Finn ett (gigantiskt) fel:



Rätt svar: Harry Potter hamnar under 9-12-års-hyllan!!!! Akademinbokhandeln ljuger!!!!


J´adore

Ibland kan ju dagarna knappast bli bättre! Efter skolan (underbart på alla sätt och vis, oh I looooove Tyresö Gymnasium!) så åkte jag och mina älsklingar här i världen - Fred och Mag - in till stan. Vi shoppade lite och pratade massa strunt, typiskt tjejigt. (Girls, I wanna be with you for the rest of my life!). När vi var klara med vår lilla runda så åkte jag till Söder och mötte upp min pojkvän för att äta middag. Vanligen är Mart den mest exemplariska pojkvän som man bara kan tänka sig och jag tänker ofta vilken oerhörd tur jag har som har fått honom på halsen - men det är just vid sådana tillfällen som han lyckas kläcka ur sig något som får mig som kär flickvän att häpna. Dagens romantiska citat: Anna, du ler som en häst. Okej...

... vänta nu? Missade jag något? Ibland älskling, går dina liknelser liksom inte riktigt hem! Vad han nämligen egentligen menade var "Anna, du ler alltid med öppen mun" (vi diskuterade att han alltid prickar in att kyssa mig när jag skrattar och att han därav får de så kallade tandkyssarna - mycket fruktade bland par). Det tar ett tag att komma in i hans komplicerade system av metaforer innan man förstår att det ibland kommer ut lite annorlunda än vad han först hade tänkt sig!

Min eftermiddag/kväll:

   

Projektarbete!

Godmorgon! Börjar inte förrän tjugo i tolv, så jag har haft en jättelugn och skön morgon (givetvis vaknade jag redan strax efter sju). Tills idag ska vi ha någon form av idéskiss till vårt projektarbete, en uppsats som ska skrivas under hela höstterminen. Jag har två alternativ som är inslagna på två totalt olika spår:

Invandring: Attityder, segration och främlighetspolitiska partiers pågående framfart. Funderar på att göra ett experiment där jag klär ut mig som muslim en dag för att undersöka hur jag blir bemött. Blev så irriterad när jag presenterade det här förslaget för någon härom dagen, som bemötte det med "men oj, det är ju ett sådant känsligt ämne! Se upp så du inte trampar på någras tår". Det är ju just därför som det här är så intressant! Jag avskyr att det är ett sådant tabubelagt ämne inom Sverige, man kan ju inte yttra sig utan att bli kallad rasist! Löjligt!

Ätstörningar: Dess uppkomst och hur man ska få bukt med dem. Tänkte höra mig för på Aneroxi- och bulimicenter för att undersöka möjligheterna att få komma tid och intervjua en patient, förhoppningsvis också få ta bilder. Kan nog bli ett bra och personligt arbete!

On the right way

Innan var söndagar ångestframkallande för mig: jag ställde klockan på morgonen och pluggade tills dess att jag gick och la mig. Jag var totalt hysterisk och pluggade timtals i streck varenda dag! När jag var 15 fick jag en diagnos fastställd av en psykolog som menade på att jag var utbränd och hade gått in i väggen. 15 år.  Numer tycker jag verkligen om den här dagen på veckan, det är ett perfekt läge att ta igen för en stressig vecka. Promenader, träning, läsa, plugga, fika, umgås. Efter husvisningen åkte jag till gymmet och gick på ett Bodypumppass (extremt tråkigt utan dig, Fell!) och nu när jag kom hem serverades en underbar middag med crostini och löjrom till förrätt och oxfilé, klyftpotatis, pesto och ädelostsås till huvudrätt. Nu ska familjen diskutera huset - den här gången har vi något på gång!!! Jag ääääääälskar det!

SöndagG

Klockan är halv två, jag är ännu inte klädd, har inte förrän alldeles nyligen borstat tänderna, har kvarglömt smink i ansiktet, är kokhet, har ont i huvudet. Jag är ur fas!! Måste börja fixa mig. Älsklingen hoppade just in i en taxi för att möta sin kompis, jag och familjen ska nämligen befinna oss på husvisning om en timme. Spännande!

Igår hade vi för övrigt en jättetrevlig kväll hos Fred, tack hjärtat! Tyvärr hade jag osedvanligt nog kraftig mensvärk, så det blev inte precis fullt sjå att hålla mig i styr. Jag som aaaaldrig har mensvärk annars!! (Intressant, huh?). Nu är den i alla fall över! Nåväl, jag måste skynda mig nu!






Födelsedagsfest för Fred!

Nu har jag officiellt sett slutat jobbet! Ett sista pass blev det idag, som tur är fick jag gå en timme tidigare. Nu behöver jag nämligen inte stressa ihjäl mig inför ikväll, vi ska ju fira Freddie! Åhh, ser verkligen fram emot det!  

För er som som på grund av obefintligt blogginlägg igår inte fick avnjuta sin dagliga läsning, framförs härmed min ursäkt! Jag hade fullt upp, så det fanns ingen tid. Efter skolan åkte jag in till stan med Maggie, Pontus, Oscar och Nisse och på kvällen var jag på min första date med Martin! Vi har förstås varit tillsammans i snart 4 månader, men faktiskt inte varit ute på riktigt förrän nu! Så igår åt vi middag och gick på bio, såg Inception! Grym film! Jättemysig kväll, I'm so happy♥


The real me

Du heter: Anna Nordlander

Smeknamn: Nord

Låt som när du är ledsen sörjer till: Sätter på Enya och lägger mig i sängen i becksvart mörker

Beroende av: Kärlek! (Och kaffe på morgonen)

Vad tror folk om dig? Som sagt: att jag är en självupptagen bitch som ser ner på andra

Stämmer det? Ne, men jag fokuserar faktiskt ganska mycket på mig själv och min egna framgång (men enligt Blondinbella är det BRA!!)

Vad får du oftast komplimanger för? Mina betyg är väl rätt vanligt att slänga ut sig en kommentar om

Hur imponerar man på dig? Många saker, men bland annat: Att utan på ett egenkärt sätt kunna berätta om fänglsande historier som har inträffat personen ifråga, kunna föra en intressant diskussion och att kunna läsa om svenskans ursprung utan att somna

Brukar du skratta för dig själv? Hela tiden, allvarligt talat!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Ett jättelångt från Freud, orkar inte skriva haha!

