till biojobbet som jag övertar under höstlovet, när Fellan är borta i Falkekberg och på den hemska kryssningen jag avskyr (eftersom i princip alla mina 18-åriga - efter kryssningen forna - vänner åker på den). Gick ju bra, inga särksilda konstigheter med att bära upp och ner godiskartonger! Kilade in på Lindex också en sväng och köpte en underbar halsduk, som också är en luva. Den senaste tiden har jag sannerligen legat i på halsduksfronten, 4 stycken inom loppet av 2 veckor. Kom hem, åt middag, åt choklad, läste tidningen, rabblade igenom mitt engelskatal jag ska hålla imorgon. Nu ska jag fortsätta läsa Tre sekunder och dricka vaniljkaffe!

PS: Äääääääälskling, du måste fixa min header!

I was made for loving you baby

   

Möte, nötter, banan, DH. Typ det handlar det om

Jag började dagen med ett möte. Kändes proffsigt, underbart och helt fantastiskt. Åh vad jag längtar tills jag går ut gymnasiet nu! (Vissa dagar är min sinnesstämning helt annan, då jag kvävs av ångest inför momentet studenten). I vilket fall, var mötet med kommunpolitikern Martin Nilsson angående mitt projektarbete som rör främlingsfientlighet. Han var otroligt trevlig, och det blev ett givande samtal. Han peppade mig också till att återuppta mitt MUF-engagemang, ännu en sak jag trodde att jag skulle ha tid med nu när jag inte jobbar. Ska ta tag i det så snart som möjligt, för blir jag inte jurist vill jag bli politiker!

Nu har jag ätit upp min naturgodispåse på ungefär 10 min. Det kanske är något slags rekord jag bör registrera någonstans? Tillsammans med mitt bananätande. Jag slukar en banan på ett fåtal sekunder. Jag ångrar det alltid senare, för jag älskar banan och önskar jag kunde njuta en längre tid av dem. Ikväll är det DH. Jag betvivlar starkt det faktum att jag kommer titta på det. DH:s success har stagnerat och är nu på väg neråt, enligt mina prognoser.

Tycka synd om mig själv!

Min mage är sjukt känslig, äter jag inte regelbundet kan det helt flippa och ge mig magkramper i flera timmar. Det är så nu. Fyfan, mår så jäkla illa!!! Ska häva över mig till sängen och sätta på Sex and. Jag kommer inte röra mig mer ikväll. Helvete också. Och jag som köpt naturgodis. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Måndag!

Har kommit på ytterliga saker til min pensionärs-lista: jag spottar aldrig ut tuggummin på marken (fåglarna kan faktiskt dö!!!) och jag bäddar alltid sängen på morgonen.

Kom nyss hem från skolan och har ätit lunch. Antagligen lite för mycket, mår illa. Ska förmodligen sätta mig ner med mitt projektarbete ett tag nu. Har redan pluggat det allra viktigaste, hastade ner ett engelskatal imorse under tiden Martin fortfarande sov sött som en liten prins. Tog sedan bussen med honom och hoppade av i centrum för ett litet ärende. Var sedan självständigheten själv, köpte en latte och läste ur Tre sekunder innan skolan började för dagen. En lektion på måndagar, guess that's okey.


Pedagogisk bild. Man lägger väl främst märke till min tumme. Min pappa-tumme.


Söndagsinlägg

Mitt i söndagsmiddagen - i pausen mellan huvudrätt och efterrätt - slänger jag ur mig någonting publicerbart. Väntar på att min älskling ska komma, ikväll ska vi mysa i sängen framför Sex and the city. Hade för övrigt jättetrevligt hemma hos Viktor igår, fram tills dess att huset invanderas av 94:or. Däribland min bror. En tämligen onykter sådan, bör tilläggas. Felicias största dröm gick i uppfyllelse, tråkigt nog för henne efter att hon redan tagit avsked. När jag såg Henke dansa nere på bottenvåningen i en klunga av småkids, kände jag att det var dags att tänka på refrängen. Man kan väl kalla det en princip, jag festar inte med nyblivna sextonåringar. Särskilt inte om jag är besläktat med en av dessa. Jag och min pojkvän gick hem genom natten och åt framför ett avsnitt av Satc. Någon timme senare kom Henrik insläntrandes med halvkoll på motoriken.


