USA 2012

Hemma från de så kallade Staterna! Anlände igår efter en mycket olycksam resa som innebar 6 timmars väntetid på Amsterdams flygplats och en därifrån 2 timmars flygväg till Stockholm med konstant kickande i ryggen (gärningsmannen var ett spädbarn varför jag valde att avstå från vredesutbrott) och bebistjut av samme förövare som om denne led av kolik. En härlig sammanlagd restid på närmare 24 timmar. Humöret vände dock drastiskt när jag väl hemma upptäckte att min älskade pojkvän hade lämnat en rosbukett och ett kort på min huvudkudde! Hade längtat ihjäl mig efter honom och han kom minsann också snabbt som tusan hit för att återta förlorad gostid!

Resan har varit uuunderbar! Tusentals upplevelser, god mat (framförallt havsmat som crabcakes!) och trevliga möten! Ska försöka sammanfatta den kort, eftersom långa blogginlägg tillhör det värsta jag vet. Blir svårt eftersom jag skulle kunna hålla på i evigheter och återberätta den här resan, men jag gör ett försök och oftas resulterar mina försök i något bra. Vi började ialltså  Los Angeles, bodde på ett hotell som låg praktiskt taget låg Santa Monica Beach. Bland annat besökte vi Universial Studios (där man spelar in massa filmer, såg bland annat Visteria Lane från Desperate Housewives som tydligen inte var något annat än kulisser), åkte till Hollywood (Harry Potter hade lämnat sitt hand- och fotavtryck!!!!!!!!) och kollade läget i Beverly Hills. Från LA rullade vi vidare mot Las Vegas som var en sjuukt ball stad! Vi spenderade en hel dag till att bara gå in i alla hotell. Förutom att alla hotell är så lyxiga med egna shoppinggallerior så har alla dessutom någonting utmärkande. Ett hotell hade en bergochdalbana, ett annat en vulkan som fick utbrott, ett tredje såg ut som Rom och vårt egna hade en stor park som såg ut att vara utomhus. Vissa hotell hade även strippklubbar helt öppet, vilket var något obekvämt i den rådande familjesituationen. I Las Vegas gick vi även på musikal och såg Fantomen på Operan! Vidare från Las Vegas åkte vi till San Francisco, stannade däremellan på en vildmarkshotell och besökte en nationalpark. San Francisco var definitivt en av resans höjdpunkter! Vi åkte till Alcatraz (Azkaban!!), åkte spårvagn, shoppade och åkte turistbuss. Efter SF (som vi som kan kallar det) tog vi Highway 1, en motorväg längs Californiens vackra kust, tillbaka till LA. Besökte bland annat Santa Barbara, Santa Cruz och Malibu. Väl tillbaka i LA letade vi som tokingar efter den gömda Hollywood-skylten och därmed var resan fulländad!













Okej, det finns typ 700 bilder så det här var ett sparsamt litet urval. Ytterligare kommer upp på FB, håll span ni som är taggade! Nu håller min pojkvän på att tröttna rejält på mig, så det är nog ett smart drag att avrunda nu. Natti♥


yiihaa

Ihhhh, är supertaggad för strax ska jag iväg till något really spännande! Laddade upp med att städa toaletterna här hemma. Har också försökt mig på att packa inför USA, åker ju på fredag, men jag kom på att jag HATAR att packa. Man vet ju ingenting om väder, humör eller anything som styr vad man vill ha på sig under de kommande två veckorna. Blir skogstokig. Vilka probs man har alltså. Hörs later♥

I'M CRAZY BUT U LIKE IT, LOCA LOCA LOCA

Blev en myskväll med älsklingen! Han har köpt med sig chocolate, wiho he knows how to make me happy! Nu är det Satc kvällen ut, Big har precis sagt att han vill vara med Carrie och Miranda har mött Steves nya tjej. SÅ SPÄNNANDE!

It's a good day

Helloo♥ Kom hem från fina Frederika för en stund sedan! Vi har hängt hela eftermiddagen, och bland annat ätit en supersmarrig fruktsallas för den som kände sig intresserad av den faktan.