Var bor du? Tyresö

Trivs du där? Absolut, Tyresö har allt: skärgård, natur, lantkänsla, nära till stan.

Hur svarar du i mobilen? Vanligen "aa hallå". Om jag är sur blir det kort och gott ett "Mmm...?"

Vem ringde du senast? Min pojkvän

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Tråkigheter

Antal timmar sömn inatt: Runt sju, gissningsvis

Sov du ensam: Ja

Brukar du komma i tid: Always! Innan lektionerna kräver jag en förbereldese på en kvart så att vi inte kommer försent

Hur känner du dig nu: Tom

Vanligaste färg på dina kläder: Vitt, svart. Färgexplosion!!!!

Vad tycker du om fötter: En konstig kroppsdel på det hela taget. Den enda jag vet med fina fötter är min kusin Sara.

Vad saknar du: Just nu? Min pojkvän

Hade du en bra kväll igår: Uuuunderbar, var ju med tjejerna!

Favorit dryck på morgonen: Skållhet kaffe, funkar inte annars

När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid vardag kring tio halv elva

Är du blyg? Nej, men om jag är med människor jag inte känner eller känner mig allmänt obekväm med av någon anledning så är jag inte den som boundar direkt. Det tar oftast ett tag att lära känna mig

Sysslar du med någon idrott: Gymmar ju, även om det inte direkt är en sport

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: I know it's true

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ragga hem en snygging med fräscha rattar och klämma som tusan

Är du nöjd med ditt liv: Oerhört, vet inte när jag var så här lycklig över en så massa saker på samma gång! Jag har tampats med så mycket stress och ätstörningar under flera års tid, så jag känner mig så fri just nu! Tidigare hann jag nästan inte stanna upp och känna att "gud, vilket bra liv jag har". Jag har lärt mig så mycket!

Är du bortskämd: Ogillar ordet bortskämd så tänker inte ge något löjligt svar

Vad gör du i morgon: Går till skolan, busar i stan med några vänner, går förhoppningsvis på date med min fina älskling som jag är så kär i!

Vad är det värsta du vet? En rätt vanlig mening som flyger ur min mun är just "det här är det väärsta jag vet" så det är en del saker, bla: skitsnack bakom ryggar, att vara besviken, folk som tror för mycket om sig själva, att ha på mig jeans, när personer går runt med en ljusrosa tröja och ett par ljusa jeans, när folk har håliga strumpor, när vuxna kvinnor har sitt hår i två tofsar, när folk säger att Twilight är ett hot mot HP, när det är varmt och knökafullt på buss och tunnelbana, att det är okej för blattar att säga "ni svenskar" men inte för oss att säga "ni invandrare", att min facebookchat inte fungerar... Ja, det är den del grejer!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Åh ja, världens bästa vänner!

Vad är det finaste du fått? Oj... Jag har fått så mycket fint! Kanske en tavla från min mormor, som hon gjort själv. På baksidan står det "för att jag älskar dig så mycket"! Blir tårögd när jag tänker på det!

En speciell dag du minns: En gubbe, en bästa vän och en annan. Bara Fells förstår.

Du samlar på: Brev, har en låda under sängen! Men numer skickar ju ingen längre..

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mina vänner, min pojkvän eller mamma!När grät du senast: I Varberg
Vad skulle du göra om du vann en miljon:
Skulle aktiespara litegrand haha, och sen skulle jag ta med min familj på en safariresa i Gambia! Förmodligen skulle jag shoppa en hel del, och absolut skänka pengar till cancerforskning. Skulle också passa på att köpa en snygg bil för eget bruk!

Vill du gifta dig: Sjäälvklart!

Vill du ha barn: Ja, två stycken! Vera och Matteus! (YES, Matteus is still on!)

Är du musikalisk? Hehe. Nja.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Nej, fast jag river istället! De är så sköra och går av hela tiden..


En kärleksförklaring till er hehheheh

Kom just hem från ett rysligt härligt spinningpass med Fellan, nu är vi på banan igen! Har annars för övrigt avverkat min första ordentliga skoldag: 8.15-16.25, skönt med en mjukstart! Det är en förbryllande känsla att vara trea, är inte riktigt säker på om jag tycker om det! Dessutom; när jag började ettan så tyckte jag att alla treor såg sååå vuxna ut och var såå mogna. Hallå, ta en titt på min störda klass?

 

Vi befinner oss med all säkerhet på en lägre nivå än de nyanlända vad det gäller beteende. En av våra mycket givande diskussioner idag gav till exempel slutkommentaren att jag minsann ser mest lesbisk ut av mig, Fred och Mag. Underligt, med tanke på att mina sexuella erfarenheter med en tjej sträcker sig till en kyss med F. Ett annat intresseväckande utlåtande var förstås "Är Robinson Cruise en båt eller en människa"? (signerat Fred). Eller varför inte, diskussionen kring efternamn. "WICKELUS LÅTER SOM EN KÖNSSJUKDOM HAHAHAHHAHAHAHAH". Jag är så fruktansvärt kär i min klass (sorry Mart, i dig med förstås!). Visst, vi är jättekonstiga, men lite som en sammanhållen familj där alla har sin egna roll. Ett fjuttår kvar nu, ska försöka ta vara på varje dag!


Busy

Jag har ju inte förstått att jag har börjat skolan igen och att det därav inte längre är läge att stanna uppe länge på kvällarna, så här har ni en kort resumé av dagen:

Morgon: Överrasknigsuppvaktande av Freud tillsammans med Mag och Nisse. Bakning av kladdkaka (åt resterna i mörkret alldeles nyss, fick även i mig stearinljuset).



Förmiddag: Första dagen i skolan, årskurs tre! Schemat visade på två riktigt bitiga dagar då jag går till kvart i sex respektive halv fem, men kurserna verkar å andra sidan riktigt roliga!

Eftermiddag: Mystiska förberedelser med Fells inför skolstart *DUN DUN*. Givetvis skulle allt som möjligtvis kan gå fel också göra det: proppar gick i huset, slutsåld produkt, trasig plattång, bussfel.. Men slutligen. Yeah.