Probs!

Jag har på mig en body. Det känns som att ha på sig en baddräkt, stört bekvämt! I sommar ska jag ha det, en baddräkt, en baddräkt och nya ♥tuttar♥. Jag har dock ett problem. Hur gör jag ikväll när jag med all sannolikhet kommer vilja besöka toaletten?

Lördag

Gissa vem som vaknade 11 idag?! För en gångs skull vaknade jag och älskling upp tillsammans! Tyvärr tyckte jag sen att det blev lite stressigt, skulle träffa min fina vän Emma klockan två. Visst, ingen rusning direkt, men jag verkar älska att stressa även när jag inte behöver det. Ett invant mönster på något sätt? I alla fall, åkte in till stan och träffade Emma som jag inte träffat på ett.. halvår. Skandal! Jag och Emma är barndomsvänner och lärde känna varandra när jag bodde i Sollentuna som liten. Våra föräldrar träffades på BB! Jättekul att ses igen, förstår inte vart tiden tar vägen. Jag käner mig som min mamma som alltid står med almanackan i högsta hugg och planerar in en middag med sin vän i telefon två månader framåt, men på något sätt fylls veckorna snabbt.

Nu sitter jag och äter lite, vrålhungrig. Det värkte i magen när jag kom hem! Om ett tag ska jag börja fixa mig, ikväll ska jag till Viktor som fyllde 18 häromdagen! Det vankas både middag och party, ska bli asroligt, förväntar mig en underbar kväll. Jag och Maggan har köpt några lustiga shotglas till honom, den bästa är den med texten "allt är sossarnas fel". Nu sa jag ner och hämta mer yoghurt!

 
Ja. Jag tar töntiga bilder. Det medges.

Fabulous friday

Har precis moppat, dammsugit och putsat med Queen på högsta volym i bakgrunden (Queen delar numer första plats tillsammans med Enya på min idol-lista)! Jag har ju valt att inte jobba längre, så jag är anställd här hemma istället. Så sjukt skönt! Man skulle ju kunna tro att jag därmed har en massa ledighet, men så är det på något sätt ändå inte, för tiden går fortfarande inte ihop och jag hinner inte alls med alla de saker jag hade velat. Men det har ju garanterat underlättat i alla fall! Men den där boken jag hade tänkt skriva har det ju inte direkt blivit någonting av.

Nu sitter jag och väntar på min älskade man som är på väg hem från jobbet! Vi ska laga middag tillsammans ikväll, och senare ska vi nog träffa Fell och Philip!

 
Här är bilder på när jag mitt i all effektivitet i skolan helt plötsligt tog bilder på mig själv.


On the phone with baby


Ligger i sängen och pratar i telefon med min älskling som är fast i Slussen timme innan hans buss går... En hälsning till Mart: Hej, Anna heter jag♥

Jag suger.

Örhm. Jag vill inte övervärdera min egen prestationsförmåga, men det händer faktiskt ytterst sällsamt att jag tycker att en skoluppgift är svår. Avancerad, krånglig, krävande, javisst, men svår? Nej. Men nu minsann sitter jag här och fnular på min psykologiuppgift och jag är på gränsen att ge upp! Jag känner mig helt usel!! Mitt svar på sista frågan blir helt enkelt inte bra! Otillräckligt så det smällar om det. Om det är något jag har lärt mig av alla mina år som överambitiös och överdriven pluggis är att när man sitter och tittar tomt på datorskärmen så ska man avsluta. Ta en paus från arbetet, så att man kan se på det igen med nya ögon om ett tag. Helt några dagar, då blir det enklare att kritisera vad man skrivit och komma med nya infallsvinklar. Det tråkiga är att uppgiften ska vara inlämnad imorgon, ja, jag är ute i senaste laget för omväxlingens skull. Can't see that will ever happen again?! Helvete. Kul inlägg för övrigt. Missat träningen har jag ju också gjort.