Mmmm, blev sugen på den igen. Idag har jag även hunnit chilla lite med min numer fd mentor som jag redan saknar! Har även fått ett spännande samtal, men mer om det senare antar jag. Nu ska jag få i mig some dinner. Förhoppningsvis ska jag träffa Issa och Fell sedan, kanske min pojkvän. Vem vet? Jag är en galen nybliven student som gör exakt vad jag vill, fattaruuuuu?


Hey yall

Jäääklar, vilken oskön morgon! Vaknade upp med världens magont, och även om äta är det sista man vill göra det då så är det den enda kuren mot plågorna. Så efter en giant plate med fil, flingor och banan så är jag återställd. Ligger i sängen och kollar på en superbra avsnitt av Satc, när Big säger att han verkligen bli tillsammans med Carrie. Ohhhh♥

Om ett par timmar ska jag träffa Frederika inne i stan, skulle egentligen sola men de planerna fick ju hastigt ändras med tanke på vädret. Idag åker Manda till Alanya, så ikväll dansar hon väl loss på the Doors! Trevlig resa min kära!


Ledighet är ändå bra

Efter många om och men (Jag till alla andra: VAR ÄR NI? De andra: Ehh oj sover) så har jag haft en underbar eftermiddag med killarna (Manda hann inte ses). Har till och med åkt motorcykel, Pontus har nämligen en! Fick testa att köra men det gick... sådär. 

 


Nåt har hänt med min kamera...

Ikväll ska jag träffa Issa och Felli! Puss♥

TISDAG och icke i skolan men saknar det redan

Det är sannerligen en GODMORGON fylld av förhoppningar! Har varit uppe sedan 0545 av en särskild anledning, känner att jag har fått massvis uträttat trots att klockan endast är en bit över tio. Nu ska jag ut och ta en PW, äntligen börjar min vad tillåta sådant! Har varit så sjukt frustrerande att inte alls ha kunnat röra på mig. Halv tolv ska jag möta upp Nisse, Pontus, Oscar och Manda i centrum för inköp av godsaker till vår picknick vid slottet. Ikväll ska jag träffa Felliflue och Issa. Känns som om det kommer bli en bra dag!


This town's full of pussies waiting to be fucked...

... sjunger Micheal Bolton som också sjunger klassikern When a man loves a woman. Snacka om att byta spår. Hur som haver är den förstnämnda låten grym och den går på replay här hemma timme efter timme. Eftersom min blogg är fucked up och inte tål att jag klistrar in youtube-klipp längre, så får ni nöja er med länken:

http://www.youtube.com/watch?v=GI6CfKcMhjY

Och jag råder er: KLICKA!!! (Såg nu att länken blir vit, men jag har inte glömt att lägga in den, den är bara osynlig)


Hemmafrun.

Jag är sjuk. Ska ändå hänga upp tvätten nu och gå till ICA och handla ingredienser till dagens mat. Lycklig är den som kommer få gifta sig med mig.

Ljummen couscous med grönsaker och ostcrème
Ljummen couscous med grönsaker och ostcréme, ser väl smarrigt ut?

Mina fötter är som sagt jordens äckligaste

Godkväll folket! Kom nyss hem efter att ha chillat med Aro och Fellan hela kvällen. Känner mig sjuk och är arg över att det är storm ute, dåligt väder är på ingång och jag är ledig hela veckan. Vädret är så himla oförutsägbart! Jag har vidare ett stort problem. Mina fötter stinker. Alltså inte en svag lukt, utan en stark vidrig odör som typ tar kål på allas näshår. Det är nästan så att man ser den gröna ångan. Jag har alltså onormalt svettiga fötter, och vad gör man åt det??? Det är ju sjukt jobbigt, kan inte ta av mig skorna utan att alla verkligen mår illa. Jag själv har förvisso gjort mig immun mot doften, och Martin känner inte heller av den, men alla andra, ja de får sig en riktigt obehaglig chock när mina fötter släpps fria. Nej, det här problemet verkar inte ha en lösning. Jag får helt enkelt inleda med en varning och en påföljande ursäkt var gång jag ombeds ta av mig pjucksen.