Kväll: Firning av Freud hemma hos henne med några tjejer, supermysigt! Synd att vi börjar 8.15 imorgon, hade velat stanna mycket längre!


FREDRIKA FYLLER 18 ÅR!!!


♥Stooooort grattis till min favorittjej som fyller 18 år idag! Hoppas du får en fantastisk dag!♥


Älskade vänner!

Kom precis hem från Freud och har belägrat mig framför datorn med en skål yoghurt (ska givetvis snart sätta på SATC). Jag och Mag har hjälpt vår underbaring med lite bakning inför lördag, då vi ska fira hennes 18-årsdag som är imorgon! Jättemysigt, I ♥ my friends! Maggie + Freddie + Anfie. Ni är bäst!

Sista dagen på sommarlovet (!!!!!!!!!!!!!!)

Jag skulle vilja påstå att dagen har varit relativt produktiv, precis som jag vill ha det! Vaknade redan vid halv åtta av att full familjestyrka levde loppan i huset med samtliga morgonbestyr: duscha, föna håret, lyssna på nyheterna, slamra i köket. Försiktigt kröp jag bort från Marty och åt frukost innan jag tog bussen till gymmet. Tränade en timme innan jag återvände och hann till och med vara hemma en stund innan Marty äntligen vaknade. Efter lunch för min del och frukost för Marts, skildes vi åt. Jag och Henkisen åkte in till stan för att åter bege oss på presentjakt till vår ack så kräsna moder som inte var helt nöjd med tröjan vi lagt ner stor möda på att hitta. Efter några timmar pustade vi ut med en ny presentbox och åt innan Mart anslöt för att tillsammans med mig besöka resebyråerna på Sveavägen. Förväntansfulla och övertygade om att snart ha resepapperna i händerna, möttes vi av ett ytterst marginalt utbud - allt är fullbokad!! Så nu har vi fått tänka om och ska nu istället fundera ut en weekend till någon storstad! Barcelona eller kanske Rom? Längtar, vore så mysigt!

 


Återförening!

FANTASTISKT UNDERBART att återse min bästa vän igen! Är mer avundsjuk än någonsin på allt som hon fått erfara (men visst, glad åt hennes vägnar förstås). Vi samlades några stycken på badklipporna i Trollbäcken (uppenbarligen hade jag missförstått det där med grillning och var den enda som kom med mat i väskan...). Verkligen jättemysigt, men när Chris för en stund sedan skulle åka hemåt snodde jag åt mig en plats i bilen och åkte med - jag är totalmassakerad av mygg!!! I alla fall, så skönt att ha dig hemma igen Felliflue (jag saknar dig redan igen!).

Senare ikväll kommer Mart hit och sover. Tills dess ska jag äta yoghurt och flatbröd under tiden jag fortsätter att ta mig igenom SATC-boxen. How lovely!






WELCOME HOME BABY!

Tjuuu huuu! Kom nyss hem från centrum, har varit med Mag och Mand.  Det har varit så varmt idag, så har faktiskt också tagit två promenader all by myself i solskenet. Dessutom har jag hunnit med att begå två misstag: 1) tvättat håret (nu kan jag inte färga förrän tidigast onsdag vilket är tråkigt eftersom jag är grönhårig) och 2) köpt en Nuttybar på Espresso House (vedervärdig).

Nu ska jag slänga i mig lite mackor för att stilla den värsta hungern. Om en timme beger jag mig till Trollbäcken för grillning på Badstigen med lite vänner....

.....FELICIA HAR JU NÄMLIGEN ÄNTLIGEN KOMMIT HEM!!! Ikväll ska vi därför har ett välkomnsfirande till hennes ära. Åh, vad jag längtar efter att få träffa henne igen!


Cosy/lonely night

Nackdelen med att vara flickvän är att sängen plötsligt blir så plågsamt enslig när man tvingas ligga i den helt ensam! Ska ändå snart häva mig ner i den och sätta på antingen Harry Potter eller Sex and - med en tallrik fylld av flatbröd (not only for gaypeople). Valet är svårt. Ikväll har jag annars gått på promenad med Westisen och kollat på Sommaren med Göran med familjen. Mamma och pappa firar sin 18:onde bröllopsdag idag, häftigt att en annan människa kan vara så totalt rätt för en annan! Som Göran uttryckte det tidigare i filmen: Ni är en match gjord i himlen och nu sitter ni fast tills ni hamnar där.

 
Hmm.. Ryslig spänning ställs mot tjejig problematik..

Resa!!

Det är bara det att jag inte kan sluta planera resor i mitt huvud!! Jag äääälskar att resa och har flera idéer om vart jag vill åka, bland annat har jag dessa i åtanke för den närmaste tiden:

- Usa, Florida: Med Nisse, besöka Harry Potter-land! Shit, vore så sjuukt kul!
- *I ekvatorndistriktet* - Med Marty till hösten/vintern (kanske har något på gång.... hoppas!!!!!)
- Skottland: Med Henkisen, åka till inspelningsplatserna i Harry Potter! Vi åker när jag har fyllt 18! Kanske vill Fellan följa med så att vi kan lyssna på säckpipemusik också?
- Gran canaria: med tjejerna till hösten/vintern och festa som galningar!
- Paris: en weekend med Fred och Mag!

Sen så vet ju alla att mitt drömresemål är Afrika, men dit kommer jag inte tidigast förrän nästa år. Jag vet inte vad det är, men jag har falltit totalt för det afrikanska landskapet, det afrikanska folket, den afrikanska kulturen... Så vackert och äkta!


22 aug

Min armhåla luktar chips. Det är konstigt eftersom vad den borde lukta är svett, med tanke på att jag nyss gymmat. Det suger egentligen att träna själv (Fells är ju fortfarande inte hemma) men oftast träffar jag på vänner där som jag kan träna med. Man behöver någon som kan pusha en! Idag hann jag tyvärr bara skymta de bekanta ansiktena, så det blev en rätt trist gymrunda i det tysta. Funderar för övrigt på att se över utbildningen för personlig tränare, vore ett perfekt jobb efter gymnasiet!