Kulkul, välspenderad dag.

Vart i helvete försvann tiden? Jag har suttit i tre timmar med min samhällsuppgift - utan att egentligen ha skrivit någonting. Produktivt! Helt stört, förstår inte vad jag har gjort. Nu är jag helt blind också, ser ju inte vad som behövs förbättras. 7 ynka sidor får den gå på också, bra att jag skridit över till 8 och fortfarande inte fått ur mig allt det som behövs för att göra uppgifterna rättvisa. Nu skickar jag in skiten ändå. Usling är jag, hinner inte ens träna imorgon eftersom jag har en till stor uppgift den här veckan. Nu längtar jag till helgen! På fredag ska jag och Marty pussas och vara med varandra, på lördag ska jag fira Viktor som fyller 18 imorgon och slutligen på söndag ska jag eventuellt träffa min kompis Frederika från jobbet, vore helt underbart, hoppas jag hinner med det! Nu ska jag deppa och skicka in min uppgift som är helt total ofullständig, men mer ryms inte om jag inte ska skena iväg uppemot i alla fall 10 sidor. Funderade på att minska textstorleken, men upptäckte att jag redan gjort det en gång. Mindre än 11 är inte läsbart. Crap. 


Inte konstigt att de inte kan integeras. (Jag VILL att de ska det).

Igår uteblev allt bloggande till följd av att tisdagens händelser gick in i varandra. Efter skolan åkte jag, Mag, Fred och Manda hör och häpna till Tensta för vår kurs Etik- och livskunskaps räkning. Uppgiften var att besöka en plats där man inte känner sig bekväm. Det var en totalt surrealistisk upplevelse! På tunnelbanan dit trappade svenskarna av allteftersom vi närmade oss, slutligen var vi de enda svenskarna i vagnen. Jag var nervös, det ska jag inte sticka under stol med, mina ben var faktiskt helt skakiga. Skitsamma om det verkar larvigt, Tensta är faktiskt Stockholms farligaste plats - invandrartätt eller ej! Så kom vi fram. Gick ut. Befann oss i en annan värld, ett samhälle i samhället så att säga.

Det första jag möts av är en marknad. Vart jag än tittade fanns inga svenskar. Jag hörde inte ens det svenska språket. Byggnaderna var slitna, gråa, trista. Atmosfären var dämpad. Vi var uttittade. Folk glodde och vi kände oss malplacerade, fel, vi fick inte vara där. Jag var förföljd av en on känsla av obehag under hela besöket, den var nästan påtaglig. Gick in i Tensta centrum. Det var inte längre Sverige. De enda butikerna som fanns var som marknader, kläder såldes ut för 10 kr/st, parfymerna var fake, i dambutiken visades det senaste modet inom slöjor, i mataffären såldes arabisk mat. Det var det absolut konstigaste jag varit med om. Vilket deprimerande ställe och totalt olämpligt för invandrare att vistas i! Jag visste att området var starkt segregerat, men hallå, segregation hade ingen betydelse innan jag satt min fot på Tensta torg. Det här är Sveriges utfrysta, de som hamnat i utanförskapet. Vill de ens ta sig in i värmen och vår gemenskap, är min fördom och frågeställning.



Efter vårt Tenstabesök var det befriande att ta sig därifrån. Tog mig in till stan och flängde runt i ett försök att hitta ytterligare en present till pappa som fyller år idag (GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA SOM JAG ÄLSKAR SÅ MYCKET!). Hade redan köpt en bok av Kepler, men det blev choklad från Pralinhuset också. Mötte därefter upp Martin, jag hade då forlorat hela min yta. Vi åkte hem till mig och åt middag och myste resten av kvällen i vår säng.