Nu ska jag lägga mig i sängen, bittert ångra att jag tog ut täckena igår ur påslakanen eftersom jag då höll på att avlida av värmeböljan, och kolla på SATC.

Söndag - återigen pluggfri

Jag misstänker att jag är på väg att bli sjuk. Osoft. Har även insett att jag i stort sett är ensam om att chilla kommande vecka, resten knegar på sina respektive jobb. Som tur är har jag fina killkompisar som precis som jag tänker njuta av det ljuva livet, så det får bli häng med numer old classmates. På fredag sticker jag till the States, det längtar man ju liiiiiiiiiiiiiiiiiiite till! På torsdag har Martin bokat upp mig på en date, gullungen är rädd att jag annars hittar en snygg amerikanare som jag förälskar mig i om han inte lämnar ett sista gott intryck innan jag åker. Tyvärr kommer jag missa ett fett party, Falks avskedsfest (han åker också till staterna, men i ett annat syfte, nämligen att plugga på college i fyra år). Men man kan inte ha allt här i livet. Fast det borde man. Prioriteringar är överskattat. Nu ska jag chilla ute på baksidan en stund, sedan ska vi över till min morbror på grillning. Min släkt älskar att umgås med varandra, det är lite gulligt.

Sämsta Talang ever

Det hände nyss något ovanligt. Martin somnade innan mig. I och för sig klandrar jag honom icke, vi har precis kollat på Talang-finalen på tv4-play som var USEL och jag är så besviken. Fy fan vilken kass final!! Det var bara 3 av samtliga 8 bidrag som var bra. Och vem vann? En tönt som leker med rubus kub. Nu ska jag sova, om jag kan, eftersom jag är så extremt varm!!! Det är sjukt varmt i hela huset, blir tokig!!!! NATTI♥

För jag har tagit studenten, FYFAN VAD JAG ÄR BRA!!!

Ja goddag, den forna gymnasieeleven uppdaterar på allmän begäran! Igår tog jag studenten och hade en av de grymmaste dagarna i mitt liv! Ända från 05.30 till cirka 03.00 hade jag det verkligen uuunderbart!!!!! Idag känns det helt sjukt att jag har gått ut, kommer inte inse det förrän i höst tror jag! Dagen började alltså med champagnefrukost hemma hos Magdalena, supertrevligt! Därefter åkte vi till skolan vilket var en av de absolut roligaste färderna jag någonsin gjort: alla tutade på oss, till och med ambulansen och brandkåren satte på sina sirener! I skolan hade lärarna förberett jättefint med egna låtar till varje enskilt klass, Fredriks låt var så fin att jag började störtböla. Jag fick även ett stipendium för bästa betyg! Det sjukaste var när alla elever radade upp sig för utspringet. Obeskrivlig känsla när nedräkningen började, och ännu mer ofattbart när det var vår tur att springa ut. Kommer nog aldrig att glömma det. Underbart var det att träffa släkt och vänner som stod för att ta emot mig, men jag grät och skrattade omvartannat. Sedan var det dags att åka flak, crazy! Fräsh man var till mottagningen, men jag skyndade in i duschen och hade därefter en sååååån fin mottagning!! Mamma, pappa och mormor höll tal och återigen började jag förstås att grina. Fick superfina presenter! Tiden gick sjukt fort och helt plötsligt var det hög tid att röra sig mot slutskivan. Svinroligt!!

På det hela taget: en kanooooooooondag, men med både glada och sorgsna känslan. Shit var jag kommer sakna skolan, det är min grej ju♥





 


FÖR IMORGON SMÄLLERE!!

Sista inlägget innan studenten! Farmor kom för ett par timmar sen, så hon har försökt softa här i all stress. Mycket mat att laga när det ska komma 54 personer på mottagningen imorgon! Gud vad jag längtar!! Kommer bli en galen dag. Ska upp 05.30, fixa mig, åka till Maggie, åka till skolan, springa ut, åka flak, ha mottagning, festa loss på slutskivan. Crazy but I like it. Har fortfarande inte insett att jag faktiskt tar studenten imorgon. Det är alldeles för otroligt!!!