Idag har jag annars övningskört med en konstruktiv far vid sidan och en spänd Martin i baksätet, samt varit på två husvisningar med familjen. Jag försöker att hålla mina förhoppningar nere, men det ena var verklgen intressant! Behöver visserligen renoveras lite här och där, men det var stort med en jättevacker tomt! Åhh....




Släktmiddag - det första mötet

Nu har släkten just gått hem och Martin har officiellt introducerats som min pojkvän! Det gick som väntat utomordentligt, särskilt mormor föll pladask för min vackre man. En liten tabbe slank försås inte så obemärkt förbi; i min familj så är det ofta bara en person som klämmer i med det första "hurra:t" efter avslutad födelsedagssång - vilket Mart förstås inte var bekant med utan tog helt ogenerat ton i en duo tillsammans med pappa. Mart tystnade dock snabbt som ögat.

Nu ligger jag proppmätt i min säng, varm och myggbiten, och ska kolla på någon film med baby. Med detta önskar jag eder alla en riktigt god natts sömn! ♥♥

Örghhh.. Grattis mami i alla fall!!

I'm fine. Förutom när jag tänker på den fruktansvärda rödsliskiga drinken jag blev erbjuden igår. Då mår jag illa. Ruskigt illa. Vi åkte alltså först till Nacka, men därifrån drog jag och Issa vidare till Gebers där vi också var på nyårsafton. Bland det första som händer är att några säger att de inte vill något hellre än att putta ner mig i poolen på grund av hur jag pratar, så jag intog därav omedelbart en relativt fientlig inställning till kollektivets gardenparty. Ja, det är faktiskt ett riktigt kollektiv! Folk menade att det såg ut som i The shining, men eftersom jag inte vågat se den filmen så nickade jag bara intygande med den största förståelse inför denna skräckfyllda sanning.

Blev väckt vid nio imorse med anledningen att min fina mami fyller år idag (grattis!). Släpade mig in i hennes sovrum under gälla toner av bakisversionen på Ja må du leva. Efter uppvaktningen drog jag mig tillbaka till min säng och sov ytterligare en och en halv timme. Nu har jag ätit frukost och läst tidningen. Vet ni vad det är för idag idag? En slappa-och-kolla-på-Sex-and-the-city-i-sträck-ända-tills-gästerna-kommer-dag. Utan tvekan.


Present till mami!

PARTY_SUGEN_TJEJ_



blöööö väntar på att det är dax att gå till bussen, en halvtimme kvar... Lyssnar på NRJ och vill bara ut, ut, ut!!! yeyyyy

THE FREE WOMAN IS SIGNING IN!

Idag skrev jag under min uppsägningsansökan. Med min uppsägningstid på ynka 2 veckor innebär detta att jag endast har två till pass att avtjäna innan jag belåtet kan slå mig tillbaka i tillvaron som avbetald hemmafru(-barn?). Life is, life is, life is good!


Förutom min sväng till Nybrogatan (och en fikapaus i närheten där jag spontant blev erbjuden jobb - but no thanks I won't work anymore!) har jag hunnit med diverse bestyr. Vaknade runt tio och gjorde iordning lyxfrukost med rabarberglass och choklad som tillbehör. Läste ut min bok Dödergök (läsvärd, men var en gnutta besviken på kontentan) samt DN innan jag väckte my baby som låg och slumrade uppe på mitt rum - i en helt normal sovställning mina föraningar till trots. Vi tog bussen in till stan, mötte upp Henkis och åt lunch på Sushi och Wok i gallerian. Gick därefter på spaning efter en ny födelsedagspresent till min mami (Henkisen var missnöjd med den jag inhandlade för några dagar sedan) med följande utslag: en skjorta, handgjord choklad med havssalt från Pralinhuset samt te från NK:s enastående sortiment. Hope she'll be happy! Ikväll blir det partyparty med Issa, Tove, Jessica och Frida i Nacka, ska rota fram min dricka nu!


The unemployed cow


How wonderful life is

Hej alla finisar ♥ Har haft en underbar, lugn dag. När jag äntligen kunde slita mig från sängen (svårt när man har en pojkvän som till och med i sovande tillstånd fumlar efter en och med en häpnadsväckande styrka lyckas rycka tillbaka mig vid varje försök att resa mig) så slog jag mig ner med frukosten framför Harry Potter tillsammans med Hänky. Så småning om släntrade även Martin ner, men han var inte lika förtjust över att även tvingas titta på extramaterialet. På eftermiddagen gick vi ut på en promenad och hamnade på en klippa i Nyfors, förmodligen ett av Tyresös allra mysigaste ställen. När Mart senare skulle träffa några vänner begav jag mig till gymmet varifrån jag just kom hem! Förfärligt hur snabbt man förlorar sin styrka och kondition... Tror ni inte det kom som en smäll i ansiktet när jag frågade Johan i receptionen om hur många gånger det fanns kvar på gymkoret (övertygad om att jag var inne på sista rundan). "6" svarade han till min bestörtning. Till saken hör nämligen att det var ett 10-gångerskort. Kul att jag har gymmat sammanlagt 4 gånger under sommaren.

Nu ska jag träffa Maggie och Freddie! Freddie har varit i Rhodos, så äntligen kan vi ses igen!! The trio is reunited ♥♥


 


Haha, alltså Martin är så underlig när han sover! Förutom att han alltid har en inbyggd sensor som omedelbart märker av när jag reser mig, så låg han imorse och skrattade i sömnen! Dessutom, när jag väl förflyttat mig från sängen, så rullade han in sig i hela madrassen som om han levde i en kokong.....


I wanna kiss you every minute, every hour, every day

Nu har jag min älskling här, ligger i sägen och pratar med mera. Underbaringen hade med sig en stoooor påse naturgodis till mig ♥ Jag hoppas verkligen att alla får uppleva den här känslan någon gång, känslan av att verkligen ha hittat rätt. Jag älskar dig, Marty!


BLACK WILL BE BACK

Katastrofalt är ordet ni söker när ni ska förklara min hårfärg. Har haft en vedervärdig dag när allt man tar på sig känns fult och vad man än tar sig till så vill man helst av allt bara krypa tillbaka ner i sängen och inte träffa en människa. Jag har fått nog!! Om jag orkar vänta tills måndag (Fell kommer äntligen hem då) så färgar jag det vidunderligt svart då tillsammans med henne, annars kanske redan imorgon. Löshår kan endast falla som en mantel mot mina axlar tidigast torsdag pga ekonomiska skäl. Jag går inte tillbaka till skolan såhär. I miss my hair!!!