Nu har jag pluggat effektivt i ett par timmar, tagit paus och väntar på födelsedagsmiddagen för pappa. Till förrätt blir det långkokta rödbetor med chevré samt paté med pinjenötter, mmmmmm♥  Undra vad resten blir för något spännane! Resten av kvällen ska förkrossande nog ägnas åt.... plugg. KUL DAG!



Alltså jag är typ pensionär i förtid

Det finns tydliga indikationer på att jag beter mig som en pensionär, och inte som en tonåring. Det är banne mig en satans tur att det är Satc-boxen jag följer som en slav, och inte På spåret.... Ett urval av mina egenheter följer nedan:

1. Jag är morgonpigg och dödstrött på kvällarna. Vid niotiden börjar jag gäspa och börjar snart fundera på att lägga mig.
2. Jag äter alltid en stadig frukost för att grunda dagen! Fy för vitt bröd och snabba kalorier, frukosten ska vara bastant!
3. Jag läser varken Cosmo, Veckorevyn eller någon skvallertidning. Jag läser DN! Kärlek åt informativ läsning, åt skogen med triviala ytligheter, verkar mitt motto lyda.
4. Jag stör mig otroligt mycket på ovårdat språk. Visst slinker det in en och annan oförätt även när jag pratar, men jag försöker att undvika det. Hövlig ton är det som uppskattas, sluta upp med ord som "fett" och "baxa"!
5. På morgonen är det Nyhetsmorgon som gäller, vet knappt vad How I met your mother är för något som tydligen ska visas under samma sändsningstid. Återigen - upplysning och allmänbildning är de ledsagande orden!


Do not play the replay buttom on this day

Haft en förjävlans helvetisk dag. Totalt ytlös under hela skoldagen till följd av obrukbart löshår med gigantiska tovor so inte han redas ut innan det var dags att klampa iväg till skolan, tidigt som attan är väl värt att nämnas. Jag som alltid brukar vara pigg som en lärka på morgonkvisten var helt sjutk seg under hela morgonen, tur var det väl att jag ens hann kasta på mig lite smink. Helt ur fas, med andra ord. Hade som tur var endast två lektioner men på vägen hem mötttes jag av en otrevlig överraskning som sannerligen fick mig att skälva. Kom hem och grävde ner mig i plugg, visste ni att jag inte rört en enda skolbok under helgen? Men payback time gör sig alltid påmint. Var så inne i min samhällsläxa att jag höll på att missa bussen till gymmet, turligt nog ringde Fellan i grevens tid och försatte min totala koncentration ur balans. 70 min spinning stundade, men det var ju så givet en dag som denna att våra platser på scenen var upptagna. Den här dagen var verkligen ett äkta måndags-exemplar (måndagsexemplar betyder att något särskiljer sig på ett negativt sätt från den övriga uppsättningen av någonting, i detta fall veckodagar, för den som inte fattade), det enda positiva var väl mitt strålande MVG på religionsprovet. Nu ska jag titta på Satc, Carrie har precis blivit tillsammans med Aidan igen!!!


Andligt?

Jag tror att jag tror på andlighet. I samband med att min morfar dog hände en rad underliga händelser som gick att koppla direkt till honom. Bland annat kunde jag svära på att jag en dag på väg hem från bussen såg honom. Han satt på sin elmoppe, tog av sig sin keps som han alltid hade med texten "Ha dé!" och vinkade till mig innan han försvann igen. Ett sista avsked för att han utan förvarning rycktes bort från mig i all obarmhärtighet, eller en synvilla som uttryck för min desperation och sorg? Är andliga ting överdrifter, ett behov av kontakt, förvrängningar av naturliga ting, eller är det på riktigt? Dör vi bara, eller fortsätter vi leva? Kanske dör vissa, medan andra lever vidare? Undra vilka det i så fall är som får leva vidare.