Just det, innan jag avslutar så måste jag bara påpeka en sak. Visst att det är skållhett ute nu, särskilt inne i butikerna, men idag hade kassörskan inne på BikBok tagit av sig tröjan och stod där och stoltserade i sin bikiniöverdel till ett par shorts. Kändes något olämpligt även om det förstås kan ha varit ett kundknep för att dra manliga spekulanter. Men ändå. Det var sannerligen lite över gränsen.


Min sista dag som gymnasiestudent!

Men ja, livet är lite smått kaotiskt såhär i stundande studentdagar! Idag har jag haft en vidrig eftermiddag inne i stan där jag trängts med en miljard svettiga människor i jakt på ett par snygga skor tills imorgon. Jag hittade givetsvis inga, så färden var förgäves. Fick dock med mig ett parjordgubbar hem till champagnefrukosten hemma hos Maggan. På det hela taget var det dock ett meningslöst panikförsök till shopping. Inte heller började dagen bättre, eftersom jag tvingastes avstå från en arbetsintervju med Tre som jag verkligen hade sett fram emot på grund av studentfotograferingen som gick käpprätt åt helvete. Fotografen tvingade mig le med tänderna, trots att jag påpekade att jag skulle vägra köpa fotona då. Efter att ha brusat upp mig så slappnade jag av hos kiropraktorn, idag var ryggen rakare.

Men ni. Jag tar studenten imorgon. STUDENTEN. Jag har inte riktigt fattat det än. Lär inte kunna somna inatt, hade liksom till och med grova problem med den saken natten innan balen. Just det, balen! Balen var underbar, hade verkligen jätteroligt! Det enda negativa var de stört otrevliga personerna i personalen, att det inte spelades balmusik utan partymusik (jag hade sett fram emot valsen), att vissa var alldeles för fulla, och att efterrätten var tre skedar från Sia vaniljglass (storpack). Vi i balgruppen fick utse balens kung och drottning, men eftersom vi (eller Fellan) råkade paja drottningens krona precis innan så blev det tre drottningar!












Hektiska livet

Nu har jag haft två sjukt intensiva dagar, vilket innebär att bloggandet får ta stryk. Förstår om det känns jobbigt, särskilt för dig Lina. Jag skriver om balen i ett annat inlägg, när jag har tid, men den var underbar! Hade sjukt kul, förutom att det spelades partymusik och inte några ljuva toner som uppmuntrade till vals. Men mer om det senare, kom precis hem, Martin är här, så om ni lugnar det så får ni både storyn och bilderna om ett tag! Idag har jag varit på min fina vän Majas utspring och mottagning, stort grattis igen till studenten hjärtat!



Efter det åkte jag till Fellan och hämtade upp lite saker jag lämnat där igår, kom hem, hjälpte Henrik med historialäxan, och nu så ska jag ägna lite tid åt min älskling här på jorden. Två grymma dagar!

Den fantastiska veckan

Idag är det måndag och början på en fantastisk vecka. Imorgon är det som sagt BALEN och på fredag TAR JAG STUDENTEN! Det känns heeeeeeeelt sjukt! Så overkligt! Det rör sig verkligen tusen tankar i mitt huvud just nu. På ett sätt känns det så himla bra att sluta, jag har presterat bra, jag är på något sätt klar med gymnasiet och så redo för nästa fas. Jag tar ju ett sabbatsår nu innan jag börjar att läsa juridik, så det här året är verkligen fullt av möjligheter. Vem vet vad jag gör om 4 månader? Å andra sidan känns det vemodigt att sluta. Att lämna allt det här bakom sig. Att inte gå till skolan, möta vännerna, lärarna, gå hem och skriva en filosofiuppsats, varva med en svenskatext. Nu börjar på något sätt allvaret, det verkliga livet där jag har fullt ansvar för mig själv. Det är klart att det känns läskigt, och lite tråkigt, men samtidigt känns det såååå bra! Jag undrar bara vart tiden tog vägen. När hann jag bli 18 år? Började jag inte precis gymnasiet och var den där livrädda tjejen som inte vågade gå in i cafeterian för att alla treor satt där (som såg VUXNA ut)? Märkligt hur tiden förändras (eller är tid endast ett mänskligt påhitt och inte ett verkligt fenomen, ja den frågan har jag fått bita i under de sista veckorna i filosofikursen).