18 aug

Idag har jag:

♥ Tränat
♥ Varit med Maggie, West och Manda
♥ Handlat choklad och vindruvor för mina sista slantar (var helt tokig och köpte en ny smak på chokladen efter påtryckningar från Maggie: chili and honey från Anthon Berg Fairtrade, till min lycka riktigt smaklig!)
♥ Kollat på Harry Potter med Henkisen (han är en lika stor nörd som jag själv)

Nu sitter jag med råångest inför skolstarten, trots att jag fram tills idag verkligen har längtat efter den! Det ryktas nämligen om ett helvetiskt schema med extrema dagar. Jag blir stressad bara av tanken! Det finns så mycket tiden ska räcka till för: plugg, träning, vänner, pojkvän, nöjen... Okej, ska tvinga mig själv att inte få panik förrän jag själv har sett schemat med egna ögon. Men jag fnular redan på mitt klagobrev till kommunen med ett krav på förändring.  

 


Night talk

Kom just hem från en myskväll med finisarna Issa, Aro, Tove, Jessica (grattis till körkortet!!), Frida och Elin. Aro och Issa, som på senare tid har fått för sig att Panduro (hobbyaffären) är rätt ställe att investera i, tog tillfället i akt att visa sina pyssel-färdigheter. De har köpt ett helt lager med krafs. Jag hatar att pyssla (de enda områdena jag någonsin fått IG i är klippning med sax och symaskinshantering, ja hela slöjden var faktiskt en ren katastrof för min del). Nu när jag kom hem drabbades jag av en plötslig hunger, så jag fann ingen annan råd än att helt enkelt svänga ihop lite nattmat. Ska äta under tiden jag fortsätter att leta resor till mig och min baby under höstlovet... Jag har blivit helt besatt av Ving och Fritidsresor!

Just det... Min soppa gjorde självfallet succé, men det verkar ha varit något konstigt i spenaten... Hela familjens tänder har börjat växa i rapidfart!!! Är rätt orolig, skolan börjar ju nästa vecka?


Wanna know your name, name, name, name

Hooooooooooooooooooooooooooo ho! Blev nyss hemskjutsad av Micke efter att spontant ha spenderat dagen på ett café i Farsta centrum tillsammans med honom, Tove och Issa (skulle egentligen ha fikat i stan, men det fanns tydligen inga parkeringsplatser). Underbart att träffa både Micke och Tove igen, inte setts på hela sommaren! (Det var förstås helt i sin ordning att även träffa Isobelo, hehe). När vi satt där ringde ♥Fellan♥ mig från the south, och efter att ha hört hennes röst igen längtar jag ännu mer efter henne!!! Kom hem nu, tack!

Slank förbi Ica på hemvägen, har utlovat en middag till familjen. Ni kommer säkert tycka att det låter jätteäckligt, men jag ska laga..... spenat- och ädelostsoppa! Är tvärsäker på att det kommer bli ett kulinariskt mästerverk!

 
Mozzarella-pesto-parmaskinka-smörgåsar, suveräna! Beställde till min förtret även in en chailatte utan sirapen efter rekommendation från baristan. Totalt smaklöst.






Min egna morgonstund

Godmorgon! Vaknade redan tio i åtta och är fortfarande smällmätt efter frukosten, satte i mig ovanligt mycket imorse. Jättetråkigt väder ute, och jag och Issa som tänkte ha picknick i solskenet? Antar att vi får styra om i planeringen. Skulle egentligen ha varit ett utmärkt tillfälle att ta bussen in till gymmet nu, men jag är lite kinkig med att träna när man är lite halvsjuk. Vi ska inte överdriva mina besvär, men jag är i alla fall lätt förkyld!

Med Enyaskivan i bakgrunden har jag försett mig med diverse bestyr, lite städning av rummet bland annat. Håller också på att fundera ut den ultimata födelsedagspresenten till mamma som fyller år på lördag, tänkte nog inhandla den idag! Jag har också tänkt över att köpa ett par stövlar för eget bruk, skulle vara perfekt nu när vi går mot hösten. Shit, börjar skolan nästa vecka.... Trean.... Vart försvann sommaren?

I'd rather be with you

Har haft en heldag med babyboy inne i stan innefattande lunch med Jonte/shopping/pussar/hårfixning för Martins del (såå jäääävla snygg, såklart, även om isblont var lite oväntat!). Nu kom jag nyss hem och egentligen ska jag träffa Nisse och Maggan ikväll, men när jag skrivit klart här så kommer jag tvingas höra av mig till dem och avboka. Det värker nämligen i hela min kropp, är totalt täpp i näsan, har lock för öronen... Vore dumt att smitta Nisse som åker till Magaluf imorgon! Guess it's gonna be a lonely night, men som tur är har jag kvar godis från igår så jag ska lägga mig i sängen och fortsätta med att plöja Sex-and-the-city-avsnitt. Visste väl att boxen skulle komma väl till pass!


 
Det finns bara du♥

Skrivet utan känsla

Provjobbet igår gick givetvis åt skogen, förväntar mig inte att få det. Synd, älskar verkligen caféet. Efter att fått alla mina förhoppningar krossade så mötte jag upp Martin och Jonte på söder. När Jonte senare skulle åka vidare, åkte jag och Mart in till stan och hälsade på Nisse som jobbade på Muffin Bakery. Efter att ha blivit bjudna på diverse gottigheter (latte med choklad- respektive hasselnötssyrup samt cheescakemuffin och reguljär cheescake) begav vi oss på jakt efter en restaurang att äta middag på. Det slutade ändå med att vi köpte hem mat och åt i min säng, trots att vi hade gått ända från Drottninggatan till Gamla Stan till Stureplan - och faktiskt slagit oss ner på Capri men snabbt flytt på grund av olidlig värme. Vi spenderade kvällen framför Sex and the city med en godispåse, jättemysigt!