You have left me breathless


Ibland är det väl satans vilken tur man kan ha i livet! Världens mest fantastiska pojvkän är ju min♥

10 okt

Hooooohooo alla pluttegullisar! Har precis käkat middag efter ett stenhårt bp-pass, jag är så trött i armarna att det är ansträngande att skriva på tangentbordet. Det lär med all sannolikhet bli en kväll i sängen framför Satc med vanligt godis och naturgodis! Först ska jag dock umgås i vardagsrummet med familj och farmor, hon åker hem igen imorgon. Ska bara orka duscha först så att jag kan använda min dundermirakelkur för håret jag köpte i fredags när jag och Issa var inne och shoppade. Nu ska mitt hår bli starkt, glänsande och tjockt (i alla fall om man tror på etikettinformaionen)!

Vet ni hur gryyyym jag var idag förresten eller? Jag körde på motorvägen!!! Sån sjuuuukt härlig känsla! Körde ända till Älta och lämnade av famor hos hennes låtsas-barnbarn. Lagom till när jag kom hem vaknade älsklingen upp, hinner alltid med en massa saker under tiden han sover. Igår blev det bowling förresten, dock enbart med Mart och Henrik (gissa hur överlycklig Henrik var!). Helt underskattat nöje, sjukt roligt! Tyvärr förlorade jag, vilket sved eftersom jag och Martin hade slagit vad om 15 min massage till vinnaren... Detta pris skulle jag förstås själv se mer som en bestraffning när det är jag som utför det, jag är tråkigt nog en usel massör.


Mmm.... Min underbara, franska lunch:


I Belgien åt vi nästan alltid croissantbrunch på café Le Pain tillsammans med våra vänner. Det fanns tusentals olika varianter och  marmelader att välja mellan! Favorit var nog den med chokladbitar i... Helst med nutella på. Åh, ibland saknar jag livet i Bryssel!

9 okt

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuunderbar höstdag♥ Vaknade upp tillsammans med Martymart, något ur form, lättpåverkad unge, efter gårdagens bravader hemma hos Jennifer. Mmmmmycket trevligt! Desto mindre härligt var det förstås när jag och Martin var tvungna att åka hem eftersom bussarna aldrig går och en väntan på 35 minuter i centrum i 40 minusgrader hägrade över oss. Jag ska skriva ett klagobrev till SL och understryka vikten av att förbättra busskommunikationerna under natten! I alla fall fick vi hoppa med i en taxi och kom hem bara lite genomfrusna. Ikväll ska jag först ha middag här hemma med farmor (som är på besök från Dalarna) och mormor som gäster. Därefter ska jag och Mart antingen ha vår andra officiella dejt i en biosalong, eller så ska vi bowla tillsammans med Tove, Frida och några av hans kompisar!  

Jag kommer alltid vara en pluggis

Heej! Åh jag har pluggat i ett par timmar nu för att hinna ikapp med projektarbetet, första utkastet ska in imorgon. Lämpligt nog var alla lektioner efter lunch inställda idag (något tekniskt fel i matsalen, tydligen får de inte hålla kvar eleverna utan mat i magen) så jag hann svänga förbi biblioteket i centrum. Fick med mig en hög med socialpsykologiska böcker hem. Vissa tycker det är jobbigt att plöja sig igenom sida efter sida, men om man har rätt motivation och intresse blir det sällan tråkigt. Psykologi är skitroligt! Köpte givetvis standardformatet som energitillskott: vindruvor och naturgodis. 


Nu ska jag göra någoning som ligger mer i tonåringens naturliga intresse, nämligen sitta vid datorn utan något egentligt ändamål. Blir den vanliga internetrutten: Blondinbella, Kenza, Manda och Tess, Maja och Elli, Maggan, min lärare Fredrik samt facebook. Jag är dödstrött, råkade kolla liiite för länge på Sex and the city igår (jag går ju i vanliga fall och lägger mig vid absolut senast halv elva, men nu minsann höll jag ölgonlocken uppe ända till halv ett!!!!).

 


Enligt Buddha är sann lycka att vara människa.Vilken vacker sanning.