Det går inte att komma ifrån det: jag kommer verkligen att sakna gymnasitiden. Men man ska inte gräma sig över det som var, utan vara glad över det man fått och omfamna det som komma skall med öppna armar. Jag är ändå så taggad på att se vad det här kommande året har att erbjuda mig!


Såhär såg det ut förra året när min älskling tog studenten!

12 år igen

Alltså igår hade jag en sjukt bra kväll! Först spelade vi (cirka...20 personer) brännboll med Martins hemmagjorda brännbollsträn (grymma, förutom de livsfarliga spikarna som stack ut här och var). Sedan lekte vi... BURKEN! Hur länge sen var det inte man körde den!? Vi hann även med att gunga. Martins gäng är så himla sköna, alla är kring 20 år men de brukar, förutom det just nämnda, fortfarande leka tjuv pch polis. De har dock graderat upp sig, så istället för att poliserna springer runt så kör de numer bil.





JAG ÄLSKAR ATT LEKA.


Utö!

Helluuu! Kom nyligen hem från en heldag ute på Utö med delar av släkten! Mysigt, synd bara att det blåser en hel del sådär precis vid havet! Åt god mat på värdshuset, mamma, pappa och morbror Björn badade, vi promenixade runt och hade det allmänt soft.





Nu ska jag hjälpa min bror med hans historiauppgift! Senare ska jag nog provfixa mitt hår inför morgondagens festligheter: ÄNTLIGEN är det ju dags för balen!! Så himla tråkigt att den inte är på slottet, men nu är det ju inget att göra åt det och jag längtar gaaaalet mycket ändå! Tror att jag ska locka håret och sätta i löshåret. Men vi får se, som sagt, måste testa mig fram. Det kommer bli en grym kväll, ser verkligen fram emot den!


Brännboll och kubb!

Kiropraktorn sa att jag kunde få träningsvärk av det hela, och nu har jag grov träningsvärk i både rumpan och i ryggen. Undra om det gills som ett träningspass? Ska strax äta middag, min morbror och mormor är här. Sedan ska jag bege mig till Trollbäcken för kubb och brännboll med ett gäng! Jag och älsklingen sparar bion till en annan dag helt enkelt. Men först måste jag göra mina strechövningar som ska förhindra att jag blir sne igen...

13 månader med älskling!

Hejhej! Kom nyss hem från Värmdö, körde hem min pojkvän. Detta innebar våra föräldrars första möte! Vi bjöds på äppelkaka och mina föräldrar fick sig dessutom en husesyn. Kul! Idag har jag och Martin 13 månader, tror att vi ska fira det med bio ikväll. Vill se Pirates of the carribean, trots att jag är sur över att Orlando Bloom och Keira Knightley inte är med längre. Antagligen sover jag också i Värmdö ikväll! *På tiden*.

Kollar på hemnet.se

Har hittat ett drömhus i Tyresö strand:













Vaxholm!

Hej! Det blev lite ändrade planer, vi åkte hem idag istället för imorgon på grund av diverse omständigheter (bland annat brist på sovplatser). Har ändå haft det jättemysigt, bäst var båtfärden in till själva Vaxholm. Alltså finns det något mer underbart än att åka båt på sommaren? Visste ni förresten att fortet i Pippi på de sju haven ligger precis där vid Vaxholm? Ballt. Sov på bussen hem, helt trött efter att ha gått och lagt mig halv fem och delat en 90-säng med Felliflue. Fast Frida slog ändå oss, som låg som en förvisad fiskare inne i ett skjul hela natten haha. Det blir för övrigt inte mörkt om nätterna längre, fantastiskt!









Nu har jag ont i magen, åt alldeles för snabbt. Är svintrött, så vi får se vad det blir av kvällen. Just nu tittar jag på Blåsningen och äter choklad. Förhoppningsvis ska jag hur som helst träffa min pojkvän senare, saknar honom!