Idag är jag lite risig, kan inte riktigt sätta fingret på det men jag mår illa, är varm, trött, seg... Förmodligen åker jag och älskis in till stan om någon timme i alla fall, måste rycka upp mig!

Någon gång så rinner bägaren över

Gräsliga, gräsliga dag! Jag vet inte när jag senast var så uppgiven. Vaknade upp - bakis - med halsont och en lätt förkylning. Tog buss och tunnelbana in till Östermalmstorg, varvid jag höll på att försmäkta av värmen (det är vid sådana här tillfällen jag önskar att det inte starkt strider mot mina principer att sjukskriva sig). Infann mig på jobbet klockan tolv och har nu avtjänat tio stressiga timmar i nära 30-graders värme, då vi på jobbet såklart saknar aircondition. Stängningen var hysterisk - vid fem i nio var kön fortfarande till dörren. Jag var här nära bristningsgränsen och hade lust att bara vända mig om och gå. I ärlighetens namn trodde jag faktiskt att jag skulle bryta ihop, för jag har aldrig varit så varm, trött och less på samma gång. När jag väl var på väg hem så trodde jag knappast att det kunde bli värreen -  men dag som den här, så är det ju uppenbart att det visst går! Alla invånare i Stockholms innerstad samt förorter hade som på kommando bestämt sig för att vara ute just idag, och jag fick därför plågas i hundra graders värme hela hemresan - stående, naturligtvis. Det var ju så självklart att alla sittplatser var upptagna, trots att hela min uppebarelse måste ha skrikit ut "hjälp mig, jag avlider snart om jag inte får slå mig ner, sova en stund, bli omplysslad och tröstad". 

Jag har avskedsansökan noggrant nerpackad i väskan.  

PS: Längtar ihäl mig efter min bästa vän som är och ränner i djungeln!


Kolla vad cdon.com skickade hem till mig! Måste givetvis vara för att jag är en sådan storbloggare.


Vad som rör sig i mitt huvud..

Hahaha, vet ni vad jag drömde? Jag pratade med min chef om tiderna inför hösten, frågade hur mycket jag skulle arbeta. "Du får arbeta precis så mycket som du själv vill! Välj mellan fem eller sex dagar i veckan" var hans givmilda svar. "Behöver jag jobba stängning?" undrade jag därpå. "Anna" sa chefen med en suck. "Du vet att du stänger varje gång. Men oroa dig inte, jag har ställt in en säng på kontoret där du kan sova". Helt stört, haha! Men nu kanske det bara är två dagar kvar, på söndag ska jag provjobba på café Kladdkakan i Gamla Stan!

Nu ska jag strax bege mig mot bussen, puss!

When you try to satisfy everyone - no one ends up happy

Först och främst: stort grattis til min underbara bror som fyller 16 idag! Har tyvärr inte hunnit fira honom så mycket mer än imorse (Martin hjälpte till med skönsången) på grund av jobbet, men vi ska ha en tillställning om en vecka tillsammans med släkten! Love you lillkillen♥



Efter jobbet mötte jag upp älskisarna Mag och Nisse vid centrum. De var egenligen -förståeligt - ruskigt ursinniga på mig (eller ja, ta det med en nypa salt) gällande Magallufresan, men efter att ha förklarat mig så var vi bästa vänner igen! Nu äter jag smörgåsar och ska snart krypa ner i sängen och läsa Dödergök av Katarina Wennstram. Imorgon blir det jobb (har dock lyckats korta ner passet) och därefter firning av min vackra vän Tess!


We'll all fall in love sometime

Hey! Har just ätit lite japansk hämtmat (kommer verkligen inte på namnet, kinakkiki?) och sitter just nu i valet och kvalet angående en sista minuten till Magaluf med Issa, Maggan, Nisse och Oscar. Men jag är hemskt ledsen, jag har världens största samvete och det gör alldeles ont inombords av, för vissa, känd anledning. Jag är verkligen en mästare på att dubbelboka mig och ha flera planer igång gällande samma tid, tänk bara på hur jag i vintras faktiskt grät i dagar när jag skulle välja vilket gäng jag skulle resa med nu i sommar! Det har ingenting med att göra att jag inte vill eller får lämna Martin, utan helt enkelt för att jag med tanke på omständigheterna rent emotionellt inte kan göra det... Men allvarligt, jag kräks snart av beslutsångest!

Förresten! Kom ju hem från Dalarna igår och pappa körde mig direkt till Nisse där det var firande av min lille guldgosse:



Jättetrevligt, förutom att jag och Maggan tydligen åt av en pastasallad ur en skål som ohyfsade människor tidigare hade använt som askkopp...



Right back in my face för att inte vara rökare! På natten tog jag och Martin en taxi hem till mig. Idag tog vi det lugnt hela förmiddagen och mot femtiden rörde vi oss mot centrum. Där köpte Marty en present till mig och en till min bror som fyller 16 år imorgon:

 

(Mart, jag tog min friheten att slå in!). Åh, jag är så kär att jag blir alldeles varm när jag tänker på det! Jag öppnade också plånboken och köpte:

 

Vanilj-syrup från Espresso Hose (har det i kaffet just nu, blev faktiskt precis så gott som jag hade hoppats på!) samt en present till Tess som ska firas på fredag! Don't worry, jag ska fixa till utseendet på kartongbiten! Från centrum rörde vi oss till gymmet, men inte för att vara det där hurtiga paret som Blondinbella och Nils brukar vara, utan helt enkelt för att jag i min ensamhe skulle få briljera med min styrka. Så efter att ha pussats i hundra år (man kan tro att vi träffades förra veckan för första gången) så tampades jag med ett pass på en timme. Om ni runt sextiden la märke till en svettig och illaluktade tjej på 875:an, så var det jag. I panik begav jag mig in mot stan för att köpa något till Henkisen med följande resultat:






 


Värderingar

Manda är sent omsider på väg hit, underbart att få vara med henne igen! Här är en offentlig ursäkt till alla som blivit berörda av min jobbpsykos: jag vet att jag varit fullständigt avskärmad från alla förutom Martin den senaste tiden, och jag ångrar mycket att jag inte ansökte om fler semesterveckor. Jag har jobbat kväll hela tiden och när jag väl har slutat är jag jättetrött, hungrig, svettig och orkar varken med att vara social, rolig eller påhittig. Från och med nästa vecka är jag helt ledig - och sedan säger jag förmodligen upp mig. Då ska jag ta igen för all den förlorade tiden under den här sommaren! Och kom ihåg. Att fastän jag gått och blivit flickvän och älskar att vara med Martin, förtar det inte sanningen att jag lika mycket älskar att vara med er - såklart. Have my words in your heads, my loves, de som jag sa för ett par månader sedan. Ni vet vilka jag menar och vilka ståndpunkter jag har. Ibland är det svårt att få tiden att räcka till, men för er så kan jag alltid stuva om i planeringen. Man ska vårda sina vänner, särskilt om man är förunnad sådana som ni.