Det värker i min axel, jag är trött, hungrig, stressad men har åtminstone kommit en bit på vägen gällande jakten på fördomsteorier. Just nu är hela arbetet ostrukturerat och en salig blandning av alla möjliga tänkbara mer eller mindre väsentliga faktorer, men har ändå sållat bort en del information. Det sved. Det var timmars arbete och tankeverksamhet jag kastade i sjön med ett enkelt tryck på delete. Nu orkar jag inte mer, har suttit vid datorn ända sen jag kom hem. Det är väl därför axeln värker. Ska häva över mig till sängen som står här bredvid och muntra upp mig med Sex and the city (förlåååt älskis, jag ser om avsnitten tillsammans med dig sen!). Klockan 10.00 har jag och Martymart telefondejt. Jag har kommit på en sak. Finns det ett fenomen som innebär att man är för kär, så räknar jag in mig i den ligan. Men jag tror inte på att man kan vara för kär för det skulle ju innebära att man kan vara för lycklig Jag tror inte på att lägga in negativa termer i en positiv betydelse, det är ett pessimistiskt betraktelsesätt!

PS: Jag skulle vilja bli journalist. Det suger att de är underbetalda och ändå knegar som attans för varenda slant som trillar in på kontot vid löning. Det skulle vara om jag direkt blev redaktör då. På DN. Men jag tror inte att det är särskilt lönsamt att gå in med den högmodiga inställningen. Den som gapar för mycket, missar ju som bekant ofta hela stycket.


!!!!!

Hjälp. Rädda mig. Jag går under. Jag är så sjukt stressad att jag gråter. Nej, do not pity. Men that's fact. Underbara mentor. Vedervärdiga projekt. Jag har noggrant arbetat fram 10 sidor till mitt projektarbete, men nästintill allt är åt skogen. Magkramp. Jag kommer dö av magkramp.


5 underbara månader

Så var den här skoldagen över,hur produktivt tror schemasättarna egentligen det blir med lektioner fram tills halv sex? Stormvarning är det ju minst sagt ute också, kul att den här vintern förutspås bli den kallaste på tusen år. Can't wait!! Nu sitter jag i alla fall och letar efter resor till höstlovet. Mina tidigare resekompanjoner Fred och Mag har allt som hastigast bytits ut efter tragiska omständigheter, nu är jag på weekend-jakt tillsammans med Issa och Tove istället! Vore så uuunderbart att komma iväg ett par dagar (och helst ha tillträde till krogen som mindreårig också...). Patis eller Berlin är det som ligger närmast till hands för tillfället! Måste dock skjuta letandet åt sidan ett tag, dags att laga vilda järpar med svampsås till middag! Jag har förmodligen en lika stor aning som er vad "vilda järpar" är för något, men det såg gott ut på bilden i alla fall. Ikväll kommer för övrigt Martymart hit, det är nämligen vår 5-månadersdag! ♥ Hoppas han vill kolla på Desperate housewives som har nypremiär klockan 21.00!!!





Ett inlägg om chokladsparsamhet som kanske är tråkigt att läsa

Min bror är en sann sparare. Aldrig snål, tvärt om, men sparsam. Han fyllde år den 12 augusti och fick massvis med choklad eftersom han likt resten av familjen äääälskar det. Men tror ni han för den sakens skull åt upp det i ett nafs (som jag garanterat hade gjort)? Icke då. Den här fina samligen går idag att hitta på hans skrivbord:



Tre utsökta chokladkakor är minsann fortfarande nästan helt orörda. Henrik är en sådan person som klarar av att äta en chokladbit om dagen, så att han riktigt kan njúta av den sensationella smakupplevelsen. Tur att han är generös och låter mig speeda upp farten lite, annars lär han ju ha kvar sin ranson fram till jul.

Nu ska jag läsa och tänka på min ♥underbara pojkvän♥. Han är som zenbuddhismen - går inte att förklara med ord!