Lösningen

Jag är bokstavligen talat helt knäckt. Efter att ha varit på min massage imorse, som inte precis blev 30 min njutning eftersom jag är universums stelaste människa, så blev jag uppmanad till att boka tid hos kiropraktorn. Tydligen var jag helt sne, vilket orsakat mitt vadproblem. Som tur var fick jag tid bara ett par timmar senare, så jag hann hem och sola lite med min älskling (som hatar att sola) innan jag begav mig dit en andra gång. Helt otroligt hur en kirpopraktor arbetar, försår inte hur de kan se allt! Lite obehagligt var det när hon knäckte min nacke, som hade ett finger med i spelet gällande vaden, men annars gick det bra. Dessutom är det ju inbyggd massage i det hela, bland annat sugproppsmassage vilket verkligen var annorlunda. Ska dit på återbesök nästa vecka så att kroppen inte vrider tillbaka sig. Nu blir det corepass till hösten, för att bygga upp hela bålstabiliteten. 

Ska städa huset nu så att jag hinner innan jag ska iväg. Ska nämligen på en liten spontanresa till Vaxholm ikväll, kommer hem på söndag. Åker tillsammans med Frida, Fellan, Aro och Aros två killkompisar. Ena har landställe där ute! Coosy.

Stor kärlek

Jag har en vän som jag tycker veeeeeeeeeeeeeldigt mycket om. Mandoewf kallas hon, eller rätt och slätt Manda. Bästa vänner sen femman, vi börjar få ett par år på nacken nu. Ibland slås jag verkligen av hur mycket jag tycker om henne, som nu. Då jag inser vikten av vår vänskap. Jag kommer alltid finnas här för dig!

West + Nord


Ja gillarej

Kristi himmelsfärd

Helluuu♥ Kom just hem från en mysig heldag i stan med Martin. Det var bra, vi är bra, klistrade ihop oss själva. Det började med en shoppingtur och sedan en evinnerlig promenad till Skansen. Jag har verkligen varit supertaggad på Skansen hur länge som helst, och idag fick jag äntligen med mig Marty. Tyvärr svängde vi in på fel väg och hamnade på Skeppsholmen istället, så när vi väl rundat ön och kom frammit fram så kändes det lite väl sent.  Det får bli en annan gång, längtar efter en stor picknick och en massa djurtittande! Vi tog Djurgårdsfärjan över till Slussen där vi stötte på Sara, fortfarande full efter en kryssning. Jag och Martin fortsatte då vår promenad och följde med henne till Kungsträdgården där hon skulle möta sin pojkvän.





Nu när jag kom hem hade jag ett stort behov av naturgodis, men missade affären med 4 minuter eftersom den redan hunnit stänga då jag var på plats. Är vrålhungrig, men pappa har lovat grillad lax, potatis och grönsaker i folie så hungern skall nog stillas med belåtenhet alldeles strax. Jag lovar ett till inlägg senare ikväll *håll ut*


I'm alive.

I know, I know, sämre bloggare får man ju leta efter. Men man har så att säga annat för sig än att sitta vid datorn sådana här underbara dagar! Synd bara att jag missat i stort sett hela dagen eftersom jag skrivit 300 placeringskort istället. Ska strax börja fixa med maten, dock ska jag själv inte äta. Som tack för vårt jobb med balen, så har jag, Manda, Issa och Fell nämligen blivit bjudna på middag av skolan! Mycket trevligt! Idag åt vi för övrigt antagligen vår sisrta skollunch... Så himla tragiskt, och dessutom är praktiskt taget INGEN trea i skolan? Så himla uselt, man vill väl ta vara på de sista dagarna? Nu är det långhelg som väntar. Jag vill hellre vara i skolan! Och njuuuuta. Om alla var där, det vill säga. Nu är det ju förstås inte så himla spännande att vistas i skolans tomma korridorer. Stackars min bror och resten av småknattarna som hålls kvar i skolan ytterligare en vecka efter det att vi tar studenten. Nu är det ju sooooommmaaaaaaaaaaar ute♥

RSS 2.0