Var tvungen att få ur mig lite.

Just det! Imorgon åker jag till Dalarna! Är dock hemma redan på tisdag, och då bär det raka vägen av till Nisse som fyller 18! Hörs på onsdag, kramar♥


Semester med my baby!

Nu begav sig just Marty till jobbet, vi har ägnat hela förmiddagen åt att leta resor! Vi är jättesugna på Puerto Rico, Gran Canaria! Egentligen tänkte vi åka på mitt höstlov, men det är inte förrän i början av november och jag orkar inte vänta ända tills dess! Nu har jag just kollat upp resedatumen inom den närmsta tiden, så antingen är nästa vecka aktuellt eller 1 septmember (men vågar jag verkligen vara borta första veckan från skolan när jag börjat trean?). Perfekt vore att åka den 25:e augusti, men då missar jag ju Fredrikas 18-årsfest, så det går absolut inte! Vi kollar i alla fall på det här hotellet, helt underbart:


Marina Suites




Hej, Lars Ohly!

Jag ville bara, efter ditt pinsamma framträdande i Tv4 imorse med allt det förfärliga diktläsandet, återigen poängtera att: OJÄMLIKHET FINNS -  OCH ÄR BRA (notis: inte i den tappning att människor anses olika värda). Det går inte att motarbeta, människor har av naturen olika förutsättningar, egenskaper och viljor! Ska vissa människor tvingas stå tillbaka för att passa in i ett medelmåttigt kollektiv som staten har bestämt ramarna för? Samhället ska utarbetas på individnivå, tillåta och uppmuntra till olikheter! Sociala klyftor är ovidkomligt, det är utom vår makt att förändra det. Handlar det inte om pengar, så sker uppdelningen på annat sätt. Jag tycker självfallet att de med sämre förutsättningar att klara sig på exempelvis arbetsmarknaden ska få all tänkbar hjälp som finns att tillgå, men tycker att det är fel strategi att utgå hela samhällsuppbyggnaden från en idé om att ingen klara sig själv.


Kommunism? Nej tack.

This love was meant to be

Godmorgon underbaringar♥


Idag är jag ledig, skönt att kunna sova ut (till 9, haha). Min fina älskling ligger i sängen bredvid mig och sover fortfarande, jag har tyvärr lovat att inte väcka honom som jag brukar vilket jag ångrar väldigt mycket just nu. Han vaknade upp fem minuter för en stund sen, men så fort jag vände ryggen till hörde jag återigen hans snusningar... Typiskt!

Jobbade hela dagen igår om ni hade funderingar angående det uteblivande bloggandet. Marty kom och mötte upp mig när jag var klar, en himla tur med tanke på det fruktansvärda vädret! Blixtrarna bara haglade ner alldeles i närheten av oss när vi satt på bussen hem, jag var livrädd! Råkade till och med av misstag skära in naglarna i Martins hand till den grad att han började blöda. Det var i alla fall skönt att ha en trygg famn att gosa in sig i! Underbara mamma kom och mötte oss vid busstationen med paraplyer i ösregnet (iklädd full mundering innefattande både stövlar och galoner).

Vid fem idag ska jag fira min mormor som fyller år imorgon, planerna dessförinnan är ännu inte styrda. Pussis!



Hey wild night

Har just kastat mig in i duschen, har jobbat hela dagen - såklart. Snart kommer Fells och hämtar upp mig för lite spännande äventyr, har saknat henne helt galet! Snart åker den rackaren till Sydafrika också (en av mina största drömmar att själv få göra), så jag och Henkisen har köpt en liten avskedsgåva som hon förmodligen kommer le lite åt! ♥


Här vill jag vara tillsammans med dig, Martin älskling:


Maldiverna


MEDDELANDE TILL OFFENTLIGHETEN: Om alla strejkar McDonald's fr. och med nu, så kan jag vara ledig!

Åh vad jag är irriterad!!! Jag vill inte jobba mer!!! Folk måste ju undra om jag ens existerar fortfarande? Fick jobba över, så det fanns inte en chans att jag hann till kräftskivan hemma hos Tove med tjejerna. Jättetråkigt, hade verkligen velat vara med! Nu sitter jag istället och avlider av trötthet, har nyss pratat med älsklingen i telefon. Ska gosa ner mig i sängen och trycka Martins tröja mot näsan och låtsas att han är här, godnatt!


I love it when you do those things to me

Heyy! Har just varit i centrum med pappsen och hämtat ut mitt nya Nordeakort, mitt gamla råkade ut för ett mystiskt försvinnande i söndags. Handlade en underbar chokladkaka på vägen också: havssalt och mandlar från Fairtrade. Allvarligt, hur kan vissa påstå sig inte tycka om choklad? Jag äter det dagligen! Nu vankas en lättare form av middag bestående av scones och hembakad bröd, fantastiskt, har tjajat om scones i evigheter! Om någon timme så kommer min älskling hit, så dax att börja sminka sig? Martins romantiska uttalande: Osminkade tjejer är som en vägg utan tapet. Nu försökte han nyss täcka över sitt lilla snedsteg och hävda att jag ändå är världens vackraste, med eller utan smink. Good try darling.

Hade förresten jättetrevligt på Melandes fisk i Slussen med famlijen (det var visst inte Pontus by the sea vi skulle på):






(En busstransport ställde sig ivägen för vår havsutsikt...)

Handlade "Belgien-godis" på vägen hen, chocotoff for the win!