I have nothing but love for you

Morgon: Vaknade pigg som en mört vid halv nio, åt frulle med päronen. Jag är verkligen en morgonmänniska! Hann både plugga religion och övningsköra med pappa innan Martymart vaknade.
Förmiddag: Jag och Mart gjorde iordning varm choklad som vi hällde över i en termos samt smörgåsar och tog en tur till Nyfors. Jättemysigt!!








Eftermiddag: Träning, BP. Kul fakta: jag och Fellan har tyngst av alla på ben, inklusive ledarna.
Nu: Har precis ätit middag, är lökig och ofräsch. Ska titta på Sex and the city resten av kvällen.
Övrigt: Ok. Såg nyss mitt skolfoto. Jag kan inte förstå att jag är så sanslöst ofotogenisk?! Blir alltid ett skogsmonster, astråkigt!! Jag hatar kort. Allvarligt. Jag hatar det verkligen.


Jag kommer aldrig kunna bli en buddhist

Sådär, har precis traskat hem från Nellie! Nu är det ju i vanlig ordning nämligen dags för utgång för de som har åldern inne (däribland tillhör varken jag, Maggie eller Marre). Har hur som helst varit jättetrevligt! Själv har jag också kommit till insikt om att jag hatar mitt löshår. Alltså verkligen kopiöst mycket. Vill bara slita ut det!!!!!!!! Det tråkiga är att mitt egna hår är i så jävla dåligt skick att det inte tåls att visas för allmänheten; det är torrt, risigt och brunt. Så snart jag kan ska jag införskaffa mjukgörande medel för håret, leave-in-balsam typ. Åh. Jag vill shoppa. Massor med nya saker. Hittade en endaste liten pinal när jag var inne i onsdags. Två, om man räknar med hårnålar. Inte för att leka modeblogg eller något.... Men de här ska jag köpa:

 
Från Sco****

Nu ringde Mart mig precis för att meddela att sin ankomst är nalkande! Han har lovat mig massor med massage (egentligen till igår men jag somnade typ 30 min efter att han kommit hit, hehe... Kul tjej han har). Puss alla festprissar där ute, den 9 januari (födelsedag!!!) är jag på banan igen!


Men jag ska fixa till min blogg

Ett ytterligare inlägg i den rätt så tråkiga och avmätta blogg jag bedriver ska härmed klottras ned i något slags egoistiskt syfte att själv komma ihåg vid senare tillfälle vad jag hade för mig. (Jag läser ungefär fem bloggar, men mest frekvent läser jag min egen).

Jag sitter vid köksbordet och pluggar. Har ägnat mig åt en tråkig idrottsuppgift och projektarbetet (det senare har jag kommit varken framåt eller bakåt med.. suck). Älsklingen sov här inatt, men honom skjutsade jag ut fort som ögat. Mjukisbyxor, en bulle på huvudet och avskavt nagellack. Jag är förskräcklig. Ska nog börja fixa mig för kvällen strax så att jag kan förmå se på mig i spegeln igen. Ska på tjejmiddag hemma hos Nellie för att fira att hon fyllde 18 tidigare i veckan, mysigt! Vill apropå det passa på att tacka Issa för igår!


Orienteraren

Tidigare idag på morgonkvisten flög jag, Tove, Issa, Fell och Nima fram som vettvellingar genom Tyresös skogar och presterade ett välförtjänt MVG - precis på håret, förvisso. Vi har hoppat, ramlat, kämpat, slitit, svurit, svettats. Turligt nog hade vi kartläsaren Issa med oss, kan ha haft en (blygsam) del med vår framgång att göra. Jag tar själv på mig ansvaret för att vi var nära att missa MVG-gränsen eftersom att vi kom efter först när jag bestämt ansåg mig veta precis vart en kontroll låg, när den senare mot min övertygelse visade sig vara på ett helt annat ställe.

Nu har jag dammsugit och moppat här i huset och ska göra mig iordning inför ikväll när vi ska fira Isselo! Ska försöka bege mig dit i tid så att jag kan vara en god vän och hjälpa till med förberedelserna! Jag har en finne i min armhåla, hoppas det inte märks.


RSS 2.0