A day off from la Donkeno

Här ställer man klockan och släpar sig upp i gryningen, enbart för att upptäcka att väderprognoserna för dagen visat sig vara felaktiga och allt bara är grått, grått och åter grått. Vi skippar Stockholms-sightseen som ju var en båtfärd och tar istället en lunch på Pontus by the sea i Slussen om några timmar! Efter det har jag för åsikt att ta en vända på gymmet, längtar! Träning är underbart. Nästa sommar ska jag och Sara anmäla oss till ett bootycamp (?) som består av intensivträning under 3 veckors tid! I will be fit.

Resten av dagen är relativt ospecifierad, men jag ska hur som helst träffa min babyboy! Imorgon har vi varit tillsammans i 3 månader! ♥

 


INGEN RUBRIK

Dagens spektakel:

10.00-20.00: working lady. Allt gick bra, klarade mig undan med endast en utskällning samt en felplacerad matpåse (damen som beställt 2 QPC,varav en utan tomat, samt 1 mellan pommes, fick istället 2 cheese och 1 liten pommes med sig hem - dock inte mitt fel, på riktigt, hon avläste min magiska ögonkontakt inkorrekt).

21.00-nu: Filmkväll at Mags mansion med älsklingarna Fred, Nisse, Oscar, Chris och Mändy (och givetvis även Mag i egen hög person). Så underbart, åhhh vad jag älskar er hörrni! Två filmer hann vi med och en hel del välbehövlig catch up.

Time to sleep, imorgon ska jag - hör och häpna - på Stockholms-sightseen tillsammans med mor och far! Upp i ottan ska jag av den anledningen, godnatt alla raringar♥

Mr Proud

Say what? Tror ni inte jobbet ringde och extrainkallade mig idag minsann? Och tror ni inte likt förbaskat att jag då inte längre var sugen på att åka in, utan hellre ville ligga kvar i sängen med my love och höra regnet smattra mot fönsterrutorna? Suck. Men hörrni. Jag fick beröm idag av chefen! Jag som alltid påstått att jag är en usel McDonald's-arbetare (när en av de anställda frågade mig om jag visste vad begreppet "Först in först ut" betydde svarade jag med moloken röst att jag antagligen fått sparken), ja just densamme, fick hör och häpna höra att jag är riktigt bra! Detta till följd av att jag har panik över mitt schema till hösten som inte ser så bra ut. Jag gråmade mig över situationen och bad om att bli omplacerad. Då sa han att jag är bra. Och att han inte vill förlora mig! Till och med det sa han, japp japp.

Men nu har jag ändå suttit och skrivit ett cv till Ica Kvantum och café Vetekatten. Det drog visst över tiden... Jag ska upp 8 på grund av jobbet imorgon bitti, så det är i grevens tid att jag hoppas i säng nu!

2 augusti

Godmorgon (eller snarare god förmiddag, vilket dock inte verkar bekymra min slumrande pojkvän i sängen här bredvid)! Här sitter jag och lider av vätskebrist i mitt stekheta rum och tänker över alla miljontals saker jag vill hinna med i livet. Jag har planer så att det både räcker och blir över, så om någon har brist på just detta är det bara att höra av sig.

I am a split person, en personkluvning som jag tänkte fokusera det här inlägget på. Å ena sidan vill jag: gå klädd i chinos (eller något annat plagg av byxkaraktär - vad som helst bara det inte är jeans) och en skjorta/blus <--- tantord; ha en koffert istället för en vanlig väska (Harry Potter rakt igenom); vara mer aktiv i Muf; ha gyllenbrunt, solblekt hår; enbart dricka vin; ägna en regning sommardag åt att skriva min alldeles egna roman. Men å andra sidan möter vi tvära kast, eftersom jag då vill: äga ett par riktigt läskiga boots; ha kolsvart hår; ha en piercing i läppen; röka på bakom centrum efter skolan; ha en cool och personlig stil och vara så där trashigt snygg ni vet. Jag antar att jag hamnat någonstans i mitten av dessa ytterligheter, med ett starkt övervägande åt person nr 1:s håll. Ja, det var förstås bara det där med det svarta håret som stämde överrens i det andra exemplet vid närmare eftertanke. Men ibland känner jag bara för att flippa totalt ett litet tag, ordentlig och ansvarsfull måste jag ju ändå vara senare i livet, medan ung och dum givetvis bara kan infalla ungefär.. nu. Men det är klart. Jag gillar inte att vara dum.


Dax att väcka min älskling!


Regrets

Innan jag åkte till Varberg var jag förfärligt trött på mitt jobb.

Jag klagade som en vettvilling (trots att jag jobbat lika mycket som resten av oss anställda ungdomar).

Förhandlade till mig ett par lediga dagar den kommande veckan (med start imorgon).

Efter att ha inandats västkustluft den senaste veckan och befunnit mig i stadiet "bara vara", har jag emellertid återfunnit all den där extra energin som ett tag var som bortförd av vinden.

Jag är redo att med bravur axla arbetsuppgifterna igen.

Men då sitter jag ju här. Utan så mycket jobb och med en längtan efter en stadig lön att inkassera den 25:e.

Är människan av princip aldrig nöjd?

HELLO AGAIN

So, I'm hooooooooooooooooooome! Har haft det underbart ♥ Tre riktigt fina och varma dagar, resten helt okej förutom två då det var riktig storm. Igår kom Marty hit, hade längtat ihjäl mig efter min fina älskling. Jag har väl sagt att jag har världens underbaraste pojkvän? Låg och drog oss ända tills ett-tiden idag, för vid två kom Fellan och Issa och hämtade upp mig i bilen (oh yeahh, love it!). Vi tog oss in till Muffin Bakery och fikade (efter ett litet missförstånd dessvärre utan Freddie och Malin som annars också skulle närvarat). Faantastiskt att få träffa mina fina igen (även om jag förstås träffade Fells en snabbis nere i Varberg, hon tog en liten avstickare på sin nyligen genomförda roadtrip). Då det var dags att tänka på refrängen förvillade vi oss bort på Stockholms gator, men eloge till F som lyckades få bilen på rätt spår igen! Nu väntar jag med en tom, ekade mage på middag. Om några timmar kommer my man hit för cooooosy time!





RSS 2.0